Κυριακή 30 Απριλίου 2017

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΛΑΙΚΙΣΜΟ , ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ


Ανακοίνωση δημοτικής κίνησης Κερατσινίου- Δραπετσώνας « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ» ενόψει της φετινής Πρωτομαγιάς

Πρωτομαγιά 2017 και η Ελλάδα αγκομαχάει, η κοινωνία δεινοπαθεί και οι πολίτες αναζητούν φως στο τέλος του τούνελ που δεν φαίνεται. Ενάμισι εκατομμύρια Έλληνες είναι άνεργοι, οι νέοι επιστήμονες αφήνουν την χώρα πίσω τους, η ύφεση καλά κρατεί , όλοι μας πιεζόμαστε από δυσβάσταχτους φόρους , οι επιχειρήσεις κλείνουν η μεταφέρουν την έδρα τους αλλού και τα περήφανα γηρατειά έχουν μετατραπεί σε σάκο του μποξ. Την ίδια ώρα κανένα μέτρο για ανάπτυξη δεν προωθείται , τίποτα δεν δίνει αισιοδοξία στην χώρα της απαισιοδοξίας, των ψεύτικων των λόγων των μεγάλων, του παραλογισμού και της ψευδολογίας , των ιδεολογημάτων και της διγλωσσίας των κρατούντων . Παρών δίνουν μόνο η επιμονή στην πελατειοκρατία, το συμφέρον του Κόμματος, ο ανορθολογισμός , η προσήλωση σε αποτυχημένα έως αυταρχικά κοινωνικά μοντέλα.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί ! Όσοι μιλούν για αγώνες θα πρέπει να θυμούνται ότι πριν απ όλα και ξεκινώντας από τον εαυτό τους , τον κοινωνικό και πολιτικό χώρο που εκφράζουν ,τίποτα το καλό δεν θα προκύψει αν δεν ειπωθούν αλήθειες ,αν δεν μπει σε πρώτη γραμμή η ανάπτυξη και η δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας .Αν δεν ειπωθεί όλη η αλήθεια στους Έλληνες και δεν χαραχτεί επιτέλους ένα εθνικό σχέδιο για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Αν δεν κυριαρχήσει ο ορθολογισμός και δεν αντιμετωπιστεί έως τέλους ο λαϊκισμός που τρώει τις σάρκες του έθνους.Αν δεν στηριχτεί η δημιουργία μιας νέα,σύγχρονης Ελλάδας βασισμένης στην Αποκέντρωση με δυνατή, ισχυρή Αυτοδιοίκηση, στην σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της ,στην διαφάνεια,την αξιοκρατία, στα κίνητρα για την ανάληψη καινοτόμων πρωτοβουλιών, στην διεύρυνση της Δημοκρατίας ,αν δεν υπάρξει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο.Αν δεν μπει οριστικό τέρμα στις μάχες οπισθοφυλακών,την υποκρισία, το ψέμα, στην Ελλάδα των « δικών μας».


Γι αυτή την Ελλάδα,αξίζει να εργαστούμε σκληρά,να παλέψουμε ,να ιδρώσουμε,να αγωνιστούμε και αυτό θα κάνουμε. Αυτό και θα κάνουμε.