Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΟΥΠΗ


Κερατσίνι, 23-5-2017

Κυρία Πρόεδρε της Επιτροπής,

Με εκπλήξατε δυσάρεστα. Δεν πρόλαβα να διαμαρτυρηθώ εγγράφως για δήθεν συνεδρίαση της Επιτροπής στις 11-5-2017 που ποτέ δεν καλέστηκε καν ( δεν υπάρχει καν πρόσκληση, εκτός και αν κατασκευάστηκε εκ των υστέρων ) και ασφαλώς δεν έγινε όπως η ίδια παραδεχτήκατε όταν σας ρώτησα , με το έγγραφό μου με Α.Π 26477/19-5-2017 και βρίσκομαι μπροστά σε μια νέα παράτυπη ενέργεια και μάλιστα σοβαρή.

Την πρώτη φορά ενημερώθηκα από το « ΔΙΑΥΓΕΙΑ» ότι δήθεν έγινε μια συνεδρίαση για την οποία δεν καλέστηκα , για την οποία επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχει καν πρόσκληση και παραδεχτήκατε ότι δεν έγινε και μάλιστα εμφανιζόμουν απών !

Τώρα κάνατε ένα βήμα παραπέρα . Ενημερώνομαι έκπληκτος  από το « ΔΙΑΥΓΕΙΑ », ότι στην 10Η Τακτική Συνεδρίαση της 16-5-2017  στην οποία παρεβρισκόμουν, ελήφθη μια απόφαση που ποτέ δεν ελήφθη ! Ενημερώνομαι από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ ότι στο υποτιθέμενο 2ο θέμα της συνεδρίασης ελήφθη απόφαση και μάλιστα ομόφωνα (!)  , το 113 ΣΣΚ να πληρώνει κατά το ήμισυ με το 112 ΣΣΚ τους λογαριασμούς Κοινής Ωφέλειας ».Συγγνώμη, αλλά πρόκειται για διαστρέβλωση κάθε πραγματικότητας, για παραχάραξη των αποφάσεων της Επιτροπής.Τέτοια Απόφαση ποτέ δεν υπήρξε.


-          Στην ίδια την πρόσκληση της Επιτροπής φαίνεται η αλήθεια, ότι δηλαδή η Επιτροπή καλέστηκε με ένα και μοναδικό θέμα που ήταν η « Κατανομή της Β΄δόσης των λειτουργικών δαπανών 2017 »
-          Ποτέ στην Συνεδρίαση δεν έγινε πρόταση για να τεθεί προς συζήτηση 2ο θέμα !
-          Κατά τη συζήτηση του ενός και μοναδικού θέματος , εθίχθη από ομιλία ότι ο Διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου δεν πληρώνει λογαριασμούς και αυτό που ελέχθη είναι ότι θα συζητήσετε μαζί του,ώστε να πληρώνει. Τι κοινό σημείο έχει αυτό με όσα γράφει η ψεύτικη Απόφαση ;
-          Φαίνεται να διαφεύγει , ότι όταν υπάρχουν συστεγαζόμενες σχολικές μονάδες, η κατανομή του τι πληρώνει ο καθένας απαιτεί αναλογιστκές πράξεις. Τέτοια μελέτη, τέτοια προσέγγιση δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ούτε και σήμερα .Άρα πως εμφανίζεται τέτοια απόφαση , εκθέτοντας την Επιτροπή και κάθε ένα μέλος ξεχωριστά ;
-          Αλήθεια, από που προκύπτει όπως αυθαίρετα εμφανίζετε ως Απόφαση της Επιτροπής το 50%- 50% ; Γιατί δεν είναι για παράδειγμα  55%-45% η 70%- 30% ; Η δήθεν Απόφαση , η Απόφαση όχι μόνο δεν ελήφθη ποτέ ,αλλά ακόμα και ως παράτυπη πράξη δεν στηρίζεται και πουθενά.

Συγγνώμη, αλλά δεν μου αφήνετε πολλά περιθώρια. Είμαι δημοκρατικά, αυτοδιοικητικά και θεσμικά υποχρεωμένος να προσφύγω στον Γ.Γ της Περιφέρειας .Φαίνεται ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος ( όπως φάνηκε και στην περίπτωση της κατανομής των λειτουργικών με βάση την « ρύθμιση Κουράκη » για την ενίσχυση των Εργαστηριακών Κέντρων όπου χρειάστηκε παρέμβαση του Γ.Γ της Αποκεντρωμένης και μετά από ένα χρόνο – όπου συνεχιζόταν η κατανομή αδιαφορώντας για την απόφαση του Γ.Γ της Αποκεντρωμένης που μιλούσε για παρατυπία στον τρόπο που ακολουθούσατε αι χωρίς να ενημερώσετε  - και Απόφαση της Επιτροπής του 152 για να γινει με βάση τον Νόμο η κατανομή της δόσης)  ώστε να λειτουργούμε ορθά θεσμικά και νόμιμα.

Ταυτόχρονα ζητάω άμεση σύγκλιση της Επιτροπής ώστε να συζητήσει το θέμα που υπάρχει για την κατανομή πληρωμής των λογαριασμών Κοινής Ωφέλειας στο συγκεκριμένο συγκρότημα, αφού βέβαια ετοιμαστούν πράξεις αναλογισμού λαμβάνοντας υπόψη και όλους τους παράγοντες ( π.χ υπάρχει ανοικτό θέμα με την παρατυπία που έγινε σε άλλες τρεις κατανομές λειτουργικών εν γνώσει της από τους διοικούντες της παρέμβασης του Γ.Γ της Αποκεντρωμένης).

Δεν είναι πολιτικά αυτοδιοικητικά ,θεσμικά ανεκτό να γίνονται τέτοιες ενέργειες και προσωπικά δεν θα συναινέσω σε παρατυπίες.Όπως δεν θα ανεχτώ τους χαρακτηρσμούς περί γραφειοκρατών και καρεκλοκένταυρων που εκτοξεύουν κάποιοι κατά της Επιροπής του 152 .Κατι είναι η νόμιμο η παράνομο. Μέση λύση δεν υπάρχει. Ο Δήμος προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο και ίσως δικαιωθεί. Μέχρι τότε όλοι πρέπει να υπηρετούμε την νομιμότητα και την ορθή θεσμικά λειτουργία. Επίσης δεν είναι ηθικά θεμιτό άμεσα η έμμεσα να στοχοποιείται από διάφορες πλευρές διευθυντής επειδη τόλμησε να προσφύγει ...στον Γ.Γ της Αποκεντρωμένης και τη Επιτροπή του152 και μάλιστα αφού δικαιώθηκε και να λέγονται πράγματα που δεν ισχύουν μέσα σε θεσμικά όργανα όπως η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ,οπως για παράδειγμα, ότι ζήτησε συγγνώμη. Αυτά είναι απαράδεκτα φαινόμενα και δεν θα μείνω να παρακολουθώ.

Σοφόν το σαφές