Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ



                                           

 Έχει γίνει βαθειά επίγνωση στους κυβερνητικούς επιτελείς ότι η ήττα είναι αναπόφευκτη και μάλιστα θα είναι μεγάλης έκτασης και στρατηγικής σημασίας. Όσο και να λοιδωρούν τις εταιρείες δημοσκοπήσεων ,κάνουν και οι ιδιοι έρευνες και ξέρουν τι συμβαίνει : Αποσύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ, αμετάκλητη απώλεια παλιών ψηφοφόρων που μοιράζονται προς όλες τις κατευθύνσεις , 16% με 17% μπροστά η Ν.Δ στην πρόθεση ψήφου. Αναμενόμενο ήταν .Ο ΣΥΡΙΖΑ και από δίπλα και οι ΑΝΕΛ χρησιμοποίησαν την πρώτη θητεία για να καταστρέψουν το αφήγημα με το οποίο ανέβηκαν στην εξουσία. Διαψεύστηκαν σε ότι υποσχέθηκαν και ταυτόχρονα χρέωσαν την χώρα, έφεραν κι άλλο Μνημόνιο. Απογυμνώθηκαν ιδεολογικά και πολιτικά .Προχώρησαν επομένως στην δεύτερη θητεία χωρίς να μπορέσουν να επινοήσουν ένα νέο αφήγημα και προχώρησαν δίχως σχέδιο,συμπεριφερόμενοι σαν συνδικαλιστές που ακολουθούν την τακτική του « βλέποντας και κάνοντας» , πατώντας ταυτοχρονα σε δύο η και παραπάνω δρόμους.


Το πιο πολύ που έκαναν ,ήταν κανένα « κόλπο» ώστε να δουν μήπως περιορίσουν την ήττα τους η για να στρώσουν το έδαφος της επόμενης μέρας . Γι αυτό θυμήθηκαν την απλή αναλογική και ένοιωσαν μια έλξη προς τους « βρωμιάρηδες » του ΠΑΣΟΚ .Γι αυτό θυμήθηκαν να δώσουν ένα δωράκι στους συνταξιούχους αφού τους είχαν ισοπεδώσει και συγκροτούν ένα δημοσιογραφικό μηχανισμό που θυμίζει παρακράτος ,αφού απέτυχαν με το σχέδιο Παπά με ένα άθλιο Νόμο που κηρύχτηκε αντισυνταγματικός να ελέγξουν τα Κανάλια.  Που και που ανακάλυπταν εχθρούς που στοχοποιούσαν ( ως εχθρός ορίζεται κάθε ένας που έχει αντίθετη άποψη )και πάντα είχαν και έχουν βέβαια έτοιμο το χαρτί της σκανδαλολογίας. Ανοησίες . Όλα κρίνονται από τα αποτελέσματα και ο κ.Τσίπρας με όλη αυτή την ιδεολογικοπολιτικά παρδαλή παρέα απέτυχαν σ΄όλα αφήνοντας πίσω τους ίχνη καταστροφής και σκνδάλων. Η κοινωνία υποφέρει και τα ψέμματα ,τα fake news , η εικονική πραγματικότητα των no paper και της νέας ΥΕΝΕΔ δεν μπορούν να πείσουν κανένα. Όλοι υποφέρουν αυτή την στιγμή και δεν έχουν καμμία διάθεση να στηριχτούν στην « δρακογενιά » που θα περάσει στην ιστορία ως η χειρότερη Κυβέρνηση της χώρας , τουλάχιστον Μεταπολιτευτικά

Την ίδια τακτική ακολούθησαν και στην περίπτωση της δεύτερης αξιολόγησης. Αν κάποιος διάβαζε το « ημερολόγιο καταστρώματος » τους τελευταίους μήνες θα διαπίστωνε μια σκιζοφρενή τακτική ,αλεπάλληλα λάθη, αντιφάσεις, συνεχή μπρος πίσω, δηλώσεις που η μια διέψευδε την άλλη. Το Δεκέμβριο θα την έκλειναν , τον Φεβρουάριο πανηγύριζαν για το τέλος της λιτότητας και τώρα ενώ έχουν δεχτεί όλα όσα πλήτουν όλους μας( μείωση αφορολόγητου , μείωση συντάξεων κ.ά ) μας εμπαίζουν με τα δήθεν αντίμετρα και τσακώνονται για την ΔΕΗ την αξία της οποίας  υποπενταπλασίασαν μέσα σε δύο χρόνια  και οδήγησαν στα πρόθυρα της χρεωκοπίας ,διαπράτοντας άλλο ένα οικονομικό έγκλημα . Τώρα πια έχουμε μπει στην καυτή ζώνη και η ζημιά που έχει γίνει στην Οικονομία δεν διορθώνεται ακόμα και αν κλείσει την βδομάδα των Παθών η δεύτερη αξιολόγηση. Η χώρα είναι σε ύφεση , η ανεργία αυξάνεται, χιλιάδες επιστήμονες φεύγουν, εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις χρωστάνε παντού και η ποσοτική χαλάρωση πέταξε. Αλήθεια, υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι αυτή η χώρα όπως την κατάντησαν οι δήθεν ιδεολόγοι ,μπορεί να βγει στις αγορές μέσα στο 2018 ; Πως; Με ποιο σχέδιο; Ποιον προγραμματισμό; Αφού ασχολούνται με το πως θα τα βρουν εσωκομματικά για να μην χάσουν την εξουσία .Με την χώρα θα ασχολούνται ;

Ο κίνδυνος της καταστροφής είναι μπροστά και ας αφήσουν τμήματα της Αντιπολίτευσης τα ναι μεν αλλά. Αν αυτή η Κυβέρνηση είναι μια επικίνδυνη Κυβέρνηση – όπως λένε – πρέπει να φύγει και να γίνουν εκλογές ,άρα πρέπει και αυτά να πιέσουν. Ας μην ξεγελιούνται. Ο Α.Τσίπρας είναι αδίστακτος και θα είναι ακόμα πιο κυνικός απ΄ότι φαίνεται. Θα προσπαθήσει την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ να την μετατρέψει σε κατάρρευση η κρίση του πολιτικού συστήματος,παίζοντας με την παράταση της εξουσίας του, με τον μη σχηματισμό Κυβέρνησης μετά από εκλογές αν δεν βγει αυτοδύναμη η Ν.Δ και η  Δημοκρατική Συμπαράταξη σφυράει αδιάφορα , με την ακυβερνησία και γνωρίζοντας ότι τον Δεκέμβριο του 2019 θα πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 Θα αφήσουν οι δυνάμεις του ευρωπαικού τόξου και των μεταρρυθμισεων « να τους παίζει» ένας πεσμένος τυχοδιώκτης;
Θα είναι άξιοι της μοίρας τους. Το θέμα είναι , η χώρα τι φταίει ,γιατί όλα αυτά οδηγούν στην καταστροφή.Ας μην κρυβόμαστε.

                                                                              zzoupis@gmail.com