Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ



Οι τελευταίες πυρκαγιές στην Αττική αποτέλεσαν την μεγαλύτερη τραγωδία στην χώρα τα τελευταία 70 χρόνια. Χιλιάδες σπίτια καμένα, δεκάδες νεκροί, καταστροφή ολόκληρων περιοχών, μια εικόνα που δημιουργεί θλίψη, οργή.
Πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν γα το αιώνιο Ελληνικό Κράτος. Έχουν δίκιο. Είναι η Ελλάδα των ανεξέλεγκτων χωματερών, των οικοπεδοφάγων, των αυθαίρετων κατοικιών, της άναρχης ανοικοδόμησης, των χώρων πεταμένων σκουπιδιών, των πυλώνων της ΔΕΗ που σε κάθε περίπτωση πυρκαγιάς αναζωπυρώνει την κατάσταση, των Πολεοδομιών με τα κλειστά μάτια. Αυτή είναι η Ελλάδα, δεκαετίες τώρα. Το ξέρουν όλοι. Το γνωρίζει βεβαίως και η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Και λοπόν ; Τι σημαίνει αυτό; Ότι όποτε ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες και υπάρχουν δυνατοί άνεμοι θα καίγονται δεκάδες άνθρωποι και θα καταστρέφονται σπίτια,οικισμοί, χωριά; Ή θα πρέπει να κρυφτούμε ευθυνόφοβα θεωρώντας σπάνιο φαινόμενο ένα καύσωνα ή ένα άνεμο μεγάλης ταχύτητας;
Αυτό έκανε ο Βύρων Πολύδωρας το 2007 όταν καιγόταν η Πελοπόνησος και αυτός ανακάλυπτε τον « στρατηγό άνεμο» ενώ άλλα κυβερνητικά στελέχη της εποχής σιωπηρά διέδιδαν ότι υπήρχαν και μυστικές υπηρεσίες πίσω από τις πυρκαγιές. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε και σωστά την ανίκανη Κυβέρνηση να σβήσει τις φωτιές. Τώρα στην θέση των Κ.Καραμανλή – Π.Παυλόπουλου – Β.Πολύδωρα είχαμε το τρίπτυχο Α.Τσίπρα- Π.Σκουρλέτη και Γ. Τόσκα. Τώρα ήταν αυτή η τριάδα που ανακάλυπτε « ασύμμετρες απειλές», πιθανά αντικυβερνητικά σχέδια , πιθανή δράση ξένων μυστικών υπηρεσιών, ακραία φαινόμενα.
Από δίπλα και σε ρόλο  προκλητικού υπερασπιστή ο γνωστός λασπολόγος, υβριστής Πολάκης, ο οποίος κατηγορούσε τα « βοθροκάναλα » που μιλούν για νεκρούς που δεν υπάρχουν! Λίγες ώρες μετά είχαν μετρηθεί 76 νεκροί ( η μέτρηση συνεχιζόταν αφού υπηρχαν δεκάδες αγνοημένοι), ο θρασύς όμως αυτός τύπος , εκφραστής της αθλιότητας, γραφικότητας και της γελοιότητας συνεχίζει να είναι Υπουργός και να μην έχει ζητήσει μια συγγνώμη. Λογικό. Ποτέ ένας ανεύθυνος δεν ζητάει συγγνώμη.
Για αυτή την αριστερή τρόικα που ήταν υπεύθυνη να αντιμετωπίσει την κατάσταση, όλα τα άλλα έγιναν καλά. Γι αυτό άλλωστε τις πρώτες ώρες είχαν στρέψει τους πολίτες να ψάχνουν ποιοι μας καίνε και όχι γιατί καιγόμαστε. Και η έλλειψη συντονισμού; Η ανοργανωσιά; Η ανικανότητα; Οι διαβεβαιώσεις του Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας λίγες μέρες πριν, ότι όλα είναι έτοιμα για την αντιμετωπιση πυρκαγιών; Το Συντονιστικό που ήταν ασυντόνιστο επί ώρες; Η ανυπαρξία σχεδίου ; Οι πυροσβέστες που με διαμαρτυρια τους λίγες μέρες πριν εξέφραζαν προφητικά τους φόβους τους και αντιμετωπίστηκαν υβριστικά; Οι πολίτες των περιοχών που παρέμεναν ανενημέρωτοι μέχρι την στιγμή που πολλοί από αυτούς κάηκαν περιμένοντας και μη γνωρίζοντας τι να πράξουν, που να πάνε;
Για την Κυβέρνηση όλα αυτά είναι ένα τίποτα. Φταίνε κάποιοι άλλοι που τους επιβουλεύονται και επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση. Όπως πάντα. Μιλάμε για μια ανύπαρκτη Κυβέρνηση που ήδη δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται της Ν.Δ κατά 10%- 15%. Γα μια Κυβέρνηση που φέτος ,αλλά και στις περυσινές πυρκαγιές όπως και στην τραγωδία της Μάνδρας, όπως και σε ότι χειρίζεται δείχνει αδυναμία, ανικανότητα.


Ε λοιπόν, αυτή η Κυβέρνηση καλύτερα είναι να φύγει. Μόνο στα τρυκ και στα ψέματα είναι καλή. Τα βαρεθήκαμε όμως... Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει.