Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Ζητείται αλήθεια, ελπίδα, άλλος δρόμος !



Αυτή η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελικά δεν παίζεται με τίποτα στο επίπεδο του ψέματος, της σταδιακής και διευρυνόμενης αυτογελοποίησης, της ζημιάς που έχει κάνει στην χώρα ,στην Οικονομία, αλλά και στον εθνικό ψυχισμό μας.

Αφού μας δίχασε με μια ηρωική, ανατρεπτική ρητορική επί χρόνια ως αντιπολίτευση ( νενέδες, δοσίλογοι, εσωτερική τρόικα κ.ά ) , αφού πλασάρισε ότι ανοησία και ωμό ψέμα  υπήρχε για να δείξει ότι τα προβλήματα της χώρας μπορούν να λυθούν με μαγικό τρόπο και με σκίσιμο των Μνημονίων ,μας οδήγησε σε ένα δημοψήφισμα για σεμινάρια πολιτικής απάτης και στο τέλος σε ένα ακόμα Μνημόνιο, σε capital controls, σε ζημιά 85 δις. ευρώ για την Οικονομία και κάμποσα δις. ευρώ μέτρων σε βάρος των συνταξιούχων. Πολλοί λένε βέβαια τώρα « αυτά είναι παρελθόν, να δούμε το μέλλον» λες και αυτά συνέβησαν πριν δεκαετίες και όχι τα τελευταία χρόνια .Λες και ένα κόμμα, μια Κυβέρνηση δεν κρίνεται συνολικά και δεν υποχρεούται να κάνει απολογισμό, να ζητήσει και καμία συγγνώμη για όσα έπραξε και είπε.

Ωστόσο, τώρα έχει περάσει σε νέα φάση ψευδολογίας, σπίλωσης αντιπάλων, αντιδημοκρατικών πρακτικών. Θα αναρωτιόταν βέβαια κάποιος τι μπορείς να περιμένεις από ένα κόμμα που οι ευρωβουλευτές του δεν μπορούσαν να ψηφίσουν το κείμενο καταδίκης των δολοφονιών διαδηλωτών και πολιτικών διώξεων στην Βενεζουέλα και δεν βρέθηκε ούτε ένα στέλεχος να πει ένα απλό ντρέπομαι. Άλλωστε υπόδειγμα κοινωνικού μοντέλου την χαρακτήριζε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός!

Πάμε όμως παρακάτω. Όταν ένας επιχειρηματίας που του χάρισαν κοντά  40 εκατομ. ευρώ και επιτίθεται κατά της Αντιπολίτευσης , δεν ανησυχεί κανένας ακραιφνής αριστερός; Όταν ο ίδιος λέει ότι θέλει να αγοράσει Κανάλια για να στηρίξει τις Επιχειρήσεις του , δεν ανησυχεί κανένας αντιδιαπλεκόμενος; Όταν το Γραφείο Τύπου του Μαξίμου γράφει δελτίο τύπου για να υπερασπιστεί μια ομάδα , εντελώς τυχαία του ίδιου επιχειρηματία, δεν υπάρχει για κανένα κάτι το σάπιο ; Όλα πάνε καλά για την Δημοκρατία μας για τους μεγάλους επαναστάτες που θα άλλαζαν και την Ευρώπη,όταν συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα; Αυτό είναι λοιπόν Αριστερά; Κωλοτούμπες,αναξιοπρέπεια, ψέματα και κάλυψη των δικών μας ανθρώπων; Η νέα διαπλοκή ονομάζεται τώρα « δικαίωμα για να υπάρχει απάντηση στις αντικυβερνητικές συμπεριφορες ; Και όταν σ΄αυτό προστίθεται και η Δημόσια Τηλεόραση σε ρόλο ΥΕΝΕΔ, τι συμβαίνει; Όλα είναι καλά ; Δεν συμβαίνει τίποτα γύρω μας;

