Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ , ΕΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ !



                                 Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο επικεφαλής μας Ζαχαρίας Ζούπης έχει καταγγείλει κατ΄επανάληψη ότι οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας δεν αποφασίστηκαν από κανένα θεσμικό όργανο και ότι στο ΚΔΒΜ ΙΙ που του ανατέθηκε ο σχεδιασμός και η υλοποίησή τους επιφυλάχτηκε ο ρόλος του ταμείου των εκδηλώσεων, με τις εκδηλώσεις να έχουν αποφασιστεί από «κάποιο επιτελείο».

Ο Δήμαρχος επιδίωξε να βγάλει ψεύτη τον επικεφαλής μας, αναφέροντας ότι όλα έχουν εγκριθεί αφού ο Δήμος ενέκρινε προγραμματική σύμβαση με το ΚΔΒΜ ΙΙ ύψους... 250.000 ευρώ για τις εκδηλώσεις! «Ξέχασε» να πει ότι κανένας δεν αποφάσισε για το ποιες εκδηλώσεις θα γίνουν, με τι χρονοδιάγραμμα και με τι κόστος η κάθε μία. Κανένας πλην ενός ακαθόριστου επιτελείου που κανένας δεν κατονομάζει. Φαίνεται ότι για τον Δήμαρχο αυτά που συνιστούν βασικά στοιχεία δημοκρατικής, συλλογικής η μη διαδικασίας με διάλογο και διαφάνεια η όχι, είναι λεπτομέρειες.

Όμως, η αλήθεια φανερώθηκε νωρίς. Ενώ στις 23-6 και στις 25-6 πραγματοποιήθηκαν δύο συναυλίες (δεν αναφέρουμε τα ονόματα των καλλιτεχνών λόγω σεβασμού προς αυτούς) κόστους συνολικά... 30.000 ευρώ, το Δ.Σ του υπεύθυνου φορέα δηλαδή του ΚΔΒΜ ΙΙ καλέστηκε μία βδομάδα μετά, στις 29-6 για να εγκρίνει... τις συμβάσεις με τους καλλιτέχνες που επί της ουσίας είχαν συμφωνηθεί από κάποιους εκεί στο Δημαρχείο. Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια που ποτέ και επί κανενός Δημάρχου δεν έγινε ποτέ. Σημειώνουμε, ότι επί των πραγματικά παρόντων η απόφαση ελήφθη οριακά με 3 ψήφους υπέρ έναντι δύο κατά και λαμβάνοντας υπόψη τις εξουσιοδοτήσεις άλλων μελών η ψηφοφορία μεταβλήθηκε σε 6-3. Πρόκειται για ψηφοφορία ομολογία αυθαιρεσίας και μετατροπής του Δ.Σ του ΚΔΒΜ ΙΙ σε όργανο που απλά ψηφίζει προειλημμένες αποφάσεις που μάλιστα έχουν υλοποιηθεί κιόλας! Πρόκειται για τραγική απόφαση.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κώστας Αλεξίου πρότεινε για από εδώ και πέρα, να εξουσιοδοτηθεί γενικώς η Διευθύνουσα Σύμβουλος να υπογράφει τις συμβάσεις για κάθε μία από αυτές τις εκδηλώσεις στο μέλλον χωρίς προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ! Το τραγικό και φοβερό είναι, ότι μέχρι και αυτή την στιγμή το Δ.Σ. δεν έχει καν ενημερωθεί για το κόστος κάθε μίας από τις επόμενες εκδηλώσεις. Πρόκειται για απόφαση-ομολογία ότι το ΚΔΒΜ  ΙΙ το θέλουν μόνο για να υλοποιεί τις επιθυμίες του Δημάρχου χωρίς ίχνος δημοκρατικής, διαφανούς λειτουργίας. Ταυτόχρονα είναι απόφαση αμφισβητήσιμη με βάση το Καταστατικό του ΚΔΒΜ ΙΙ, αφού πουθενά δεν προβλέπεται εν λευκώ και «πακέτο» εξουσιοδότησης κανενός να υπογράφει συμβάσεις  και μάλιστα χωρίς συγκεκριμένη έγκριση του ποσού από το Δ.Σ. Γι αυτό καλούμε τον Νομικό Σύμβουλο του ΚΔΒΜ ΙΙ , ο οποίος έλειπε από την συνεδρίαση για προσωπικούς λόγους, να γνωματεύσει για την νομιμότητα και καταστατικότητα και των δύο αποφάσεων.

Για τις φετινές εκδηλώσεις έχουμε πει πολλά και έχουμε να πούμε ακόμα περισσότερα στην συνέχεια. Μ΄αυτή την ανακοίνωση θέλουμε να ενημερώσουμε για τα όσα φοβερά και τρομερά συμβαίνουν αυτή την περίοδο στον Δήμο μας.
Ενημερώνουμε επίσης, ότι για τις επόμενες μέρες η και ώρες, θα συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της και να εξετάσει τις Αρχές στις οποίες θα προσφύγει. Όταν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να προχωρούν χωρίς να ακούν κανένα, δεν υπάρχουν και περιθώρια να παριστάνεις ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Σ΄αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξει συνεννόηση και με όλες τις δημοτικές κινήσεις της Αντιπολίτευσης.
Ας πάρει ο καθένας την ευθύνη του και αυτό ασφαλώς ισχύει και για τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης.