Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ



Αν δεν το έχετε καταλάβει, η Κυβέρνηση κατορθώνει μια τεράστια επιτυχία .Μάλλον ( πως να είναι κάποιος σίγουρος με τους κυβερνώντες μας; ) κλείνει την περίφημη δεύτερη αξιολόγηση.

Δεν έχει σημασία που κανονικά ήταν να κλείσει πέρυσι τέτοια εποχή ,άντε Φθινόπωρο και που κατά τον κ.Τσακαλώτο θα ήταν καταστροφή για την Οικονομία αν δεν έκλεινε τουλάχιστον τον Δεκέμβριο που μας πέρασε.Αυτά θα κοιτάμε τώρα;

Δεν έχει σημασία ότι αυτή η παράταση κόστισε γύρω στα 15 δις.ευρώ στην Οικονομία, παραπέρα ασφυξία για την αγορά, άλλη μια χρονιά καταστροφικής ύφεσης, αβεβαιότητα και άρα πάγωμα των επενδύσεων, παραπέρα φτωχοποίηση ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων .Πολύ μίζεροι είστε κάποιοι,τέλος πάντων.

Δεν έχει σημασία που η Κυβέρνηση έμπλεξε μια αξιολόγηση για το 3ο Μνημόνιο με την διαπραγμάτευση για αυτό που θα ισχύει μετά την λήξη του , προχωρώντας σε ένα 4ο Μνημόνιο και μάλιστα δωρεάν. Που επέτρεψε στους δανειστές να πάρουν χωρίς να δώσουν. Πολύ το κουράζετε το πράγμα κάποιοι ...

Δεν έχει σημασία που η Κυβέρνηση τα δέχτηκε όλα που θα μας φορτωθούν άλλα 4 δις.ευρώ μέτρα .Αφού τα φορτώνονται τα κορίδα της επόμενης Κυβέρνησης για το 2019 και το 2020 ,τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ θα φωνάζει γιατί εφαρμόζονται αυτά(!) και δεν κάνει η νέα Κυβέρνηση ότι έκανε αυτός που έσκισε όλα τα Μνημόνια ,που τα κατάργησε με ένα Νόμο,ένα Άρθρο. Μιλάτε κάποιοι γιατί δεν καταλάβατε πως μας ζητούσαν 42 φορές παραπάνω μέτρα( 140-150 δις. ευρώ μέτρα παρακαλώ) που τα απέτρεψε η ηρωική μάχη Τσίπρα – Τσακαλώτου.

Δεν έχει σημασία που μια Κυβέρνηση θλιβερής κοινωνικής και πολιτικής μειοψηφίας δεσμεύεται για μέτρα πέραν της θητείας της , υπονομεύοντας την πορεία της χώρας και την επόμενη Κυβέρνηση. Πολύ ψευτοδημοκράτες είστε. Σε ποιον δίνουν  λόγο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; .Ποιος υπολογίζει τις όποιες φραστικές αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης;


Σ΄αυτό το μοτίβο φαίνεται ότι θα κινηθεί η έκφραση του εθνολαικισμού στην Ελλάδα στο επόμενο διάστημα. Αυτό φάνηκε και από την τελευταία Συνέντευξη του Α.Τσίπρα , μια Συνέντευξη μοναδικού πολιτικού θράσσους περιφρόνησης της νοημοσύνης των πολιτών , νέας φουρνιάς ψεμάτων. Μόνο που με τίποτα δεν κρυβόταν ο εκνευρισμός του Πρωθυπουργού, η ομολογία ήττας σε όλα τα επίπεδα ( πολιτικό, ιδεολογικό, ηθικό), η διάθεση να πολωθεί το κλίμα έτσι, για να κρατήσει λίγες δυνάμεις παραπάνω ψήφους το κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς ( sic !). Ο Α. Τσίπρας απέδειξε στην συζήτηση ότι είναι μοναδικός σε κάτι : Αυτοακυρώνεται σε χρόνο ρεκόρ,αυτοδιαψεύδεται μπλοκαρισμένος από τα τόσα ψέμματα.

Μόνο που η απελπισία από τα οικονομικά αδιέξοδα εντείνονται και από τα συνεχή μέτρα ,αλλά και από την διάψευση όσων κάποτε πίστεψαν σε μια νέα πορεία από μια « Κυβέρνηση της Αριστεράς) που κανείς δεν περίμενε να την χαρακτηρίζει τόσος αμοραλισμός ,τόση εξαχρείωση του ιδιωτικού και δημόσιου ήθους. Μόνο που το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει και οι δυνάμεις του λαϊκισμού ηττούνται η μία μετά την άλλη. Μόνο που η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην Ελλάδα δείχνει πια, ότι όσους Σαββίδηδες και αν ικανοποιήσουν στο πλαίσιο δημιουργίας μιας νέας διαπλοκής ,όσες μονιμοποιήσεις και αν ψεύτικα – γιατί ξέρει ότι είναι αντισυνταγματικό- ο κ.Σκουρλέτης, όσες εξεταστικές και αν στήσουν για να θυμήσουν τους κακούς παλιούς , το ρεύμα δεν αντιστρέφεται.

Το τέλος πλησιάζει και μετά από αυτό θα έχουν να απολογηθούν για πολλά. Γιατί καλές οι « αυταπάτες» αλλά πολύ μας κόστισαν στην ζωή μας και στην πορεία της χώρας και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανηθικότητα από αυτό.

                                                                                                                                          zzoupis@gmail.com