Κυριακή 30 Απριλίου 2017

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΚΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΟΡΚΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΚΕΚ



Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη, Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου- Δραπετσώνας και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ »

Όπως πληροφορήθηκα στην συνεδρίαση του Δ.Σ του Κ.Ε.Κ του Δήμου στις 21-4 , έχει παραδοθεί το πόρισμα του ελέγχου των ορκωτών λογιστών στο ΚΕΚ από την ίδρυσή του μέχρι και το 2014, που δεν μπορεί παρά να περιέχει σημεία και τέρατα .

Υπενθυμίζω για την ιστορία, ότι τον έλεγχο τον πρότεινα εγώ στην Γενική Συνέλευση του Κ.Ε.Κ τον Ιούλιο του 2013 , επί Δημαρχίας Λ.Τζανή και η πρόταση αυτή υιοθετήθηκε από την Συνέλευση . Η πρότασή μου οφειλόταν στην αίσθηση και την πεποίθηση ότι το ΚΕΚ είχε μετατραπεί σε «πλυντήριο» ! Δυστυχώς το Δ.Σ του Κ.Ε.Κ με πλειοψηφία των μελών που ανήκαν στην παράταξη Τζανή η συνεργάζονταν μ΄αυτήν δεν πραγματοποίησαν ποτέ τον έλεγχο,ανατρέποντας στην πράξη αυτή την απόφαση. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι και την αλλαγή Δημάρχου, οπότε και επανέφερα το θέμα.Ομόφωνα το νέο Δ.Σ αποφάσισε να προχωρήσει ο έλεγχος και το πόρισμα να παραδοθεί και στην Δικαιοσύνη. Υπήρξε κάποια καθυστέρηση ενός περίπου χρόνου ,μιας και αναζητούνταν τρόποι εξασφάλισης των χρημάτων που απαιτούνταν ,ακόμα και εναλλακτικοί τρόποι ελέγχου από άλλες Αρχές . Εν πάσι περιπτώσει ο έλεγχος ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε , το δε πόρισμα φαντάζομαι ότι είναι στα χέρια στελεχών της Διοίκησης του Δήμου πάνω από δύο βδομάδες. Μόνο εννέα είναι οι μέρες από το Δ.Σ του ΚΕΚ οπότε και το πληροφορήθηκα μέχρι σήμερα. Προφανώς , είχε παραδοθεί και κάποιες μέρες πριν.

Μετά την ενημέρωσή μου και αφού ζήτησα από την πρώτη στιγμή το πόρισμα ,κατάθεσα και εγγράφως αίτημα με Α.Π 22671/ 27-4-2017 να μου παραδοθεί το πόρισμα ( όπως βεβαίως και σ΄όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους ) και ζήτησα να γίνουν άμεσα συνεδριάσεις του Δ.Σ του ΚΕΚ και του Δημοτικού Συμβουλίου ,όπως και να παραδοθεί το πόρισμα στην Δικαιοσύνη.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ , ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΚΕΚ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ , ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΟΥΝ. Η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβαίνω γιατί καθυστερεί έστω και λίγο αυτή η διαδικασία και πως το πόρισμα παραδόθηκε με το που ανέλαβε η νέα Διοίκηση του ΚΕΚ ( Ήταν να παραδοθεί τον Δεκέμβριο) ,αλλά ας θεωρήσω ότι και οι όποιες ολιγωρίες και συμπτώσεις είναι τυχαίες και ανθρώπινες. Η ουσία είναι να δούμε μπροστά , να ενημερωθούμε για τα πάντα , να λάμψει η αλήθεια , να αποκαλυφτούν στοιχεία και να καταλογιστούν ευθύνες όπου θα χρειαστεί χωρίς κανένα ενδοιασμό. Γι αυτό κάνω και αυτή την δήλωση. Για να προχωρήσουν όλα γρήγορα και σαν πρώτο βήμα να πάρουμε οι δημοτικοί σύμβουλοι το πόρισμα στα χέρια μας. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να συμπληρωθεί και ένας μήνας για να γίνει το αυτονόητο.

Παρεπιπτόντως, θέλω να ενημερώσω, ότι με το ίδιο έγγραφο ζήτησα και τους Αριθμούς Πρωτοκόλλου εξόδου από τον Δήμο και κατάθεσης στον Εισαγγελέα του φακέλου με την τελική εκκαθάριση της ΔΗΚΕΠΑ , σύμφωνα με την ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Προτίθεμαι να διερευνήσω και προσωπικά που βρίσκεται η όλη υπόθεση και τα στοιχεία αυτά μου είναι εντελώς απαραίτητα