Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

E OXI ΓΙΩΡΓΟ ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ !

 ENAΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΡΙΔΗ


Ομολογώ ότι κατάφερε να με καταπλήξει ο φίλος Γιώργος Τσιρίδης. Όσο και αν έχω συνηθίσει τις μεταβολές στην σκέψη του, τις ανεξήγητα συχνά αλλαγμένες τοποθετήσεις του ανά διαστήματα, αυτή την φορά αυτό που διάβασα με ξεπερνάει.
Σε ένα άρθρο που μας πληροφορούσε ότι δεν θέλει να σχολιάσει τα τελευταία τραγικά γεγονότα λόγω φτώχειας στον δημόσιο διάλογο και την πολιτική ζωή του τόπου ( περίεργο γιατί πάντα παίρνει θέση) κατόρθωσε και έφτασε στο τι συμβαίνει στον Δήμο Κερατσινίου και να σημειώσει : «Τα ίδια περίπου γίνονται και στην πόλη μου, τη Δραπετσώνα (μαζί με το Κερατσίνι πια). Η αντιπολίτευση θα ήθελε να κάνει όσα κάνει ο δήμαρχος αλλά -δυστυχώς γι αυτήν- δεν μπόρεσε. Θες γιατί δεν είχε τις κατάλληλες συγκυρίες, που η σημερινή δημοτική αρχή ευτύχησε να έχει, θες γιατί ήταν άτυχη, πάντως, βρέθηκε μπροστά σε ένα φαινόμενο που την ξεπερνά. Ένας άσημος δάσκαλος αποδεικνύεται -από τα έργα του- καλύτερος από γίγαντες της αυτοδιοίκησης. Τι να κάνει τώρα η αντιπολίτευση; Να του πει «μπράβο, συνέχισε»; »
Ε ‘όχι βρε Γιώργο , δεν είναι και έτσι. Δεν ξέρω αν θαυμάζεις τον « τεράστιο» Δήμαρχο, αλλά η Αντιπολίτευση – τουλάχιστον όσον αφορά σε εμένα και την « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ » - δεν θα ήθελε να κάνει όσα κάνει ο κ. Βρετάκος. Ήθελε άλλα να κάνει και περίμενα να το ξέρεις. Είχε και έχει άλλο όραμα, άλλο πρόγραμμα , άλλη αυτοδιοικητική αντιληψη, άλλη αντίληψη για την δημοκρατική λειτουργία του δήμου, την αξιοποίηση των δημοτικών πόρων . Περίμενα να το γνωρίζεις , γιατί διαδραμάτισες σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του δημοτικού προγράμματος της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ » μαζί με ανθρώπους σαν τον Μάνο Γλαμπεδάκη, την Μαρία Καραφέρη , τον Αποστόλη Μουστάκη , τον Νίκο Χάνο κ.ά τους οποίους και ευχαριστώ και πάλι. Ήταν μια σημαντική προσπάθεια για την οποία ήμουν και είμαι υπερήφανος ως επικεφαλής της Κίνησης.
Ας πάρουμε όμως την ιστορία της Ανάπλασης των Λιπασμάτων .Η αντίληψή σου , αντίληψη που έχεις περιγράψει σε δύο βιβλία , αντίληψη που εκφράζεται και μέσα στο Πρόγραμμα της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» είναι αυτά που γίνονται αυτή την περίοδο; Είναι η απουσία κάθε αναπτυξιακού σχεδίου γα την περιοχή , κάθε συγκροτημένου σχεδίου αναβάθμισης του Περιβάλλοντος ; Η αντίληψη σου είναι οι τσάμπα συναυλίες ελέω του Ταμείου που βρήκε εξαντλώντας τα έτοιμα; Για αυτή την Ανάπλαση πάλευες Γιώργο; Για αυτή την Αναπλαση παλεύαμε ; Σεβαστό να έχεις αλλάξει άποψη. Επέτρεψε όμως στην Αντιπολίτευση και εν πάσει περιπτώσει την « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» να επιμένει στους στόχους και το όραμα χρόνων.
Θα μπορούσα να γράψω δεκάδες σελίδες για σειρά θεμάτων .Δεν έχει νόημα. Καταλαβαίνεις και καταλαβαίνω …. Κάνε μου όμως μια χάρη, μια ανθρώπινη, πολιτική και αυτοδιοικητική χάρη. Μην εμφανίζεις τουλάχιστον εμένα ότι νιώθω περίπου αμήχανα από το δήθεν φοβερό και τρομερό έργο . Επίσης Γιώργο, αν νιώθεις ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα επικινδυνότητας στην περιοχή , πέστο. Γιατί κοντά δύο χρόνια προσπαθώ να αναδείξω αυτό το θέμα και πολλοί έμειναν άλαλοι ίσως μαγεμένοι από τις συναυλίες που γίνονται ακριβώς δίπλα στον επικίνδυνο χώρο που υπονοείς.


Αυτά…. Πάντα φιλικά ….