Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΑΠΟ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ


Από ήττα σε ήττα,από διάψευση σε διάψευση και από χαστούκι σε χαστούκι πορεύεται η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ οι οποίοι ήρθαν στην εξουσία  ως άγγελοι ελπίδας και έχουν μεταλλαχθεί σε πρωταθλητές αποτυχιών που επιβαρύνουν την χώρα και την ζωή των πολιτών. Το email Χαρδούβελη του ενός, ενάμισυ δις ευρώ μέτρων μοιάζει παράδεισος μπροστά στα 14 δις ευρώ του 3ου Μνημονίου συν  τα 5 δις ευρώ του 3ου plus και 4ου Μνημονίου, της επίδρασης στην Οικονομία από το κλείσιμο των Τραπεζών και των capital controls και άλλων «  επιτυχιών » της Αριστεροδεξιάς Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυτό επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά από το βατερλώ του τελευταίου Εurogroup που όχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει την ρύθμιση του χρέους που προπαγάδιζε,αλλά δεν κατάφερε καν να κλείσει την αξιολόγηση και να πάρει τα χρήματα της δόσης. Αν και τα έδωσε κυριολεκτικά όλα, αν και έκανε ιδεολογικό, προγραμματικό και πολιτικό στριπτήζ στα όρια της αναξιοπρέπειας υπέστη δεινή ήττα εκτεθειμένη και στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό.

Λογικό ήταν. Τα ψέμματα και τα επικοινωνιακά παιχνίδια, η χοντροκομένη προπαγάνδα των no paper και της νέας YENEΔ έχουν πάντα κακό τέλος και για την χώρα και για τους κυβερνώντες.
Για να σκεφτούμε λίγο τι μπορεί να σημαίνει, την ώρα που στην Βουλή ψήφιζαν 5 δις ευρώ μέτρα και οι βουλευτές της πλειοψηφίας ψέλιζαν ανοησίες περί αντίμετρων που είναι όλα στον αέρα , ο Πρωθυπουργός της χώρας να καλεί τους δημοσιογράφους και γελαστός να ανακοινώνει ότι τις επόμενες μέρες μπορεί και να βάλει γραβάτα! Το υπονοούμενο σαφές. Παίρνουμε την ρύθμιση για το χρέος. Τι λέει τώρα ο Πρωθυπουργός μας; Δεν ήξερε, δεν κατάλαβε η έλεγε και πάλι απλά ψέμματα; Σε οποιαδήποτε από αυτές τος περιπτώσεις , αναδεικνύεται ότι δεν μπορεί να χειριστεί τα εθνικά μας θέματα, τα προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας.

Για να σκεφτούμε λίγο τι μπορεί να σημαίνει , τόσο πριν την ψήφιση των βάρβαρων μέτρων σε βάρος των πιο χτυπημένων κοινωνικών κατηγοριών όσο και αμέσως μετά και λίγες μέρες πριν το Eurogroup ,o Πρωθυπουργός της χώρας και ο Υπουργός Οικονομικών να δηλώνουν ότι τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν αν δεν υπάρχει ρύθμιση του χρέους. Θέλουν να τους πάρουν στα σοβαρά στην Ευρώπη; Θέλουν να τους πάρουν στα σοβαρά οι πολίτες; Και τι θα πουν τώρα; Δεν θα εφαρμόσουν τα μέτρα η σε λίγες βδομάδες θα φέρουν και νέα μέτρα για να κλείσουν οι εκκρεμότητες και η αξιολόγηση; Ειναι αυτή σοβαρή, υπεύθυνη Κυβέρνηση της χώρας η ένα μόρφωμα που αφού βγάζει κορώνες ,πάει και τα δέχεται όλα και τρώει και καρπαζιές από πάνω;

Αυτά θα μπορούσαν άνετα να τροφοδοτήσουν το σενάριο μιας ξεκαδιστικής κωμωδίας, αν τα προβλήματα της χώρας δεν ήταν τόσο σοβαρά, αν οι πολίτες δεν έβλεπαν καμμια προοπτική και την ζωή τους να εξαθλιώνεται καθημερινά όλο και περισσότερο . Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο μέσος πολίτης αισθάνεται ότι έχει μια Κυβέρνηση που παίζει το μέλλον της χώρας στα ζάρια, που φέρεται σαν κάποια συνδικαλιστική παράταξη σε φοιτητικό αμφιθέατρο, που δεν διστάζει να πει όλο και πιο χοντρά ψέμματα για να κάνει την δουλειά της και να μείνει λίγο ακόμα στην εξουσία. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα μπορούσε να τυπώσει τόμους με τις ατάκες και τα ψέμματα που άκουσε αυτούς τους εικοσιοκτώ μήνες.


Καλά τα αστεία και τα λογοπαίγνια του κ. Τσίπρα.
Κοστίζουν όμως ακριβά για την χώρα και επιφέρουν ταυτόχρονα σοβαρή ζημιά στην λειτουργία της Δημοκρατίας, των θεσμών, στην εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Πολιτική και τους Πολιτικούς. Αυτή η τραγωδία δεν μπορεί να συνεχίζεται για πολύ...