Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


Σε λίγες βδομάδες θα συμπληρωθούν τρία ολόκληρα χρόνια θητείας του νέου Δημάρχου Χρήστου Βρετάκου.Μιλάμε για το 60% της θητείας του και στην πράξη μόλις 16 μήνες « ζωτικού χρόνου» μέχρι τον Ιανουάριου του 2019 που θα είναι η εκλογική χρονιά..Είναι η πιο κατάλληλη επομένως στιγμή να δούμε τι έγινε αυτά τα χρόνια.

Για να κάνουμε ένα σοβαρό απολογισμό πρέπει να δούμε πως ξεκίνησε την θητεία του και από την άποψη προυποθέσεων και από την άποψη του τι είχε υποσχεθεί και τι έκανε.  Ο Δήμαρχος συχνά καλύπτει τι παρέλαβε και κρύβεται πίσω από τις δυσκολίες της κρίσης Δεν είναι όμως έτσι. Παρέλαβε 10 εκατομ.ευρώ Ταμείο(!) και του ήρθαν άλλα 6-7 εκατομ.ευρώ από παλιά διεκδίκηση του Δήμου Δραπετσώνας.Βρέθηκε εν ολίγοις, με 17 εκατομ.ευρώ αποθεματικό, από τις προσπάθειες των προηγούμενων Δημοτ. Αρχών που συχνά κατακεραυνώνει! Ίσως μάλιστα είναι από τα μεγαλύτερα αποθεματικά Δήμων σ΄όλη την Ελλάδα ! Παρέλαβε έτοιμα,εγκεκριμένης χρηματοδότησης έργα ( Γήπεδο « ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ», ανάπλαση Παιδικών Χαρών κ.ά για κάποια από τα οποία υπήρχαν και έτοιμες Μελέτες).Ταυτόχρονα  υπάρχει μια Περιφερειακή Αρχή και μια Κυβέρνηση που πάντα στέκονταν δίπλα του. Σκεφτείτε επιπλέον, ότι αυτή την περίοδο ο Δήμος διαθέτει 380 συμβασιούχους!

Μ΄αυτές τις προυποθέσεις ένας ικανός Δήμαρχος με σχέδιο, εμπειρία, θα μπορούσε να μεταμορφώσει τις γειτονιές μας.Να κάνει έργα υποδομών,να δώσει άλλη ώθηση στον Δήμο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει δημότης που διαπιστώνει κάτι τέτοιο. Αντίθετα υπάρχει αδυναμία να ολοκληρωθούν έργα που όλα ήταν έτοιμα.Αισίως για παράδειγμα περάσαμε την τρίτη Άνοιξη και θα περάσουμε και το τρίτο Καλοκαίρι που 15 Παιδικές Χαρές θα μείνουν κλειστές,ενώ υπάρχει έγκριση από την Περιφέρεια 4 χρόνια τώρα! Οι 5  Παιδικές Χαρές που έφτιαξε ο Δήμος με δικά του χρήματα κακώς λειτουργούν, αφού δεν διαθέτουν πιστοποίηση. Στο γήπεδο « ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ» κατάφερε λόγω των ολιγωριών του να χάσει 300.000 ευρώ ο Δήμος ! Αυτά φέρνει η αδυναμία. Όμως ποιο μεγάλο θέμα έστω δρομολογήθηκε ; Τι γίνεται με την ΝΑΦΘΑ, τον ΚΑΧΡΑΜΑΝΟΓΛΟΥ, το Νεκροταφείο της Ανάστασης, με την ΔΕΗ, το πράσινο; Τίποτα απολύτως. Αν κάποιος θεωρεί επιτυχία Δημάρχου ότι με 17 εκατ.Ταμείο και 400 συμβασιούχους έκανςε κάποιες παρεμβάσεις σε σχολεία και βελτίωσε κάπως την καθαριότητα, σηκώνω τα χέρια ψηλά.Η πόλη αξίζει πολλά περισσότερα !

Όσον αφορά δε τι έλεγε ,άστε τα.Ο εχθρός των ελαστικών σχέσων εργασίας και των δημοτικών επιχειρήσεων, ο εκφραστής ενός άλλου δρόμου, ερωτεύτηκε τις συμβάσεις και τις δημοτικές επιχειρήσεις.Κάνει δε μια διαχείριση από τα ίδια που σε πολλά σημεία θα εκδηλωθούν άμεσα προβλήματα.

Εν ολίγοις, λίγα τα βήματα πολύ η αυταρέσκεια. Λίγα τα αποτελέσματα, πολλές οι ολιγωρίες,μεγάλη η ανικανότητα.


Κρίμα για την πόλη. Ευτυχώς που μένουν άλλοι λίγοι μήνες για να ζήσουμε μια πραγματική αλλαγή. Το 2019 δεν θα είναι 2014 ...