Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

ΚΑΛΩ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ


Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη , Δημοτικού Συμβούλου ΚερατσΙνίου- Δραπετσώνας , επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ »

Προς μεγάλη μου ικανοποίηση πληροφορήθηκα ότι μετά από αναφορά- καταγγελία μου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής προέβη σε σύσταση προς τον Δήμαρχο να μου δώσει στοιχεία για την εκκαθάριση της ΔΗΚΕΠΑ που ζητούσα ..πέντε μήνες !Συγκεκριμένα ζητούσα ένα πολύ απλό πράγμα,που μου κάνει μεγάλη εντύπωση που δεν μου έχει δοθεί τόσο καιρό. Ζητούσα τους Αριθμούς Πρωτοκόλλου εξόδου από τον Δήμο και κατάθεσης στην Εισαγγελία Πειραιά του φακέλου της αμαρτωλής Δημοτικής Επιχείρησης ΔΗΚΕΠΑ, όπως είχε αποφασίσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο , αφού είναι γνωστό ότι εκεί υπήρξαν οργιώδεις καταστάσεις που οδήγησαν άλλωστε και στο κλείσιμό της.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής καλεί λοιπόν τον Δήμαρχο να υπακούσει στο Άρθρο 69,παρ. 3 , Ν. 3852/2010 σύμφωνα με το οποίο ,αν Δημοτικός Σύμβουλος ζητεί στοιχεία πρέπει να του αποδίδονται μέσα σε 30 συνολικά μέρες. Ο Δήμαρχός μας λειτουργεί  με τόση διαφάνεια, δημοκρατικότητα και σεβασμό στους Νόμους και τους Δημοτικούς Συμβούλους, που πέντε ολόκληρους μήνες δεν μου είχε δώσει αυτά τα απλά στοιχεία! Τώρα τα περιμένω, αρκεί να υπάρχουν... Κανένα άλλο σχόλιο προς το παρόν.

Μην νομίζετε ότι αυτό αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό. Την ίδια αντιμετώπιση έχουμε σε σειρά αιτημάτων μας , κάτι που είναι επιεικώς απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό. Αναφέρω τα παρακάτω πέντε χαρακτηριστικά παραδείγματα , για να γίνει κατανοητό τι συμβαίνει στον Δήμο μας αυτή την περίοδο
1.       Στις 17-7 ζήτησα εγγράφως σειρά στοιχείων που αφορούν στην διαχειριση των οικονομικών και το κόστος των εκδηλώσεων. Μέχρι στιγμής και ενώ έχουν περάσει οι προβλεπόμενες 30 μέρες , δεν έχω πάρει καμμία απάντηση. Γιατί ; Τόσο δύσκολο ηταν;
2.       Από τις 17-7 έχω ζητήσει στοιχεία από την Διεύθυνση Τεχνικώ Υπηρεσιών που αφορούν στις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του χρηματοδοτούμενου από την Περιφέρεια Αττικής έργου Ανάπλασης των Παιδικών Χαρών. Κανένα στοιχείο δεν μου έχει δοθεί μέχρι στιγμής και ενώ έχει περάσει η προβλεπόμενη προθεσμία ! Γιατί άραγε ;
3.       Από τις 17-7 έχω ζητήσει στοιχεία και απαντήσεις σε θέματα που αφορούν στις εργασίες στον χώρο των καλοκαιρινώ εκδηλώσεων .Ακόμα και μέχρ σήμερα, δεν έχω πάρει τίποτα...
4.       Από τις 30-6 ο Δημοτικός Σύμβουλος της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Νίκος Βρετάκος έχει ζητήσει σειρά στοιχείων σχετικά με την επικινδυνότητα η μη του χώρου των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου. Ασφαλώς και δεν έχει πάρει τίποτα !
5.       Από τις ... 14-12/2016 έχω ζητήσει στοιχεία για τις αναθέσεις του Δήμου προς την υπερχρεωμένη Διαδημοτική Επιχείρηση « ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ Α.Ε » και για την αναλυτική κοστολόγηση άθε μιας από αυτές. Δεν έχω πάρει καμμία απάντηση.

