Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΕΠΙΣΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Το Καλοκαίρι αυτό ήταν γεμάτο άχαρες συζητήσεις και ανούσιες κονταρομαχίες. Σε μια απελπισμένη προσπάθεια αλλαγής πολιτικής ατζέντας ο ΣΥΡΙΖΑ μας πήγε στο ποιος θα κρατάει την σημαία, την επαναδορά του άσυλου στα Α.Ε.Ι και εσχάτως σε μια συζήτηση αν έγιναν εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώντα. Έμοιαζε σαν να ψάχνει την χαμένη αριστερή ψυχή του , γυρνώντας την συζήτηση σε ανούσια θέματα που ταυτόχρονα τον εξέθεταν και έδειχναν ότι γυρνάει τους δείκτες πίσω,πολύ πίσω. Ο τρόπος δε που το έκανε ήταν τόσο μα τόσο αμήχανος ,αλλά και ανήθικος.αλήθεια! Για να κρύψει την μη θέση του όσον αφορά στην καταδίκη των εγκλημάτων στα κομμουνιστικά καθεστώντα, εγκλήματα που έχουν καταδικάσει ακόμα και τα περισσότερα κομμουνιστικά και αριστερά κινήματα σ όλον τον πλανήτη , εφηύρε ότι κάποιοι ταύτισαν τον ναζισμό με τον κομμουνισμό. Κουτοπονηριά και τίποτε άλλο. Απαντούσαν σε κάτι που κανείς δεν είχε πει για να κρύψουν τις θέσεις τους.

Πάμε όμως παρακάτω. Αυτά μπορούν στον ΣΥΡΙΖΑ , αυτά κάνουν. Άλλωστε είναι σε δύσκολη θέση και αυτό μοιάζει σαν τον έρωτα και το χρήμα. Δεν κρύβεται πια ...  Αυτό που πέτυχαν σε κάθε περίπτωση ,είναι να απαντήσουν μόνοι τους στο δίλημα που μας πληροφόρησε ο Πρόεδρος της Βουλής ότι θα τεθεί στις επόμενες εκλογές ,αν δηλαδή κάποιος είναι με την πρόοδο η με την συντήρηση .Έδειξαν ουσιαστικά, ότι ακόμα και όταν αναζητούν και μάλιστα άτολμα την χαμένη για πάντα ριζοσπαστική ταυτότητά τους , κρύβουν ένα απέραντο συντηρητισμό.

Και σαν να μην έφτανε αυτό. Με τον τρόπο που στελέχη του και φιλικός Τύπος απαντούσε σε όποιον είχε αντίθετη άποψη, έπειθαν ότι και σ΄αυτό το επίπεδο δεν είναι τίποτε άλλο παρά θιασώτες μιας Δημοκρατίας όπου όποιος διαφωνεί είναι « εχθρός του λαού » , ίσως υποστηρικτής της χούντας, ακροδεξιός, ίσως και φιλοναζί. Αν κάποιος έπαιρνε στα σοβαρά όλες αυτές τις ανοησίες , θα έπρεπε να ανησυχεί. Η χώρα σύμφωνα μ΄αυτούς έχει γεμίσει ακροδεξιούς , φιλοναζί ! Εν ολίγοις, την πατήσαμε και πρεπει να αρχίσουμε να κρυβόμαστε .Με τέτοια διάδωση του φασισμού επί Κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ποιος ξέρει τι μπορεί να μας προκύψει. ...


Ας κρατήσουμε όμως κάποια συμπεράσματα από όλο αυτό το θεατρικό στήσιμο.

ΠΡΩΤΟΝ : Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι στενοί προοδευτικοί συνεργάτες τους στην Κυβέρνηση είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα, να πουν τα πάντα, να ενοχοποιήσουν τους πάντες και πολύ φοβάμαι ότι η πορεία προς τις εκλογές θα είναι γεμάτη χτυπήματα κάτω από την μέση, λάσπη, κατηγορίες άνευ επιχειρημάτων.

