Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΑ...

Το άρθρο μου στην εφημερίδα " Καρφίτσα" της Θεσσαλονίκης 

Μέσα στα αδιέξοδα  που μόνη της δημιούργησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , μέσα στην αμετανόητη προσήλωση στο σχήμα παράταση ίσον διαπραγμάτευση, συμφωνία σε όλα στο παρασκήνιο με παζάρι μόνο για το πότε θα μετατεθούν τα μέτρα ίσον μάχη ενάντια στους « κακούς » που μας δάνεισαν , ναι σε όλα στο εξωτερικό ίσον με αγωνιστικά σαλπίσματα στο εσωτερικό, θυμήθηκε και τα γνωστά παραμύθια της συνωμοσίας .

Εδώ  που τα λέμε δεν της έμεινε και τίποτα άλλο . Διαψεύστηκε δεκάδες φορές για τον χρόνο λήξης της αξιολόγησης και αφού ο Υπουργός Ε.Τσακαλώτος είχε δηλώσει ότι « αν δεν κλείσουμε την αξιολόγηση Δεκέμβριο , χαθήκαμε ». Διαψεύστηκε στην εκτίμηση του κ. Α. Τσίπρα οτι μπήκαμε σε ανάπτυξη σε χρόνο ρεκόρ ( όσο κράτησε σχεδόν η ομιλία του στο περίφημο Υπουργικό Συμβούλιο ) και ενώ η Οικονομία βιώνει πρωτοφανείς συνθήκες ασφυξίας . Διαψεύστηκε στους πανηγυρισμούς της μετά το Eurogroup για το τέλος της λιτότητας. Διαψεύστηκε ότι θα έδιωχνε το ΔΝΤ ,ότι θα μειωνόταν το χρέος , ότι με την αρχή του χρόνου θα μπαίναμε στην ποσοτική χαλάρωση. Εν ολίγοις , διαψεύστηκε σε όλα .Ποτέ Κυβέρνηση δεν είπε τόσα πολλά ψέματα και ποτέ η ίδια δεν διαψεύστηκε σε όλα. Μιλάμε για ρεκόρ . Λογικό είναι. Όταν πορεύεσαι δίχως σχέδιο, όταν παριστάνεις τον φοιτητή συνδικαλιστή αντί να κυβερνάς και θεωρείς ότι τα ίδια ψέματα θα πιάνουν ες αεί , έρχεται η ώρα που όλα πέφτουν στο κεφάλι σου.

Και τότε; Και τότε κατά την προσφιλή τακτική των επικοινωνιακών επιτελείων του Μαξίμου ανακαλύπτονται και πάλι συνωμοσίες, προδότες, εχθροί . Συνωμότης ο Γ. Στουρνάρας γιατί τόλμησε να εκφράσει την ανησυχία του για την πορεία που έχει πάρει η αξιολόγηση, αν και για πάρα πολλούς μήνες εξέφραζε την αισοδοξία του .Φαίνεται ότι δεν άντεξε άλλο ο άνθρωπος και οι λαικοί εισαγγελείς τον κατακεραύνωσαν. « Δεν δικαιούσαι κύριε να ομιλείς », « οι απόψεις σου είναι οι απόψεις του ΔΝΤ » ! Ας μην προκαλεί εντύπωση μια τέτοια πολιτική συμπεριφορά. Μήπως στις πάλαι ποτέ χώρες του Υπαρκτού Σοσιαλισμού , δεν κατηγορούνταν ως εχθροί του λαού όσοι τολμούσαν να αντιδράσουν; Φαίνεται ότι κάποια πράγματα δεν μπορούν να αποβληθούν από το DNA τμημάτων της Αριστεράς. Έτσι αντιμετωπίστηκε και ο Κώστας Σημίτης όμως. Ας μην ξεγελιούνται κάποιοι. Δεν κατακεραυνώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδη μίλησε για την περίοδο Καραμανλή . Κατακεραυνώθηκε πολύ απλά , γιατί μίλησε για την ανάγκη εκλογών , με ότι επίδραση έχει αυτό στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και του χώρου του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ότι δεν απομονώνεται μόνο κοινωνικά , ούτε καταρρέει μόνο δημοσκοπικά. Βλέπει ότι απομονώνεται και πολιτικά. Γι αυτό και αντέδρασε στην συνάντηση Μητσοτάκη- Γεννηματά και την πρωτοβουλία του Προέδρου της Ν.Δ για τις συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων της δημοκρατικής, φιλοευρωπαικής αντιπολίτευσης .Γιατί βλέπει να σφίγγει ο κλοιός. Από την μια η αξιολόγηση στην οποία έχει συμφωνήσει τα πάντα επί της ουσίας και απλά προσπαθεί να μεταθέσει τα όποια μέτρα στην επόμενη Κυβέρνηση .Από την άλλη η λαική κατακραυγή και η πολιτική απομόνωση.

Δεν πάνε καλά τα πράγματα για τον Α. Τσίπρα και γι αυτό η συνωμοσιολογία, η σκανδαλολογία, οι εξεταστικές , η κατασκευή υπόπτων . Δυστυχώς όμως, είναι να μην βρεθείς κατω από την ρόδα... Μετά, ότι και να κάνεις, είναι αργά ....