Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Δήμαρχε, οι μεγάλοι αγώνες θέλουν και μεγάλες συσπειρώσεις, όχι επιδείξεις διασπαστικών ικανοτήτων και αγωνιστικς αυτοπροβολής


Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη, επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου – Δραπετσώνας « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ »

Δεν ξέρω ποιοι γράφουν τις ανακοινώσεις του « ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ». Φαντάζομαι όμως πως θα τις βλέπει και τις εγκρίνει ο επικεφαλής του , ο Δήμαρχος της πόλης κ.Χρήστος Βρετάκος. Έτσι θεωρώ την ανακοίνωση του « ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ » ως Μνημείο πολιτικής θρασύτητας  και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.
ΠΡΩΤΟΝ , γατί εμφανίζει την χθεσινή ( μεγαλειώδη την χαρακτηρίζει) συγκέντρωση του « ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» για τις ρυπογόνες εστίες στη περιοχή της Ανάπλασης των Λιπασμάτων ως κορύφωση ενός τριήμερου αγωνιστικών κινητοποιήσεων, αφήνοντας να αιωρείται ένα μεγάλο ψέμα. Ότι δηλαδή και η κινητοποίηση των συλλόγων εκπαιδευτικών και της ΕΛΜΕ Πειραιά την Πέμπτη που σημειωτέον έγνε με πλαίσιο που καυτηρίαζε την τακτική του Δημάρχου ( διαβάστε την ανακοίνωση π.χ της ΕΛΜΕ) ανήκει στην ίδια « ομπρέλα », την δική του ομπρέλα. Όλοι γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια.
ΔΕΥΤΕΡΟ, γιατί μαθαίνουμε ότι στην « συγκλονιστική» ομιλία του Δημάρχου όπως την χαρακτηρίζει το Δελτίο Τύπου ( λίγο σεμνότητα αγαπητοί φίλοι δεν κάνει κακό) καυτηρίασε την απουσία πολλών δημοτικών συμβούλων της Αντιπολίτευσης και των επικεφαλής των παρατάξεων. Αλήθεια , δεν ντρέπεται λίγο για αυτά που γράφονται , για αυτά που είπε; Ο κ. Χ. Βρετάκος οργάνωσε μόνος του μια συγκέντρωση, την προπαγάνδισε σαν συγκέντρωση του « ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ», διέσπασε τον αγώνα μόνος του μη βάζοντας το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο κανένα θέμα οργάνωσης συγκέντρωσης και του πλαισίου της. Έρχεται τώρα λοιπόν και ζητάει και τα ρέστα; Αυτοεμφανίζεται αυτάρεσκα ως μεγάλος αγωνιστής, όταν αντί να ενώσει, αντί να συνενοηθεί με όλες τις παρατάξεις, αντί να ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προτίμησε να οργανώσει μια παραταξιακή πρωτοβουλία; Παριστάνει τώρα και τον απουσιολόγο για αυτούς που δεν πήγαν σε μια συγκέντρωση που την οργάνωσε για να μην πάνε; Έλεος.
Όμως το παραλήρημα δεν σταματάει εδώ. Διαβάζουμε στο ίδιο Δελτίο Τύπου, ο κ. Χ.Βρετάκος περίπου απειλεί όσους έλειπαν ( αν εννοεί άλλους ας το πει )  και από πάνω, λέγοντας  ότι « όσοι δεν σταθούν στο πλάι των πολιτών και τον αγώνα τους , θα μας βρουν απέναντι » ! Κατ΄αρχάς δεν χρειάζεται κανένας πιστοποιητικά αγωνιστικότητας από ένα μονιμα απόντα από πολλούς αγώνες που έγιναν ιδιαίτερα στο Κερατσίνι και ήταν απών μέχρι που έγινε από το πουθενά Δήμαρχος. Έπειτα, θα ήθελα να τον ρωτήσω αν σ΄αυτούς συμπεριλαμβάνει και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Γαβρίλη ο οποίος ήταν απών από την χθεσινή συγκέντρωση. Δεν στέκεται κι αυτός στο πλάι των πολιτών;
Συμβουλεύω τον Δήμαρχο να ξεπεράσει τον εκνευρισμό που τον διακατέχει τελεταία και να αναθεωρήσει την στάση του. Να εργαστεί σεβόμενος το Δημοτικό Συμβούλιο για να ενώσει τον λαό για στόχους που όλοι συμφωνούμε και έχουμε ψηφίσει ομόφωνα ψηφίσματα. Να προσπαθήσει να είναι αποτελεσματικός, γιατί με σπασμωδικές κινήσεις προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες σ΄όσους υποτίθεται ότι αντιπαλεύει. Χθες για παράδειγμα, θα μπορύσε να γίνει μια μεγάλη συγκένρωση με την ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των πτερύγων του και όχι μια στενά παραταξιακή εκδήλωση.
Δήμαρχε, οι μεγάλοι αγώνες θέλουν και μεγάλες συσπειρώσεις, όχι επιδείξεις διασπαστικών ικανοτήτων και αγωνιστικής αυτοπροβολής.  

