Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ...



Αποκαλυπτικά για την Κυβέρνηση της « πρώτης φοράς Αριστερά» με το πιο συγγενικό κόμμα στην Ελλάδα με αυτό της Λεπέν όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα αποκαλύπτοντας τον πανικό της ,αλλά και την σταθερή προσήλωση σε αρχές σαν το ψέμα, το κουρέλιασμα του Συντάγματος, την ασυνέπεια, την λατρεία της εξουσίας, όπως και την αδυναμία να βγάζουν οποιοδήποτε συμπέρασμα από τα όσα έχουν πράξει και τα δραματικά για την χώρα αποτελέσματά τους.

Παράδειγμα πρώτο: Κλείνει η αξιολόγηση με επαίσχυντους όρους και βάναυσα μέτρα που φτωχοποιούν παραπέρα την κοινωνία. Τα μηδέν κόστους μέτρα που μας έλεγε ο φιλαλήθης Πρωθυποργός μας έφτασαν τα 3,7 δις. ευρώ μία βδομάδα πριν κλείσει η διαπραγμάτευση.Την τελευταία στιγμή έκαναν μια παραπάνω προσπάθεια και τα μέτρα έφτασαν τα ...5 δις.ευρώ που θα πληρώσουμε εμείς που δεν ανήκουμε στο Κίνημα « Δεν πληρώνω,δεν πληρώνω» που μετασχηματίστηκε πια σε Κίνημα « Πηρώστε, πληρώστε ». Το ΔΝΤ ( που θα το διώχναμε ) αναλαμβάνει την πλήρη εποπτεία του νέου Μνημονίου και μάλιστα ο Υπουργός Οικονομικών ( αυτός που θα παραιτόταν αν μειωνόταν το αφορολόγητο) θα πρέπει να δημοσιεύει τις Εκθέσεις του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ( υπάρχει κάτι πιο αναξιοπρεπές ;) .Η Κυβέρνηση σε ντελίριο υποταγής και υποτέλειας δέχτηκε τα πάντα αποδεχόμενη τεράστια πλεονάσματα που κάποτε κατάγγελε, μείωση αφορολόγητου, μείωση συντάξεων, ομαδικές απολύσεις. Δέχεται να εφαρμοστούν τα μέτρα πριν υπάρξει ρύθμιση του χρέους ,όπως πάλι με πολύ ύφος απέρριπτε ο κ.Τσίπρας. Έφερε 4ο Μνημόνιο ( ρεκόρ για Πρωθυπουργό) ,αυτός που θα έσκιζε όλα. Φόρτωσε μέτρα μέχρι το 2022 κι ας τελειώνει η θητεία της το 2019.

Κι όμως, στην Κυβέρνηση αντί να ντρέπονται ,πανηγυρίζουν.
Κοροιδεύουν με τα λεγόμενα αντίμετρα, όπως κορόιδευαν με το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης η το Παράλληλο Πρόγραμμα. Μιλάνε για την ώρα της ανάπτυξης, όταν κρατάνε την Οικονομία σε ύφεση που ανέλαβαν σε ανάπτυξη. Οι βουλευτές της πλειοψηφίας. Ένα αξιοθρήνητο άθροισμα ιδεολογικά και πολιτικά ασπόνδυλων στελεχών που είναι έτοιμοι να δεχτούν τα πάντα για λίγο εξουσία. Η εικόνα της αμφισβήτησης που συνόδευε κάθε αριστερό , της αλήθειας και του αγώνα ευτελίζονται και ποδοπατούνται για λίγο εξουσία ακόμα. Θα πληρωθούν όλα αυτά... Ας είναι σίγουροι. Ότι αρχίζει ωραίο , τελειώνει με πόνο που λέει και το λαικό άσμα.

Παράδειγμα δεύτερο: Ο κ. Σκουρλέτης , γνωστό αριστερό κυβερνητικό στέλεχος έδωσε μαθήματα φιλεργατικότητας και μετά τρέχει να τα μαζέψει. Αρχικά έδωσε με Νόμο παράταση ενός χρόνου σε προσληφθέντες στους Δήμους για οκτώ μήνες ( πρώτη φορά η παράταση σύμβασης ήταν χρονικά  μεγαλύτερη από την αρχική) αγνοώντας προκλητικά το Σύνταγμα που απαγορεύει τέτοιες παρατάσεις. Ο πελατειακού τύπου μαυρογιαλουρισμός όπως και ο συμβολισμός της κίνησης ήταν σαφής. Οκτώ συν δώδεκα μήνες μας κάνουν είκοσι, θα κάνουμε και κάτι ακόμα ώστε να συμπληρώσετε εικοσιτετράμηνο για να δούμε μονιμοποίησή σας στην υγειά των 1,5 κορόιδων άνεργων στην χώρα ( αυτό που οι παλιοί συστημικοί αποφάσισαν να τερματίσουν και μάλιστα με πρόβλεψη στο Σύνταγμα) .Στην συνέχεια υπόσχεται και μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων.
Τι έγινε στην συνέχεια; Προφανώς με παρέμβαση των θεσμών μάζεψε την δήλωση για τους 30.000 και στην συνέχεια του έπεσε στο κεφάλι και η απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου για την αντισυνταγματικότητα των παρατάσεων.Τώρα τρέχει έχοντας ευτελιστεί στα μάτια όσων προσπάθησε να εμπαίξει , όσων έπαιξε με τον πόνο τους. Όλα εδώ πληρώνονται που λέει και η παροιμία.

Παράδειγμα τρίτο: Ο γνωστός Υπουργός Καναλάρχης παρά τον ευτελισμό του από την Απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που τίναξε στον αέρα το σχέδιο των τεσσάρων καναλιών, περιόρισε τς δυνατότητες για έλεγχο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και ακύρωσε το show του γνωστού διαγωνισμού reality ,όπλισε και ξεκίνησε να κάνει συστάσεις στο ΕΣΡ. Πήρε την απάντηση πληρωμένη και ξαναμαζεύτηκε. « Δεν καταλαβαίνουμε τι σημαίνει πίεση » δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΣΡ , ανακοινώνοντας και κάτι το σημαντικό. Με τα τωρινά δεδομένα που μπορούν και να βελτιωθούν, χωράνε 9-12 Κανάλια, είτε είναι γενικού είτε θεματικού χαρακτήρα ! Δώδεκα; Και πως η Έκθεση του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας που κάπου χάθηκε μιλούσε για τέσσερεις άδειες ; Ρωτλιστε τον αξιότιμο κύριο Παπά που η στοιχειωδης αξιοπρέπια θα έπρεπε να τον κάνει να μην μιλάει και πολύ.

Μπορούμε να γράψουμε παμπολα παραδείγματα. Δεν ακυρώθηκε ως αντισυνταγματικός ο τρόπος εκλογής των σχολείων; Το ίδιο δεν συνέβη και με τους manager των Νοσοκομείων που έδιωξαν εσπευσμένως ; Καταγράφονται όλα αυτά Καταγράφονται στον σκληρό δίσκο της κοινωνίας. Έχω την εντύπωση ότι την κρίσιμη ώρα, η απάντηση θα είναι σκληρή, πολύ σκληρή