Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Ο ΓΑΜΟΣ , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ




Ας μη κρύβουμε την αλήθεια. Το Κίνημα Αλλαγής κινδυνεύει από την γέννησή του. Οι λαθεμένες επιλογές από την πρώτη στιγμή, ο διορισμός των πάντων , η απόσπαση από την λαϊκή βάση που δραστηριοποιήθηκε μετά από χρόνια στις εκλογές για τον νέο Πρόεδρο, δημιούργησαν προβλήματα από την αρχή. Πιο σοβαρή όμως, είναι η έλλειψη ενιαίας στρατηγικής αντίληψης , η απουσία κοινών απαντήσεων για την φυσιογνωμία  του και τις στοχεύσεις του. Όπως και η  εμφάνιση μιας εικόνας αθροίσματος ομάδων εξουσίας με συχνά ετερόκλητους στόχους.
Η Φώφη Γεννηματά φαίνεται υποχρεωμένη να λύσει τον γόρδιο δεσμό γιατί αυτή η αδιέξοδη κατάσταση δεν οδηγεί πουθενά και αυτό θα φανεί και στην κάλπη και αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές. Ας μην έχει κανείς αυταπάτες, ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα καταγραφεί κανένα διψήφιο ποσοστό. Έρευνες δείχνουν ότι
 Βγαίνει για παράδειγμα και προτείνει εκλογές εδώ και τώρα με ένα σκεπτικό που είχε ισχυρή βάση . Ότι η παρούσα Κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματεύεται εν κρυπτώ  ( κανένας δεν γνωρίζει το περίφημο ολιστικό πρόγραμμα)  και δεν μπορεί να δεσμεύσει κι άλλο την χώρα για το μέλλον. Φτάνουν τα μέτρα για το 2019-2021, το Υπερταμείο κ.ά. Από την επομένη έγινε τεράστιο θέμα. Άλλοι διέρρεαν ότι διαφωνούν , ο Σ.Θεοδωράκης θύμησε την θέση του για ολοκλήρωση των θητειών και πάει λέγοντας. Συμπέρασμα ; Μια θολούρα στην κοινή γνώμη. Και βέβαια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καλά έκαναν και δήλωναν « έκπληκτοι» για την παρέμβαση , λες και το ΚΙΝ.ΑΛ δεν είναι αντιπολίτευση , δεν έχει χαρακτηρίσει επικίνδυνη την Κυβέρνηση. Παιχνίδι κάνουν .Βρήκαν χώρο και παίζουν.
Την ίδια δε ώρα που άλλοι κρατούν δήθεν  ίσες αποστάσεις και άλλοι μιλάνε για την ανάγκη στρατηγικής ήττας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , κάποιοι άρχισαν την συζήτηση για την νέα Κεντροαριστερά. Εν αρχή ήταν ο κ. Μουζέλης. Ακολούθησε ο κ. Μαραντζίδης και εσχάτως πρόκυψε και η εκδήλωση πρωτοβουλίας από τον κ. Ραγκούση , του οποίου οι θέσεις ήταν γνωστές και αντιμετωπίστηκαν θετικά από κάτι παραπάνω από το 1% όσων ψήφισαν για Πρόεδρο του νέου Κόμματος. Αυτοί και άλλοι ξέχασαν την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ως Αντιπολίτευση και ως Κυβέρνηση και ανακάλυψαν ότι σοσιαλδημοκρατείται. Δεν περιμένουν δε να το πει ούτε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ως γνωστό συνεχίζει να αυτοκαθορίζεται ως Κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς . Αποτέλεσμα; Ενίσχυση του ρεύματος προς Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε μια κοινωνία όπου το « να φύγουν » κυριαρχεί, όλα αυτά τα παιχνίδια πληρώνονται. Κάποιοι κιόλας δεν καταλαβαίνουν ότι σειρά στελεχών του ΠΑΣΟΚ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και των άλλων αν ήταν να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ θα πήγαιναν ή θα πάνε και δεν έχουν ανάγκη από προξενιά.
Αυτά όλα δημιουργούν θολούρα, απογοήτευση και τείνουν να μετατρέψουν το ΚΙΝ.ΑΛ σε κόμμα τροφοδότη τω δύο μεγάλων κομμάτων  .Ας το σκεφτούν όλοι μαζί καλύτερα. Σε τελευταία ανάλυση αν δεν προκύπτει ο γάμος, υπάρχουν και τα διαζύγια.