Μαζί με όλα αυτά και ένα ολόκληρο θέατρο που αντικαθιστά την αλήθεια,την πραγματικότητα για ότι υπογράφτηκε για το κλείσιμο της αξιολόγησης, μια ωμή προπαγάνδα που μυρίζει ολοκληρωτισμό. Η Κυβέρνηση τα έδωσε όλα χωρίς να πάρει τίποτα, φόρτωσε και την επόμενη Κυβέρνηση με μέτρα για το 2019 και το 2020 ,πήρε πίσω ότι είπε αυτούς τους μήνες και τώρα πανηγυρίζει. Τώρα « πουλάει» αντίμετρα όπως κάποτε Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης η στην συνέχεια Παράλληλο Πρόγραμμα. Με το αφορολόγητο, τα δυσθεώρητα πλεονάσματα μέχρι το 2012, τις νέες μειώσεις των συντάξεων πλήττει καίρια,εξουθενώνει τους πλέον ασθενέστερους μη μπορώντας τουλάχιστον να μιλάει για « ταξικό πρόσημο» και άλλα παρόμοια ψέματα. Ακόμα και για τα μέτρα που εφαρμόστηκαν, πάλι ψέματα λένε.Αφού ζάλισαν τους πάντες από την υπερφολόγηση , ισχυρίζονται ότι υπήρξε υπεραπόδοση των φόρων ,γιατί πάταξαν την φοροδιαφυγή!

Ψέματα,ψέματα, ψέματα! Ο δρόμος για να κάτσουν λίγο καιρό ακόμα στην εξουσία είναι ένας δρόμος μύθων,κοροιδίας για να κερδίσουν χρόνο,να κάνουν κι άλλους διορισμούς ,να βολέψουν κι άλλους και ασφαλώς για να απολαύσουν λίγο ακόμα τις καρέκλες τους. Έτσι απλά,έτσι κυνικά ,έτσι εξουσιολαγνικά .Κάνοντας ανεπανόρθωτη ζημιά στην χώρα, στην Οικονομία, στις τσεπες  στην ζωή μας και όχι μόνο. Έκαναν ζημιά και σε κάθε έννοια ορθολογισμού, λογικής ,αλήθειας.
Ζητείται αλήθεια, ελπίδα, άλλος δρόμος !

Αυτή η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελικά δεν παίζεται με τίποτα στο επίπεδο του ψέματος, της σταδιακής και διυερυνόμενης αυτογελοποίησης, της ζημιάς που έχει κάνει στην χώρα ,στην Οικονομία, αλλά και στον εθνικό ψυχισμό μας.

Αφού μας δίχασε με μια ηρωική, ανατρεπτική ρητορική επί χρόνια ως αντιπολίτευση ( νενέδες, δοσίλογοι, εσωτερική τρόικα κ.ά ) , αφού πλασάρισε ότι ανοησία και ωμό ψέμα  υπήρχε για να δείξει ότι τα προβλήματα της χώρας μπορούν να λυθούν με μαγικό τρόπο και με σκίσιμο των Μνημονίων ,μας οδήγησε σε ένα δημοψήφισμα για σεμινάρια πολιτικής απάτης και στο τέλος σε ένα ακόμα Μνημόνιο, σε capital controls, σε ζημιά 85 δις. ευρώ για την Οικονομία και κάμποσα δις. ευρώ μέτρων σε βάρος των συνταξιούχων. Πολλοί λένε βέβαια τώρα « αυτά είναι παρελθόν, να δούμε το μέλλον» λες και αυτά συνέβησαν πριν δεκαετίες και όχι τα τελευταία χρόνια .Λες και ένα κόμμα, μια Κυβέρνηση δεν κρίνεται συνολικά και δεν υποχρεούται να κάνει απολογισμό, να ζητήσει και καμμία συγγνώμη για όσα έπραξε και είπε.

Ωστόσο, τώρα έχει περάσει σε νέα φάση ψευδολογίας, σπίλωσης αντιπάλων, αντιδημοκρατικών πρακτικών. Θα αναρωτιόταν βέβαια κάποιος τι μπορείς να περιμένεις από ένα κόμμα που οι ευρωβουλευτές του δεν μπορούσαν να ψηφίσουν το κείμενο καταδίκης των δολοφονιών διαδηλωτών και πολιτικών διώξεων στην Βενεζουέλα και δεν βρέθηκε ούτε ένα στέλεχος να πει ένα απλό ντρέπομαι. Άλλωστε υπόδειγμα κοινωνικού μοντέλου την χαρακτήριζε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός!