Ας ξέρει καλά ο Δημαρχος ότι τα στοιχεία αυτά θα τα πάρουμε έτσι κι αλλιώς και ότι ήδη έχει παραβιάσει τον Νόμο κατ΄επανάληψη. Οι πολίτες δεν μας ψήφισαν για να είμαστε αμμέτοχοι,αλλά για να ρωτάμε, να προτείνουμε, να ενημερώνουμε τους δημότες και αυτό το σεβόμαστε. Ίσως να προτιμούσε μια Αντιπολίτευση που να μην ρωτάει, να μην μιλάει, να μην αντιπολιτεύεται,να μην έχει άλλη άποψη ,ούτε καν απορίες. Ας ψάξει αλλού. Εμείς αυτά τα στοιχεία θα τα πάρουμε με οποιοδήποτε θεσμικό η εν ανάγκη δικαστικό τρόπο. Τον καλώ επομένως  να μας δώσει άμεσα αυτά τα στοιχεία , γιατί πρώτον είναι υποχρεωμένος και δεύτερο για να περιφρουρήσει τον εαυτό του και τους πολιτικούς η και υπηρεσιακούς συνεργάτες του.

Η κατάσταση αυτή πέρα από απαράδεκτη είναι και αποκαλυπτική. Αυτή την δημοκρατία πιστεύει ο Δήμαρχός μας; Την Δημοκρατία του κάνω ότι θέλω και δεν « δίνω λογαριασμό » σε κανένα; Δυστυχώς αυτό δείχνει με την συμπεριφορά του. Αυτό δείχνει και με την στάση του στις παραπάνω περιπτώσεις, αλλά και σε μια σειρά άλλα θέματα.
-          Ζητάω για παράδειγμα πάνω από ένα χρόνο  , να γίνει συζήτηση για την « θρυλική » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ Α.Ε .Μόνιμα δεσμεύεται ότι θα γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν έχουμε συζητήσει ποτέ, τίποτα .
-          Ζητάω επί μήνες να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της κατασκευής μονάδας καύσης νεκρών. Τίποτα ....
-          Ζητάω κατ΄επανάληψη  να συζητήσουμε για την αξιοποίηση του εργοστασίου Καχραμάνογλου και την ΝΑΦΘΑ , η τι συμβαίνει με την ΔΕΗ η το Νεκροταφείο της Ανάστασης . Τίποτα ....
Αυτή είναι η κατάσταση στον Δήμο. Δεν υπάρχει σχέδιο. Τίθενται πια σοβαρά θέματα δημοκρατίας και διαφάνειας .Οι δημοτικοί σύμβουλοι αντιμετωπίζονται ως παρακεντέδες, αφού όλα αποφασίζονται αλλού και πιστεύω ούτε καν από την πλειοψηφια της πλειοψηφίας.
Κρίμα για τον Δήμο ! Ας ξέρει όμως ο κ. Βρετάκος ότι αυτά όλα οδηγούν στο να αποτεέσει μια παρένθεση.

Υ.Γ : Για να καταλάβετε για την δημοκρατικότητα του Δημάρχου, δέστε το τελευταίο τεύχος της εφημερίδας του Δήμου που έχει την μορφή και το περιεχόμενο εφημερίδας της παράταξής του. Αφιερώνονται δύο σελίδες για μια υβριστική, απαράδεκτη απάντηση απέναντι στα ερωτήματα που του διατύπωσαν δέκα δημοτικοί σύμβουλοι από πέντε διαφορετικές παρατάξεις για τις εκδηλώσεις που οργανώνει φέτος. Είδατε πουθενά το τι ρωτούσαν οι « δέκα» ; Καταλαβαίνετε σε ποια ερωτήματα απαντάει ο « τσιφλικάς » ; Όχι ασφαλώς... Θα ήταν πολύ δημοκρατικό για τον κ. Βρετάκο να μπουν και τα ερωτήματα και οι απαντήσεις. Ε, μην το παρακάνουμε κιόλας !!! Ντροπή !!!