Υ.Γ 1 : Οφείλω να πω , ότι δυστυχώς σ΄όλο αυτό το διάστημα , πιο εύκολα μπορούμε να αναζητήσουμε ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Γ.Γαβρίλη παρά από τον Δήμαρχο της πόλης που δεν συνηθίζει να ενημερώνει ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως ότι οι δηλώσεις ,οι παρεμβάσεις του Αντιπεριφερειάρχη είναι πολύ πιο προσεκτικές και στοχευμένες από τις γεμάτες κορώνες ανακοινώσεις του κ.Χ.Βρετάκου.
Υ.Γ 2 : Πέρασαν 8 μέρες από τότε που δημόσια έχω απευθύνει συγκεκριμένες ερωτήσεις στον Δήμαρχο και θα συνεχίσω να τις απευθύνω μέχρι να απαντήσει. Δεν καταλαβαίνω δε την δυσκολία του να το κάνει.Τις επαναλαμβάνω :
 - Πόσες φορές έχει συναντηθεί με τον κ. Μελισσανίδη ;
- Που έγιναν αυτες οι συναντήσεις, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν έγιναν στον θεσμικά σωστό χώρο που είναι το γραφείο του Δημάρχου και μόνο ( θυμίζω ότι όλοι – ο κ. Βρετάκος δεν υφίστατο αυτοδιοικητικά τότε- καταγγείλαμε τον κ. Λ.Τζανή γιατι είχε επισκεφτεί τον επιχειρηματία και τον είχε βραβεύσει για το πετρέλαιο που είχε δώσει για σχολεία)
- Ποιοι ακριβώς συμμετείχαν σ΄αυτές τις συναντήσεις από τον Δήμο ;
- Γιατί δεν καλέστηκαν εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης ;
- Γιατί δε έγινε στην συνέχεια, καμία ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για το περιεχόμενο αυτών των συζητήσεων ;
Απευθύνω αυτά τα ερωτήματα, γιατί όταν γίνεται ένας αγώνας, όλα πρέπει να είναι γνωστά, όλα να γίνονται με διαφάνεια, τα συλλογικά όργανα να μπορούν να εκτιμούν τα πάντα για να καθορίσουν την τακτική του Δήμου.
Προφανώς περιμένω απαντήσεις όχι με το γνωστό στυλ της απεραντολογίας χωρίς ουσία και προπαντώς σαφήνεια.Περιμένω απαντήσεις συγκεκριμένες επί των συγκεκριμένων ερωτήσεων .Θυμίζω δε πάλι, ότι ο Δήμαρχος μου είχε απαντήσει τον Οκτωβριο για τρεις συναντλησεις ( μέχρι τότε) χωρις να διευκρινησει τίποτα άλλο.