Πάμε όμως παρακάτω. Όταν ένας επιχειρηματίας που του χάρισαν κοντά  40 εκατομ. ευρώ και επιτίθεται κατά της Αντιπολίτευσης , δεν ανησυχεί κανένας ακραιφνής αριστερός; Όταν ο ίδιος λέει ότι θέλει να αγοράσει Κανάλια για να στηρίξει τις Επιχειρήσεις του , δεν ανησυχεί κανένας αντιδιαπλεκόμενος; Όταν το Γραφείο Τύπου του Μαξίμου γράφει δελτίο τύπου για να υπερασπιστεί μια ομάδα , εντελως τυχαία του ίδιου επιχειρηματία, δεν υπάρχει για κανένα κάτι το σάπιο ; Όλα πάνε καλά για την Δημοκρατία μας για τους μεγάλους επαναστάτες που θα άλλαζαν και την Ευρώπη,όταν συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα; Αυτό είναι λοιπόν Αριστερά; Κωλοτούμπες,αναξιοπρέπεια, ψέματα και κάλυψη των δικών μας ανθρώπων; Η νέα διαπλοκή ονομάζεται τωρα « δικαίωμα για να υπάρχει απάντηση στις αντικυβερνητικές συμπεριφορες ; Και όταν σ΄αυτό προστίθεται και η Δημόσια Τηλεόραση σε ρόλο ΥΕΝΕΔ, τι συμβαίνει; Όλα είναι καλά ; Δεν συμβαίνει τίποτα γύρω μας;

Μαζί με όλα αυτά και ένα ολόκληρο θέατρο που αντικαθιστά την αλήθεια,την πραγματικότητα για ότι υπογράφτηκε για το κλείσιμο της αξιολόγησης, μια ωμή προπαγάνδα που μυρίζει ολοκληρωτισμό. Η Κυβέρνηση τα έδωσε όλα χωρίς να πάρει τίποτα, φόρτωσε και την επόμενη Κυβέρνηση με μέτρα για το 2019 και το 2020 ,πήρε πίσω ότι είπε αυτούς τους μήνες και τώρα πανηγυρίζει. Τώρα « πουλάει» αντίμετρα όπως κάποτε Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης η στην συνέχεια Παράλληλο Πρόγραμμα. Με το αφορολόγητο, τα δυσθεώρητα πλεονάσματα μέχρι το 2012, τις νέες μειώσεις των συντάξεων πλήττει καίρια,εξουθενώνει τους πλέον ασθενέστερους μη μπορώντας τουλάχιστον να μιλάει για « ταξικό πρόσημο» και άλλα παρόμοια ψέματα. Ακόμα και για τα μέτρα που εφαρμόστηκαν, πάλι ψέματα λένε.Αφού ζάλισαν τους πάντες από την υπερφορολόγηση , ισχυρίζονται ότι υπήρξε υπεραπόδοση των φόρων ,γιατί πάταξαν την φοροδιαφυγή!

Ψέματα,ψέματα, ψέματα! Ο δρόμος για να κάτσουν λίγο καιρό ακόμα στην εξουσία είναι ένας δρόμος μύθων,κοροιδίας για να κερδίσουν χρόνο,να κάνουν κι άλλους διορισμούς ,να βολέψουν κι άλλους και ασφαλώς για να απολαύσουν λίγο ακόμα τις καρέκλες τους. Έτσι απλά,έτσι κυνικά ,έτσι εξουσιολαγνικά .Κάνοντας ανεπανόρθωτη ζημιά στην χώρα, στην Οικονομία, στις τσέπες  στην ζωή μας και όχι μόνο. Έκαναν ζημιά και σε κάθε έννοια ορθολογισμού, λογικής ,αλήθειας.

Ζητείται αλήθεια, ελπίδα, άλλος δρόμος !