Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

                           

Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο που να εκνευρίζει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από το να αμφισβητείς την ηθική υπεροχή της Αριστεράς. Στο μυαλό τους είναι κάτι σαν το αλάθητο του Πάπα, κάτι το αδιαμφισβήτητο. Δεν είναι όμως μόνο αυτό που τους εκνευρίζει. Βλέπουν την υπεράσπιση αυτής της υποτιθέμενης υπεροχής ως τελευταίο καταφύγιο πια αιτιολόγησης της ύπαρξής τους,αφού ιδεολογικά και πολιτικά είναι απογυμνωμένοι, έχοντας αυτοακυρωθεί πρόθυμα για ότι διακήρυξαν,για ότι δεσμεύτηκαν και για ότι υποτίθεται ότι εκφράζουν για να κρατηθούν στην εξουσία . Οι ανατροπείς και αντιεξουσιαστές του χθες , οι εχθροί του συστημισμού μεταλλάχτηκαν στους μεγαλύτερους εξουσιολάγνους του σήμερα ,πρόθυμοι να κάνουν και να πουν το οτιδήποτε για κάποιους έστω μήνες παραπάνω στην Κυβέρνηση.

Ας το πούμε όμως καθαρά: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανηθικότητα από την μαζική εξαπάτηση του λαού μέσα σε ένα ντελίριο λαικισμού, ψευτοεπαναστατικότητας και δήθεν ανατροπής. Αυτό και μόνο θα αρκούσε για να αποδείξει ότι η Αριστερά με την μορφή του ΣΥΡΙΖΑ πρώτευσε, ξεχώρισε στην εξαχρείωση του δημόσιου και ιδιωτικού λόγου, στην απώλεια της ελπίδας που υποτίθεται ότι εξέφραζαν με ένα εύκολο συνταγολόγιο που θα εφάρμοζαν.Τώρα είναι οι μνημονιοκότεροι των μνημονιακών, οι πιο πρόυμοι να ψηφίζουν και να εφαρμόζουν μέτρα που εξαθλιώνουν την ελληνική κοινωνία, τα αγαπημένα παιδιά των Βρυξελλών τα οποία ανακαλύπτουν εσχάτως τα προτερήματα της κ. Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε.

Έτσι είναι έτοιμοι να πανηγυρίσουν που κλείνουν την δεύτερη αξιολόγηση με καθυστέρηση ενός χρόνου και έχοντας υιοθετήσει όλα όσα τους ζητούσαν ,αλλά και δεν τους ζητούσαν πριν ένα χρόνο, προσφέροντας στους δανειστές και ένα 4ο Μνημόνιο , έτσι δωρεάν, χωρίς χρηματοδότηση. Για φαντάσου ! Αυτοί που θα συγκλόνιζαν την Ευρώπη αποδεικνύονται πειθήνιοι , εκφραστές μιας ελαστικής συνείδησης .Υπάρχει κάτι πιο ανήθικο από αυτό άραγε; Όπως έδειξε ο Α. Τσίπρας στην τελευταία του συνέντευξη , δεν έχει κανένα πρόβλημα να αλάζζει πρόσωπα και να κοροιδεύει τους πολίτες « για να κάνει την δουλειά του»

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Μόνο τις τελευταίες μέρες υπήρξαν δύο συγκλονιστικά γεγονότα που φέρνουν στην επιφάνεια όλη την υποκρισία που συνοδεύει την δήθεν ριζοσπαστική αριστερά

-          Το δώρο των γύρω στα 40 εκατομ.ευρώ στον « σύντροφο» Ιβάν Σαββίδη για την ιστορία της ΣΕΚΑΠ σε συνδυασμό με την πώληση του ΟΛΘ σε κοινοπραξία με βασικό ρόλο του ίδιου και την εμπλοκή του στην υπόθεση αγοράς πακέτου του ΜΕGA από τον κ.Μπόμπολα ( τρισκατάρατος κάποτε ), αν πρώτα κουρευτεί το χρέος κατά 100 εκατομ. ευρώ ( οι κακοί τραπεζίτες το έχουν εμποδίσει μέχρι στιγμής) δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται από το τρίπτυχο: ΔΙΑΠΛΟΚΗ- ΚΥΝΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΦΕΡΟΝΤΑ.
 Όλα όσα κατηγορούσε τους παλιούς, κατάφερε να τα αφομοιώσει και να γίνει παίκτης δίχως ενδοιασμούς και κρατήματα. Που είναι η ηθική υπεροχή άραγε; Στο αν οι παλιοί έφαγαν παραπάνω σε 40 χρόνια, απ ότι παιχνίδι γινεται μπροστά στα μάτια μας μόλις μέσα σε δύο χρόνια και μάλιστα σε μια χώρα ανήμπορη και χρεωκοπημένη;
-          Η στάση των τριών ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση καταδίκης από το Ευρωκοινοβούλιο για όσα συμβαίνουν στην Βενεζουέλα μαζί με την Χρυσή Αυγή ,αλλά και η επίσημη κατάπτυστη ανακοίνωση του κόμματος και ασφαλώς η πλήρης αφωνία έστω και από ένα στέλεχος , δείχνουν τουλάχιστον πολιτική ανηθικότητα και αντιδημοκρατικό πνεύμα, φλερτ με τον ολοκληρωτισμό. Στην χώρα που επισκεφτόταν ο κ.Παπάς παρέα με ειδικούς για τις offshore εταιρείες για να δει αν θα προμηθεύεται η Ελλάδα λαχανικά και ο κ.Α. Τσίπρας χαρακτήριζε πρότυπο κοινωνικό μοντέλο , δολοφονούνται διαδηλωτές, διώκονται πολιτικοί αντίπαλοι, λε’ιπουν βασικά αγαθα από τον πληθυσμό και ο πληθωρισμός έχει φτάσει το 750% ! Τι άλλο θα ήθελαν αριστερά στελέχη για να να καταδικάσουν ένα τέτοιο καθεστώς; Γιατί δεν το έκαναν; Πρόκειται για απλή ιδεοληψία; Ακόμα και αν είναι μόνο αυτό, συνιστά πρόβλημα και δεν μπορούν να κρύβονται. Κρύβεται μήπως και κάτι άλλο; Ποιος ξέρει ; Ίσως... Εν πάσει περιπτώσει, που ακριβώς έγκειται η ηθική υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ και σ΄αυτό το θέμα;

 Πολλά θα μπορούσαν να αναφερθούν για το τι έχει συμβεί αυτά τα δύο χρόνια . Όμως αυτά είναι πολύ χαρακτηριστικά .Έτσι νομίζω ... Το σίγουρο είναι ότι οι μάσκες πέφτουν και αυτό που αποκαλύπτεται , δεν είναι και τόσο ελκυστικό. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

                                                                                               zzoupis@gmail.com
-