Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ !


                                                       

Δεν έχουν περάσει και πάρα πολές μέρες από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και οι πανηγυρισμοί Παπά- Τζανακόπουλου και Μαξίμου που νευρίασαν ακόμα και τον Ε. Τσακαλώτο έχουν μετατραπεί πια σε σκεπτικισμό, σε βασανιστική παράταση κάθε προοπτικής λήξης της 2ης διαπραγμάτευσης, σε αύξηση του λογαριασμού και αποδοχή σκληρών μέτρων και κατάρευση του περίφημου αφηγήματος με τα αντίμετρα. Άλλος ένας μύθος του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ καταρρέει θορυβωδώς.Μετά το σκίσιμο των Μνημονίων, το δημοψήφισμα- οπερέτα ,το χτύπημα της διαπλοκής , το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, το περίφημο παράλληλο Πρόγραμμα, την είσοδο στην Ανάπτυξη, πάει και ο μύθος των αντίμετρων.

Αυτή την φορά το χτύπημα του νέου μύθου το έδωσε ένας κορυφαίος Υπουργός, ο Π.Σκουρλέτης. Η παραδοχή ότι έρχονται μέτρα που πρέπει να ψηφιστούν από 180 βουλευτές, αφού η Κυβέρνηση καταλήγει σε συμφωνία με μέτρα που θα μετατίθενται κυρίως για το 2018-2019 αποτελεί πολλαπλή ομολογία .Ομολογία ότι έρχονται σκληρά μέτρα. Διαφορετικά, γιατί να ζητάει την υιοθέτησή τους από 180 βουλευτές και δεν αφήνει να πάρουν την δόξα οι 153 ; Ομολογία ότι συμφωνούνται μέτρα και μετά την λήξη του 3ου Μνημονίου ,άρα υιοθέτηση πρακτικά και 4ου Μνημονίου ( αριστερού και αυτό ) και μάλιστα αποτελούμενου μόνο με μέτρα χωρίς νέο δάνειο. Ομολογία ότι ανησυχούν για τα αντανακλαστικά και την συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας . Ομολογία αδυναμίας απέναντι σε ένα συντριπτικό κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα απόρριψης του ΣΥΡΙΖΑ και αυτής της περίεργης συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ.

Η Κυβέρνηση της μετα- αλήθειας έχει μπλοκαριστεί από τα αλlεπάλληλα ψέμματα και τις πιρουέτες.Πίστευε και πιστεύει πως με fake news μπορεί να σταθεί στην εξουσία στο διηνεκές. Πιστεύει ότι όπως με ψέμματα ανέβηκαν στην εξουσία, με αντίστοιχα ψέμματα,μύθους, κοροιδία μπορεί να διαχειριστεί και την ήττα, ώστε να συγκρατήσει ένα αξιοπρεπές ποσοστό σε εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν .Ωστόσο οι εξελίξεις τους αφήνουν πίσω.Τους τιμωρούν. Δεν τους πιστεύουν πια ούτε έξω ,ούτε μέσα. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν να διευρύνεται σε πρωτοφανή επίπεδα η διαφορά Ν.Δ από τον ΣΥΡΙΖΑ ( 16% κατα την ΟPINION POLL, 17% κατά το ΠΑΜΑΚ ) , ενώ οι έρευνες καταγράφουν μια αποσύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τους πρώην ψηφοφόρους του να απομακρύνονται έχοντας την ψυχολογία του κωψοχέρη.
Ψάχνουν επομένως για χρήσιμους ηλίθιους. Ποιος όμως από την Αντιπολίτευση είναι τόσο πολιτικά ανόητος ,ώστε να ψηφίσει μέτρα για τα οποία δεν ρωτήθηκε ποτέ, μέτρα που διαπραγματεύτηκε μόνη της η Κυβέρνηση χωρίς να επιδιώξει καν να συνενοηθεί με κανένα; Για να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο και μάλιστα σε συνθήκες συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δεν αρκεί πια να είναι μόνο πολιτικά ανόητος,αλλά πρέπει να είναι και αυτοκτονικός. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος τέτοιος στην Βουλή.Οι 153 καλούνται επομένως να πάρουν την δόξα να ψηφίσουν και νέα μέτρα αύξησης της φορολογίας, μείωσης των συντάξεων οδηγώντας την χώρα σε νέα αδιέξοδα, Ας το κάνουν και ας δώσουν τις εξηγήσεις τους  στους πολίτες. Γνωρίζοντας ότι ήδη το 80-85% των πολιτών δεν καλοβλέπει την Κυβέρνηση και ότι τώρα πια δεν μπορουν να επικαλεστούν συνωμοσίες ,εχθρούς και δράκους. Σε τελευταία ανάλυση, αν υπάρχουν συνωμοσίες είναι και αυτοί συμμετέχοντες αφού τα δύο τελευταία χρόνια ψήφισαν τα πάντα,όσα καμμια άλλη Κυβέρνηση δεν τόλμησε να ψηφίσει.

Ιδού η Ρόδος , ιδού και το πήδημα για όσους κατηγόρησαν τους πάντες για ξεπουλήματα, δοσιλογισμό, για λατρεία του στα τέσσερα και τώρα σέρνονται ασθμαίνοντας. Όσα σκάνδαλα και αν επικαλεστούν και πάλι,όσο και αν προσπαθούν να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα , το τέλος της ταινίας έχει γραφτεί ήδη και θα είναι τραγικό για αυτούς. Aς ελπίσουμε ότι δεν θα είναι καταστροφικό για την χώρα.