Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΔΙΧΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ


                                            

Οι θεσμοί επέστρεψαν , η διαπραγμάτευση συνεχίζεται  και η Κυβέρνηση αυτοδιαψεύδεται κάθε μέρα , ενώ είναι φανερή η απουσία ενιαίας άποψης ανάμεσα στον Υπουργό Οικονομικών και τον Πρωθυπουργό για χειρισμούς που έγιναν και θα πρέπει να γίνουν . Δεν είχαμε υλοποιήσει ούτε το ένα τρίτο των δεσμεύσεών μας είχε σημειώσει ο Ε. Τσακαλώτος, την στιγμή που τα θρυλικά πια no paper του Μαξίμου τόνιζαν ότι εμείς έχουμε ανταποκριθεί στα πάντα και φταίνε οι « κακοί » ξένοι που « ότι θυμούνται χαίρονται ». Θα χρειαστούν νέα μέτρα παρατηρούσε ο αρμόδιος Υπουργός ,την ώρα που ο Α. Τσίπρας μας διαβεβαίωνε ότι δεν θα ληφθεί ούτε ένα μέτρο αξίας ενός ευρώ επιπλέον. Δεν υπάρχει πολιτική συμφωνία ενημέρωσε ο πρώτος την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής , όταν ο Πρωθυπουργός και η γύρω ομάδα του έχει δηλώσει ότι υπάρχει. Δεν είπαμε ποτέ ότι λήγει η λιτότητα τόνισε ο Υπουργός, ενώ τα πρώτα no paper μετά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και οι πρώτες δηλώσεις Τζανακόπουλου και όχι μόνο είχαν πανηγυρικό χαρακτήρα ,αλλά και τροφοδοτούσαν και γελοία, παραπλανητικά πρωτοσέλιδα με τον τίτλο « ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΤΕΛΟΣ ».Πως να κάνεις έτσι διαπραγμάτευση αλήθεια; Το ερώτημα προυποθέτει βεβαίως ότι όλους αυτούς τους μήνες γίνεται πραγματικά διαπραγμάτευση.

Φαίνεται ότι για άλλη μία φορά ο Α. Τσίπρας μέσα από μια πορεία ψευδών, αυταπατών ,παραπλάνησης της κοινωνίας, ατυχών χειρισμών ,και κυνικής κοροιδίας οδηγεί την χώρα σε τραγικά αποτελέσματα. Είναι επομένως ο βασικός υπεύθυνος , χαμένος μέσα στην αδυναμία του και την ροπή του προς τη διαρκή ψευδολογία , για ότι συμβεί. Ακολούθησε πάλι την γνωστή μεθόδευση της παράτασης για να φαίνεται ότι διαπραγματεύεται, ότι παλεύει. Προτίμησε να αφήνει την Οικονομία να « σκάει » μέσα στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα και τον λογαριασμό για την χώρα να ανεβαίνει.Κανένας δεν συζητούσε για μείωση του αφορολόγητου και νέα μείωση των συντάξεων. Προτίμησε πάλι να επιλέξει εχθρούς ,στην περίπτωσή μας το Δ.Ν.Τ , που ήταν ο μοναδικός σύμμαχός μας για το κούρεμα του χρέους και την θέσπιση χαμηλών επιτοκίων προβάλοντας ανιστόρητα ότι θα τσακωθούν οι εταίροι μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα ήταν να συμφωνήσουν όλοι σε ενιαία πρόταση απέναντί μας.Οδηγεί την χώρα σε δυσβάστακτο πακέτο και πιθανότατα σε 4ο Μνημόνιο και την ίδια ώρα υβρίζει τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι ετοιμάζει αυτός το 4ο Μνημόνιο ( πως άραγε ;)  φτάνοντας στην αθλιότητα να τον κατηγορεί για έλλειψη πατριωτισμού !

Ο κ .Τσίπρας αναδεικνύεται σε τραγική, μοιραία φιγούρα ,παράδειγμα πολιτικού αμοραλισμού προς αποφυγήν και αυτό πληρώνεται από όλους μας. Εδώ που έφτασε δεν έχει πολλές εναλλακτικές. Η μία είναι να τα δεχτεί όλα όσα του ζητήσουν ( κατ΄αρχήν το έχει κάνει με την αποδοχή των πλεονασμάτων ), ξεσηκώνοντας τους πάντες εναντίον του και δημιουργώντας ρήγματα εντός του ΣΥΡΙΖΑ .Η άλλη είναι να τρενάρει την διαπραγμάτευση και στο κρίσμο σημείο να αρνηθεί μέτρα , με αποτέλεσμα όλα να καταρρεύσουν και η χώρα μοιραία να οδηγηθεί στο GREXIT και στην δραχμή.

Και στις δύο περιπτώσεις ,θα δρομολογηθούν πολιτικές διεργασίες και εξελίξεις με τον κύριο Τσίπρα όχι μόνο πολιτικά και οικονομικά κατηγορούμενο, αλλά και ηθικά υπόλογο αφού θα τον συνοδεύουν και μια σειρά σκάνδαλα όπως της ATTICA BANK, της στήριξης με κάθε τρόπο του Χ. Καλογρίτσα για να δημιουργήσει νέα διαπλοκή, την διαχείριση των χρημάτων για τους μετανάστες κ.ά

Άσxημο τέλος για τον νεαρό τέως ακτιβιστή που θα άλλαζε την Ευρώπη και θα έσκιζε τα Μνημόνια και έγινε συννώνυμο του ψέματος, της παραπλάνησης , των αδιεξόδων της χώρας . Ωστόσο, συνήθως έτσι τελειώνουν όσοι παίζουν με τον δίχως μέτρο λαικισμό και τυχοδωκτισμό κουνώντας ψεύτικες αγωνιστικές σημαίες μιας υποτιθέμενης αριστεράς με έντονα εθνικολικιστικά χαρακτηριστικά, λατρεύοντας την εξουσία...

                                                                                                zzoupis@gmail.com