Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΚΕΚ ΩΣ « ΓΛΑΣΤΡΑ» ;



Δήλωση- Καταγγελία Ζαχαρία Ζούπη , δημοτικού συμβούλου Κερατσινίου- Δραπετσώνας και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ του ΚΕΚ ψηφίστηκαν σειρά Προγραμματικών Συμβάσεων με τον Δήμο για να αναλάβει το ΚΕΚ σειρά δραστηριοτήτων , που μόνο ο Δήμαρχος έχει καταλάβει γιατί δεν μπορεί να τις κάνει ο Δήμος , όπως ο ίδιος υποστήριζε όταν διαλύθηκε η ΔΗΚΕΠΑ. Οι Προγραμματικές αυτές ήταν συνολικά ύψους 1.000.000 ευρώ (!) και όπως έχω επισημάνει υπάρχει ο κίνδυνος κάποια στιγμή να θεωρηθούν από κάποιο Πάρεδρο έμμεσες χρηματοδοτήσεις του Δήμου προς το ΚΕΚ με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υπαρξη του ΚΕΚ. Οι διοικούντες τον Δήμο ασφαλώς δεν ακούν η προβάλουν επιχειρήματα που δεν στέκουν και προχωρούν. Εννοείται, ότι αναλαμβάνουν ακέραιες τις ευθύνες.

 Ωστόσο, εδώ το πρόβλημα θέλω να το εστιάσω αλλού.

Δύο από αυτές τις Προγραμματικές ήταν για την διοργάνωση μουσικών, θεατρικών και λοιπών πολιτιστικών εκδηλώσεων στον χώρο των Λιπασμάτων συνολικού ύψους 255.520 ευρώ παρακαλώ ( λεφτά υπάρχουν έτσι κι αλλιώς, αφού τα βρήκε έτοιμα ο κ.Βρετάκος από τους προηγούμενους ) και για την παροχή υπηρεσιών και εργασιών λειτουργίας και επιτήρησης του χώρου για τς εκδηλώσεις ύψους 196.000 ευρώ ! Εν ολίγοις, μιλάμε για 450.000 ευρώ μόνο για τις εκδηλώσεις στα Λιπάσματα που σ΄αυτό το ποσόν δεν υπολογίζονται έξοδα κατασκευών, προμήθειες , μεροκάματα κ.λ.π Πόσο είναι αυτά; Κανείς δεν γνωρίζει, αφού πουθενά δεν έχει εμφανιστεί ένας πλήρης Προυπολογισμός όλων των Δαπανών. Μην το παρακάνουμε και με την διαφάνεια! Δεν είναι και ανάγκη α έχει και συνολική εικόνα και ευθύνη το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε να γνωριζουν και να κρίνουν οι πολίτες.

Πολλά λεφτά δηλαδή σε μια δύσκολη εποχή .Όμως είπαμε. Ο κ. Βρετάκος βρήκε 17 εκατομ. ευρώ Ταμείο μη έχοντας κανένα σχέδιο παρεμβάσεων στην πόλη.Αρα βρήκαμε που να τα ξοδέψουμε και εύκολα. Βάζουμε όλα αυτά τα λεφτά , πασπαλίζουμε τις συναυλίες και με ένα επικάλυμα αγωνιστικότητας ενάτια στα καζάνια του θανάτου ( θα ακούσει πολλές συναυλίες φαίνεται ο Μελισσανίδης και θα πάρει φοβισμένος τις εγκαταστάσες της ΜΟΒΙL ONE να φύγει) και όλα είναι εντάξει. Τώρα τι γίνεται με την συνολική υπόθεση της Ανάπλασης; Ποιος να ξέρει ...

Χθες όμως πρόκυψε άλλο ένα θέμα στην συνεδρίαση του ΚΕΚ.

 Θα εγκρίναμε τις εταιρείες από όπου θα παίρναμε τις ταινιες για τους θερινούς κινηματογράφους .Άλλη μια Προγραμματική για αυτούς,  συνολικού κόστους 260.000 ευρώ . Ωστόσο, ήδη είχε τυπωθεί το πρόγραμμα προβολών και στους τρεις θερινούς κινηματογράφους! Το Δ.Σ του ΚΕΚ δεν ρωτήθηκε ποτέ, δεν συζήτησε ποτέ για αυτό. Σκεφτείτε, ο φορέας που ανάλαβε την λειτουργία των κινηματογράφων δεν ήξερε τίποτα και περιοριζόταν σε ρόλο γλάστρας. Είναι αλήθεια μια περίεργη αντίληψη του Δημάρχου και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού περί δημοκρατίας , συμμετοχής, λειτουργίας του Δήμου. Άλλοι καταλήγουν, συζητούν,αποφασίζουν και το ΚΕΚ παίζει απλά το ρόλο του Ταμείου. Ποτέ και επί καμίας Δημοτικής Αρχής δεν υπήρχε τόσο απαράδεκτη αντίληψη και συμπεριφορά !

Το ίδιο και για τις εκδηλώσεις στον χώρο των Λιπασμάτων.Ποτέ δεν συζητήθηκε το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Δ.Σ του ΚΕΚ , το κόστος της κάθε εκδήλωσης , το ποιοι επεξεργάστηκαν αυτό το Πρόγραμμα ! Το ΚΕΚ δηλαδή σε ρόλο γλάστρας και ταμείου. Το επίσημο φαίνεται δόγμα του Δημάρχου και εν΄ς μικρού πυρήνα πέρξ αυτού είναι « βλέπε, άκου, σώπα και χειροκρότα που θα κάνουμε όμορες εκδηλώσεις ». Επαναλαμβάνω ποτέ δεν υπήρχε τετοια αντιδημοκρατική, αδιαφανής αντιμετώπιση Δημοτικής Επιχείρησης από Δημοτική Αρχή. Σκεφτείτε δε, ότι για αυτές τις εκδηλώσεις, θα διακινηθούν μόνο από το ΚΕΚ ...500.000 ευρώ !

Οι εκδηλώσεις ασφαλώς θα γίνουν. Οι άνθρωποι θα χαρούν . Θα ακούσουμε και τον Μάλαμα και θα είναι όμορφα κοντά στην παραλία. Ωστόσο συσσωρεύονται πια πολλά ερωτηματικά για τον ρόλο του ΚΕΚ και πως το αντιλαμβάνεται η Δημοτική Αρχή.Φαίνεται ότι κυριαρχεί η πλέον παλαιοκομματική αντίληψη περί Δημοτικής Επιχείρησης ευέλικτου ιμάντα υλοποίησης των σκέψεων του Δημάρχου και μάλιστα με ένα Δ.Σ που θα συζηταει θέματα αφού άλλοι θα έχουν αποφασίσει.
Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο που έδειξε γρήγορα τι εννοούσε όταν μιλούσε για « άλλο δρόμο» και κατακεραύνωνε όλους τους προηγούμενους και ο ίδιος χρησιμοποιεί την Δημοτική Επιχείρηση με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Ξέρω, ότι δεν θα συγκινηθούν οι διοικούντες. Δεν έχουν δείξει να τους συγκινεί η δημοκρατία,ο διάλογος ,η σύνθεση, η διαφάνεια. Ωστόσο, εγώ και η « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» θα ενημερώνουμε όλους τους πολίτες για όλες τις πτυχές της δημοτικής πολιτικής και θα στηλιτεύουμε αυτά τα δείγματα γραφής που πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις !
Θα έχουμε πολλά να πούμε στο επόμενο διάστημα !