Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ


Καλό το παιχνίδι με τους αριθμούς και τα επικοινωνιακά παιχνίδια ,αλλά αυτά ακόμα και αν μπερδέψουν για λίγο κάποιους ,δεν μπορούν να πείσουν κανένα. Γιατί; Μα γιατί τελικά, όταν πληρώνεις ένα λογαριασμό ,τα καταλαβαίνεις όλα. Η Κυβέρνηση δε, στην συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής φαντάζομαι και στην Ολομέλεια κυριολεκτικά « πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη» ( το άρθρο γράφτηκε πριν την ψηφοφορία αφού δεν αναμένεται και καμμία έπληξη ) . Καταλάβαμε πολύ καλά ότι και το 2018 θα πληρώσουμε νέα μέτρα ,αλλά και ότι φρόντισε να μας φορτώσει μέτρα μέχρι το 2022, ενώ η θητεία της τελειώνει το 2019 και το 3ο Μνημόνιο.
 Όλοι ξέρουμε πια: Όποιος και αν είναι Κυβέρνηση στα επόμενα χρόνια θα είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει βαρύτατα ,αντιλαικά, υφεσιακά μέτρα που προσυπέγραψαν οι εκπρόσωποι της ριζοσπαστικής Αριστεράς της Ελλάδας .Έχει σημασία αυτό. Γιατί αν τότε τολμήσει να εμφανιστεί ως επαναστατική,τυχοδιωκτική αντιπολίτευση σαν αυτή που έδειξε την περίοδο 2011 -2015 , θα θέλει και κυνήγι. Και για τα μέτρα, αλλά και γα την υποκρισία και το απύθμενο θράσσος.

Η Κυβέρνηση αυτή την φορά εντυπωσίασε και πρωτοτύπησε , κάνοντας και ορισμένα ρεκόρ.

-          Ξεκίνησε την αξιολόγηση με την υπερήφανη δήλωση του γνωστού επαναστάτη Πρωθυπουργού ότι δεν θα ανεχτεί ούτε ένα νέο μετρο αξιας ενός ευρώ και κατέληξε να φέρει μέτρα ύψους 5 δις. ευρώ! Το δε finish της άφησε τους πάντες με ανοικτό το στόμα. Μια βδομάδα πριν την λήξη της « διαπραγμάτευσης» όλοι περίμεναν μετρα περίπου 3, δις.ευρώ .Γκάζωσε και έφτασε τον λογαριασμό στα 5 δις. ευρώ! Ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα; Εμείς ασφαλώς...
-          Ξεκίνησε την επίθεση προς την εξουσία υποσχόμενη ότι θα τα σκίσει τα Μνημόνια , θα τα καταργήσει με ένα Νόμο,ένα Άρθρο και κατάφερε με πολύ αγώνα να είναι η πρώτη Κυβέρνηση που σε δύο και κάτι χρόνια έφερε δύο Μνημόνια και τα δύο μη αναγκαία αν δεν είχαν καταλάβει την εξουσία με ένα σάκο ψεμάτων και το δεύτερο χωρίς να πάρουμε ούτε ένα ευρώ.Αριστερά πλέον θα σημαίνει δύο Μνημόνια σε3 δύο χρόνια.Δεν το πετυχαίνεις και εύκολα.
-          Κατάφερε και μέσα σε δύο χρόνια φόρτωσε την Οικονομία περίπου 100 δις. ευρώ ,αφού 86 δις. ευρώ μας κόστισε το show του 2015 και τα υπόλοιπα από τος καθυστερήσεις,από τα επιπλέον μέτρα που πήρε κ.ά .Πρόκειται για ρεκόρ. Από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους μέχρι το 2010 δημιουργήθηκε χρέος 345 δις.ευρώ. Οι τωρινοί κυβερνώντες φόρτωσαν 100 δις.ευρώ την Οικονομία μέσα σε δύο χρόνια! Έτσι, λόγω ψεμάτων, κοροιδίας, ανικανότητας.

-          Ξεκίνησε την αξιολόγηση με την ηρωική, δραματική δήλωση του Υπουργού Οικονομικών ότι αν μειωθεί το αφορολόγητο θα παραιτηθεί και το κατακρεούργησαν κυριολεκτικά .Ο κ.Τσακαλώτος ; Γυρνάει υπερήφανος και προπαγανδίζει τα αντίμετρα ( δες Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης , Παράλληλο Πρόγραμμα και θα καταλάβετε τι σημαίνουν και τα αντίμετρα) .
-          Ξεκίνησε την αξιολόγηση λέγοντας ότι θα διώξει το ΔΝΤ και κατάφερε να το καταστήσει παράγοντα που θα εποπτεύει την υλοποίηση των μέτρων , θα επιβάλει επιπλέον μέτρα και οι εκτιμήσεις του θα δημοσιεύονται στο φύλλο της εφημερίδας της Κυβέρνησης με τον Υπουργό Οικονομικών σε ρόλο γραμματειακής υποστήριξης
-          Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε κάποια στιγμή ειδικά για τα εργασιακά ,ότι « κάθονται πολύ καλά και η Κυβέρνηση θα είναι υπερήφανη που θα τα φέρει προς ψήφιση» ! Πολύ σοβαρή δήλωση. Τόσο σοβαρή,ώστε να δέχονται για παράδειγμα τις ομαδικές απολύσεις οι οποίες δεν θα περνούσαν με τίποτα!
-          Μιλούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα για το περίφημο « ταξικό πρόσημο » της
Πολιτικής της. Αποτέλεσμα; Φορτώνουν με σκληρά μέτρα τους πιο αδύναμους.Η μείωση του αφορολόγητου η οι παραπέρα μειωσεις συντάξεων ποιους πλήτουν άραγε ; Τους βιομήχανους; Πάει κι αυτό το παραμύθι.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά. Δεν έχει κανένα νόημα. Το 4ο Μνημόνιο βοήθησε και σε κάτι. Έβαλε τέρμα στο λαθρεμπόριο της απάτης, στην μεγαλύτερη πολιτική απάτη στην ιστορία της χώρας και στα παραμύθια . Τώρα ξέρουμε.Κοροιδεύουν για να μείνουν λίγο παραπάνω στην εξουσία και προσπαθώντας να υπονομεύσουν την πορεία της επόμενης Κυβέρνησης ,άρα και της χώρας. Είναι και αναφέρομαι στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καθ΄έξιν ψεύτες,θρασσείς, ντροπιάζουν κάθε έννοια Αριστεράς και εχουν ζαλιστεί από την γοητεία της εξουσίας. Γι αυτό είναι αδίστακτοι. Όσο περισσότερα ηρωικά λογια λένε, τόσο πάνε έξω και τα δέχονται όλα.Οτι και να πουν, δεν πείθουν. Έσπασαν κάθε όριο αναξιοπιστίας,ανιλικρίνειας ,κοροιδίας.

Ψελίζουν τώρα ανοησίες, νέα ψέμματα, δικαιολογίες για να διατηρηθεί η πλειοψηφία των 153 και όσο αντέξουν καλά είναι κι ας είναι Κυβέρνηση κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας .Κι ας καταπατούν το Σύνταγμα ,καταστρέφουν την Οικονομία, εξαθλιώνουν την κοινωνία. Ξέμειναν όμως πια και από αφήγημα και από κάθε ίχνος ιδεολογικής, πολιτικής συνέπειας και διοικητικής ικανότητας.

Η κλεψύδρα γύρισε. Ότι και να κάνουν , το τέλος πλησιάζει και θα είναι οδυνηρό. Καιρός να ετοιμαζόμαστε για μια νέα , ευρεία πλειοψηφία όλων των πραγματικά ευρωπαϊκών, δημοκρατικών, μεταρρυθμιστικών δυνάμεων που δεν θα αφήσει περιθώρια ανάσας στον καταστροφικό λαϊκισμό και θα οδηγήσει την χώρα σε νέα π[ορεία που θα στηρίζεται επιτέλους στην αλήθεια.