Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Γέμισε η Ελλάδα ακροδεξιούς ;



Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαίωσαν τα αυτονόητα, τα αναμενόμενα, όσα συνιστούν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην κοινωνία και αντιλαμβάνονται στοιχειωδώς την πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την πολλοστή προσπάθεια να ανακάμψει και να μειώσει την διαφορά από την Ν.Δ  βρίσκεται σε δεινή θέση. Η διαφορά εις βάρος του αυξάνεται, η παράσταση νίκης δείχνει μια εμπεδωμένη στην κοινωνική συνείδηση  μεγάλη νίκη της Ν.Δ, ένα συντριπτικό ρεύμα « Φύγετε » φαίνεται να κυριαρχεί απόλυτα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται κοινωνικά και πολιτκά απομονωμένος. Μέσα σ΄αυτό το τοπίο η συζήτηση περί εφεδρειών από την Κεντροαριστερά  φαντάζει αστεία και γι αυτό άλλωστε περιορίζεται σε ένα, δύο ονόματα περιορισμένης εμβέλειας. Κεντροδεξιά και Κεντροαριστερά φαίνεται να διαφωνούν σε πολλά, αλλα να συμφωνούν σε ένα: Όσο περισσότερο μένουν στην Κυβέρνηση οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τόσο μεγαλύτερη ζημιά γίνετααι για την χώρα.
Τα επικοινωνιακά επιτελεία του Μαξίμου προσπάθησαν να εμφανίσουν τον Α.Τσίπρα ως τον ηγέτη που λύνει προβλήματα και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν προβλήματα σε Ν.Δ και ΚΙΝΑΛ. Απέτυχαν σ΄όλα . Κινήθηκαν ανεύθυνα, με πανικό και νευρικότητα. Στο Μακεδονικό έφεραν μια λύση στην οποία για πρώτη φορά Κυβέρνηση δέχτηκε Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Τροφοδότησαν ένα κίνημα που θα τους συνοδεύει μέχρι τις κάλπες και με το 65%-70% απέναντί τους. Κλείνοντας την 4η αξιολόγηση, ψήφισαν ένα 4ο Μνημόνιο με μέτρα ύψους 5,1 δισ. ευρώ, με μείωση των συντάξεων μέχρι και 18% από την 1η Ιανουαρίου του 2019, μείωση του αφορολόγητου και πλεονάσματα μέχρι το 2060 που θα πνίξουν παραπέρα την Οικονομία. Τραγικές συμφωνίες, μεγάλα και τα πλήγματα που θα δεχτούν. Πλήγματα που θα οφείλονται όχι σε ένα θλεμα,αλλά στο σύνολο της Πολιτικής τους.
Το μόνο που τους έμεινε είναι η λάσπη, η συνωμοσιολογία, η ανακάλυψη παντού ακροδεξιών, η πόλωση, ο διχασμός. Και μόνο το παράδειγμα καταγγελίας κινδύνου του πολιτεύματος λόγω ακροδεξιών που θα έμπαιναν στο γραφείο του κ. Κατσίκη ενώ την δουλειά την είχε κάνει ο Ρουβίκωνας, δείχνει τα όρια της γελοιότητας που αγγίζουν. Μετά ανακάλυψαν ακροδεξιό ακτιβισμό που με την ανοχή της Ν.Δ ανοίγει περίπου τον δρόμο στον Φασισμό προκαλώντας τον γέλωτα, όταν συγκυβερνούν με τους ΑΝΕΛ τόσο μα τόσο ταιριαστά. Θεωρούν ότι έχει ξεχαστεί ότι πρόκειται για αυτούς που νομιμοποίησαν τον πολιτικό χουλιγκανισμό.
Προκαλούν δε όταν με τόση ευκολία χαρακτηρίζουν ακροδεξιούς , όσους πάνε π.χ στα συλαλητήρια για το Μακεδονικό. Κάνουν ότι δεν γνωρίζουν ότι περίπου οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ του Σεπτεμβρίου του 2015 εκφράζουν αντίθεση στην Συμφωνία. Στην πρόσφατη δε δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝ Αnalysis το 41% όσων αυτοκαθορίζονται ως Αριστεροί και το 47% όσων αυτοκαθορίζονται ως Κεντροαριστεροί διατυπώνουν τη διαφωνία τους.Δεν καταλαβαίνουν ότι όλοι αυτοί θεωρούν τουλάχιστον ύβρη και προσβολή ο κάθε νεοφερμένος δήθεν αριστερός εξουσιαστής να τον αποκαλεί ακροδεξιό.
Μάλλον ο κ. Τσίπρας πρέπει να αλλάξει το επικοινωνιακό επιτελείο του και να ξαναδεί όλη την γραμμή από την αρχή. Με διλήματα « Δημοκρατικές δυνάμεις εναντίον μαύρου μετώπου» μάλλον θα απογειώσουν την Ν.Δ. Ο μεσαίος χώρος που θυμήθηκε εσχάτως ο Πρωθυπουργός δεν θα μπει σε ανόητα διλήματα. Με τέτοιες δε γραμμές μπορεί να συσπειρώσει όποιον θελει από μόνος του να πειστεί, από εκεί και πέρα όμως κανένα άλλο. Αν μη τι άλλο, ας θυμηθούν που οδήγησαν οι αθλιότητες της ΑΥΡΙΑΝΗΣ στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 και ο εκτρωματικός « Νόμος Κουτσόγιωργα ». Αν θυμάμαι καλά έφτασνα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο 48,5%. Ας διδαχτούν λίγο από την Ιστορία και ας το ξανασκεφτούν.
Η Ελλάδα δεν γέμισε από ακροδεξιούς.Γέμισε από ανθρώπους όμως που θέλουν αυτή η Κυβέρνηση να φύγει. Όσο καταφεύγουν στα ίδια και στα ίδια κόλπα, απλά θα επιδεινώνουν την θέση τους.