Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ


ΔΗΛΩΣΗ ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΟΥΠΗ , ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΉΣ ΚΙΝΗΣΗΣ « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚ

Πριν λίγες μέρες η Δημοτική Κίνηση της οποίας ηγούμαι εξέδωσε μια ανακοίνωση για τα προβλήματα που υπάρχουν σε αθλητικούς χώρους και βασικά στο Γήπεδο « ΒΑΖΟΣ» στην Δραπετσώνα και στο Γήπεδο « ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ » στο Σχιστό.

Αισθάνομαι την ανάγκη να  επισημάνω:
1.      Τα όσα γράφονται στην ανακοίνωση, είναι αποτέλεσμα  αυτοψίας, επίσκεψης στελεχών της Κίνησης επιτόπου.
2.      Τα όσα επισημαίνονται δεν επιδέχονται αμφισβήτησης γιατί τα είδα και τα είδαμε.
3.      Υπάρχουν  ενστάσεις που δεν προκύπτουν από αυτά που βλέπεις ,αλλά από αυτά που ξέρεις ( π. χ ποιοι είναι οι σωστοί όροι συντήρησης ενός γηπέδου και τι συμβαίνει στην πράξη και με τι κινδύνους κ.ά )
4.      Δέχτηκα διάφορα τηλέφωνα για αυτή την παρέμβαση. Στην πλειοψηφία τους ήταν τηλέφωνα για συγχαρητήρια για την παρέμβαση ,όπως και άλλα για να μου πουν ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα αι σε άλλους αθλητικούς χώρους που πρέπει να πάω να δω. Δέχτηκα όμως και λίγα φιλικά τηλέφωνα για να μου αναφέρουν ότι δεν έπρεπε να γράψω τα όσα αναφέρονται για το « ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΣΑΛΠΕΑΣ». Τους εξήγησα την θέση μου και συνεχίζω να πιστεύω σ΄αυτήν. Διαισθάνθηκα , ότι κάποιοι που δεν απαντούσαν στα ίσα , πίεζαν ανθρώπους του ΑΠΟ Κερατσίνι να το κάνουν. Γνωστή τακτική …

Νομίζω ότι δυστυχώς έπεσα μέσα διαβάζοντας μια ανακοίνωση του Α.Π.Ο.Κ. Θέλω να πιστεύω ότι δεν αφορά την ανακοίνωση της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ». Όχι τίποτα άλλο, αλλά ο τίτλος « ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΚ » είναι από την αρχή προβληματικός. Τι σημαίνει ανακοίνωση του ΑΠΟΚ ; Ρωτήθηκαν  δηλαδή οι χιλιάδες άνθρωποι, φίλαθλοι, οπαδοί του ΑΠΟΚ άραγε;  Δεν νομίζω , γιατί θα είχα ρωτηθεί και εγώ. Με τον ΑΠΟΚ είμαι και εγώ από την εφηβεία μου. Έχω συμμετάσχει στην Διοίκησή του. Είμαι φίλος της Ομάδας ,πανηγύρισα  πρόσφατα στο « Γ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ » την κατάκτηση του Κυπέλλου ( προσωπικά ήμουν και φέτος και πέρυσι στον Τελικό και ο νοών νοείτω )και κοντά 30 χρόνια στον Δήμο τον στηρίζω σταθερά , τον υποστηρίζω και κάποιοι που είναι πράγματι παλιοί στην ομάδα έχουν νοιώσει και ξέρουν τι σημαίνει στήριξη, δυνατή, συνεχής στήριξη με κάθε τρόπο. Καταλαβαινόμαστε … Ίσως η ανακοίνωση να αφορά άλλους. Έλα όμως που οι συμπτώσεις είναι διαβολεμένες .Να βγαίνει ανακοίνωση δύο μέρες μετά την ανακοίνωση της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» ! Δεν τρώμε και σανό. Άσε που αν ήταν έτσι, θα τους κατονόμαζαν και έτσι πρέπει να κάνει ο καθένας που εκδίδει κάποια ανακοίνωση.

ΕΙΜΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΩ , ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

1.      Η ανακοίνωση είναι γεμάτη ύβρεις και χαρακτηρισμούς για όποιον τολμήσει να σημειώσει ότι υπάρχουν προβλήματα με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του γηπέδου, την ίδια ώρα που μέσα σε μια σελίδα έχει τουλάχιστον έξι φορές « μπράβο» και « ζήτω » για τον Δήμαρχο ! Τα μπράβο είναι βέβαια δικαίωμα των υπογραφόντων το κείμενο. Εγώ ήξερα , ότι ο ΑΠΟΚ ήταν πάντα ένα απαιτητικό, αγωνιστικό, παρεμβατικό σωματείο. Μπορεί να έχει αλλάξει η αντίληψη και να θεωρείται σωστή η τακτική του μπράβο πια . Αυτό που δεν είναι δικαίωμα κανενός είναι να αντιμετωπίζονται όσοι έχουν ενστάσεις, σαν να παράκουσαν το Ευαγγέλιο ,σαν εχθροί, σαν απαράδεκτοι. Όφειλαν τουλάχιστον οι γράφοντες αυτή την ανακοίνωση να διευκρινήσουν ποια είναι τα ψεύδη, ποιες είναι οι ανοησίες και γιατί αισθάνθηκαν την ανάγκη να απαντήσουν αυτοί αντί του Δημάρχου .Κουβέντα όμως για αυτά. Τόσος υπερβάλλων ζήλος πια;