ΔΕΥΤΕΡΟ : Στην πορεία προς τις εκλογές οι δυνάμεις της Αντιπολίτευσης – αν θέλουν πράγματι να επιφέρουν στρατηγική ήττα στον ΣΥΡΙΖΑ με ότι αυτό σημαίνει – πρέπει να καθορίσουν αυτές την ατζέντα. Δεν νομίζω ότι είναι δύσκλο ,αρκεί να χαράξουν σαφή στρατηγική. Η πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνία και το μέσο νοικοκυριό είναι πολύ σκληρή για να « παίζουν το ταμπούρλο» ο Τσίπρας, ο Σκουρλέτης η ο Τζανακόπουλος . Αυτοί πρέπει να βρεθούν σε διαρκή άμυνα για όσα επέφεραν με τα παίγνιά τους και την αδυναμία τους στην χώρα και την ζωή μας.

ΤΡΙΤΟ : Στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει από τώρα να κοπεί μαχαίρι το παραμύθι που οικοδομεί ,ότι δηλαδή του χρόνου θα έχουμε βγει από τα Μνημόνια. Είναι αδιανότο και μια ακόμα κοροιδία να λέγονται τέτοια ψέματα και να περνάνε ακόμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει ψηφίσει 4ο Μνημόνιο με μέτρα 5 δις. ευρώ , έχει ψηφίσει επιτόκια μέχρι το ..2060 (!) και το περίφημο Υπερταμείο που δεν δέχτηκε να ψηφίσει καμμία προγενέστερη Μνημονιακή Κυβέρνηση . Έχει ουσιαστικά ναρκοθετήσει την πορεία της χώρας και τα βηματα για την επόμενη Κυβέρνηση.

ΤΕΤΑΡΤΟ : Είναι απορίας άξιο, πως με όσα έχουν συμβεί και ειπωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και σαν Αντιπολίτευση και σαν Κυβέρνηση ,κάποιοι και ειδικά από τον χώρο της Κεντροαριστεράς να τον βλέπουν ως συστατικό τμήμα μιας αυριανής σύγχρονης, μεταρρυθμιστικής , ευρωπαικής Κεντροαριστεράς. Μοιάζει με αυτοχειριασμό ενός χώρου αν δεν είναι ικανοποίηση άλλων συμφερόντων.

ΠΕΜΠΤΟ: Καλό , αναγκαίο και επιτακτικό για τον χώρο της Κεντροδεξιάς, είναι ο Κ. Μητσοτάκης να μαζέψει όλα αυτά τα δεξιά αντανακλαστικά τμήματος της βάσηςπου σε κάθε περίπτωση είναι αποκρουστικά . Μια ματιά σε γραφόμενα στα social media μπορεί κάποιος να κατανοήσει τι εννοώ. Ο Κ. Μητσοτάκης έχει χρέος να ανανεώσει και να ανασυγκροτλησει ριζικά την Ν.Δ . Όχι για να νικήσει , κάτι που αυτή την στιγμή φαινεται σίγουρο, αλλά για να δημιουργήσει ρεύμα .

ΕΚΤΟ : Όποιοι από τον χώρο της Ν.Δ η της ΔΗΣΥ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ εννοούν ότι στόχος τους είναι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να είναι σαφείς σε ορισμένες πολύ απλές επιλογές :  ότι η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη και για κανένα λόγο δεν θα γίνουν δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική. Ότι με την συγκρότηση της νέας Βουλής, θα ψηφιστεί με διευρυμένη πλειοψηφία νέος εκλογικός Νόμος μεγαλύτερης αναλογικότητας χωρίς το θηριώδες bonus των 50 εδρών και με σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών Περιφερειών . Ότι θα εκλεγεί οπωσδήποτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας αι δεν θα υπάρξει και πάλι ένα νέο 2014.

Μονο έτσι μπορεί να δεχτεί μεγάλη ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα θα του αφαιρεθεί κάθε περιθώριο να διαδραματΊσει τον ρόλο μιας δύναμης που ειναι στα πράγματα ,για να ανακατεύει την τράπουλα και να δημιουργεί πόλωση, ψευτικα διλήματα. Τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.

Η έξοδος της χώρας από την κρίση και την παρακμή προυποθέτει επιστροφή στην πολιτική κανονικότητα.

Σοφόν το σαφές ...