Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ



Κάτι φαίνεται να συμβαίνει με τον Αλέξη Τσίπρα το « δυνατό χαρτί » του ΣΥΡΙΖΑ , όπως έχει βαπτιστεί από πολλούς . Διαφορετικά δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά αυτογκόλ το τελευταίο διάστημα .

Δίνει για παράδειγμα συνέντευξη και δηλώνει πόσο καλοί είναι ο Κ. Καραμανλής και ο Β. Μειμαράκης σε αντίθεση με τον Κ. Μητσοτάκη ! Το λέει αυτό ένας νηφάλιος πολιτικός ,ακόμα και αν θέλει να ευχαριστήσει διακριτικά « αντίπαλους » για υποθέσεις που αυτός γνωρίζει η για να βάλει τεχνιέντως σφήνες στο εσωτερικό της Ν.Δ; Ασφαλώς όχι .Πρώτον , γιατί είναι σαν να καρφώνει όσους είναι πιο βολικοί τουλάχιστον στα μάτια μου και στην αντίληψή του. Δεύτερο, γιατί φανερώνει το άγχος του απέναντι σε ένα απρόβλεπτο παίκτη που με το καλημέρα έδωσε προβάδισμα ψήφου στην Ν.Δ και τον περνάει σε δημοφιλία, καταλληλότητα για Πρωθυπουργό ,αλλά και σ΄όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά από την εντιμότητα μέχρι το σύγχρονο πνεύμα και από την αποτελεσματικότητα μέχρι την κοινωνική ευαισθησία. Τρίτο , γιατι μια τέτοια δήλωση αποτελεί ομολογία προσωπικής και κομματικής ήττας όποτε και αν γίνουν εκλογές .

Μακάρι να ήταν όμως μόνο αυτό. Πάει σε Υπουργικό Συμβούλιο , δηλώνει ότι το βασικό δεν είναι πια η διαπραγμάτευση και ας γνωρίζουν όλοι ότι καρκινοβατεί με αβέβαιες τις παρενέργειες αυτής της παράτασης της αβεβαιότητας , με καθημερινή επιβάρυνση  ύψους εκατομ. ευρώ για την χώρα και τις τσέπες μας. Ωστόσο, συνεχίζει και ανακοινώνει ότι η χώρα μπήκε πια στην φάση της ανάπτυξης και στην βάση αυτής της παραδοχής ανέπτυξε μια όμορφη έκθεση ιδεών για την νέα πορεία της χώρας. Τραγέλαφος , φιάσκο! Την ίδια ώρα που λέγονταν αυτά , η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωνε επίσημα ύφεση 1,2% ! Πως να το σχολιάσεις αυτό; Ως δείγμα άγνοιας, αυταπατών , νέων ψεμάτων ,αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης ;Το σίγουρο είναι ότι ο Πρωθυπουργός διαψεύστηκε πριν προλάβει να βγει από την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ! Δεν τον τιμά ασφαλώς ,ούτε δείχνει να κατανοεί την πραγματικότητα και βεβαίως τα ίδια ισχύουν για το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ,αλλά και όλο το κυβερνητικό σχήμα.

Κάτι λοιπόν τρέχει με τον Α. Τσίπρα που βλέπει όλα να καταρρέουν γύρω του , να αυτοδιαψεύδεται σε ότι λέει, να μην πιάνουν τα ίδια « κόλπα » και να αποδεικνύονται αναποτελεσματικά τα επικοινωνιακά τρυκ του. Ο βασιλιάς αποδεικνύεται πια γυμνός και όσοι από τον Σεπτέμβριο του 2015 μετά και την τρίτη εκλογική του νίκη έσπευδαν να τον βλέπουν κυρίαρχο αυτόν και τον ΣΥΡΙΖΑ για τουλάχιστον μια δεκαετία ,κρύβουν τις παλιές αναλύσες τους. Σκεφτείτε ότι όλα αυτά συμβαίνουν πριν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης που τα μέτρα που θα την συνοδεύουν θα ισοδυναμεί με 4ο Μνημόνιο και την λαική καταγραυγή που θα τα συνοδεύουν. Τότε , οχι μόνο οι οπαδοί του αλλά και οι « κρυφοί » φίλοι του από άλλους χώρους θα το έχουν γυρίσει .

Δύσκολες εποχές για βασιλιάδες και για επικοινωνικά « προικισμένους » ηγέτες που δεν διαθέτουν γνώση, παιδεία, ειλικρίνεια, καλή σχέση με την πραγματικότητα...