2.      Η ανακατασκευή του γηπέδου ολοκληρώθηκε  τον Ιανουάριο φέτος και ασφαλώς πιστώνεται – όπως πάντα συμβαίνει αυτό – στον εκάστοτε εν ενεργεία Δήμαρχο . Ωστόσο, ιστορία ξέρουμε. Το έργο εγκρίθηκε μαζί και με την χρηματοδότησή του από την Περιφέρεια Πειραιά πριν τέσσερα περίπου χρόνια επί άλλης Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής ! Όταν ανέλαβε ο κ. Βρετάκος , υπήρχε έγκριση, χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και Μελέτη. Ήταν όλα έτοιμα δηλαδή γα να γίνει η παρέμβαση μέσα σε λίγους μήνες. Αυτό έλεγε και ο Δήμαρχος που κατά διαστήματα άλλαζε τον χρόνο έναρξης και λήξης του έργου. Τα ξέρουν αυτά και πολύ καλά οι παράγοντες της ομάδας , γιατί κάποιες στιγμές με είχαν ρωτήσει. Το έργο τέλειωσε μετά από διόμισυ ολόκληρα χρόνια , λες και φτιαχνόταν το Μπερναμπέου.
ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ Η ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΑΥΤΑ; ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ !

3.      Το έργο υλοποιήθηκε με όλη αυτή την καθυστέρηση και αφού χάθηκε η χρηματοδότηση των 300.000 ευρώ από την Περιφέρεια , που επέτρεπε περισσότερες παρεμβάσεις στο γήπεδο, παρεμβάσεις που παλιότερα είχε ζητήσει το Σωματείο και είχαν ενταχθεί στην αρχική Μελέτη. Ο Δήμαρχος μετά από αυτή την μεγάλη επιτυχία  απώλειας πόρων  για τον Δήμο ,προχώρησε στο έργο με λιγότερες παρεμβάσεις και με πόρους του Δήμου. Αυτό είναι κάτι που αφορά όλους τους δημότες.
ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ Η ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΑΥΤΑ ; ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ !

4.      Υπήρχαν μια σειρά αναγκαίων παρεμβάσεων στο Γήπεδο που είχαν ζητηθεί από τον ΑΠΟΚ ,οι οποίες είχαν προγραμματιστεί να γίνουν και αφέθηκαν , πετάχθηκαν, δεν υλοποιήθηκαν από την Δημοτική Αρχή. Πιο συγκεκριμένα :
-          Κατασκευή προκάτ αποδυτηρίων παικτών και διαιτητών στο βασικό γήπεδο
-          Αλλαγές στα W.C του γηπέδου ,ώστε να ανταποκρίνονται σε συνθήκες Υγιεινής
-          Κατασκευή προκάτ αποδυτηρίων στο βοηθητικό
-          Κατασκευή ξύλινης προκάτ εξέδρας στο βοηθητικό, ώστε να μπορούν να κάθονται οι γονείς περιμένοντας τα παιδιά τους
-          Αλλαγές υλικών από τα οποία σήμερα είναι κατασκευασμένα τα γκολπόστ με αποτέλεσμα να υπάρχουν θέματα επικινδυνότητας για τους παίκτες
-          Χρειαζόταν άλλη παρέμβαση πριν μπει το νέο χόρτο ( ξήλωμα, σκάψιμο χώματος, τοποθέτηση γεωυφάσματος κ.λ.π ) , ώστε να διασφαλιστεί καλύτερα η αντοχή του πρασίνου
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΤΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤ΄ΙΔΙΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. Η ΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ , ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.
ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ Η ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΑΥΤΑ: ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

5.        Ήδη ο χλοοτάπητας καταστρέφεται τρεις μήνες μετά την παράδοσή του. Ο λόγος είναι απλός, τον είχα εντοπίσει ως κίνδυνο, αλλά ποιος ακούει σ΄αυτόν τον Δήμο. Όταν τέλειωσε το έργο, έπρεπε να εξασφαλιστεί συντήρηση με βάση τις προδιαγραφές που καθορίζει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στην περίπτωσή μας, με ευθύνη των Τεχνικών Υπηρεσιών που φαίνεται να ακολούθησαν οδηγίες της Δημοτικής Αρχής, διαμορφώθηκε μια εξόφθαλμα ανεπαρκής μελέτη και βέβαια έξω από τις αναγκαίες προδιαγραφές, με κόστος το μισό από το αναγκαίο (για λόγους δήθεν οικονομίας) , ώστε να δοθεί ανάθεση ως παροχή υπηρεσίας. Από την αρχή ήταν δεδομένο ότι συντήρηση με τις προδιαγραφές της μελέτης του Δήμου θα οδηγούσε σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε κίνδυνο καταστροφής του χλοοτάπητα και ακριβώς αυτό συμβαίνει αυτήν την στιγμή. Σημειώνω δε, ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί στο επόμενο διάστημα και ότι τίθενται πια επί τάπητος πολιτικές και υπηρεσιακές ευθύνες για την καταστροφή ενός έργου που έφαγε χρήματα και χρόνο. Ζήτησα άμεσα εξηγήσεις μέσα από αυτή την ανακοίνωση της Κίνησης τόσο από τους πολιτικά υπεύθυνους, όσο και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες.
     ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ Η ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΑΥΤΑ; ΑΣ ΜΛΙΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ


ΑΥΤΑ …. ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΩ, ΤΟΥ Α.Π.Ο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ.