Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

                   

Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη , Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ »

Με την ιδιότητα του Δημοτικού συμβούλου με μεγάλα ποσοστά συμμετοχής και παρεμβάσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και του επικεφαλής της μοναδικής Δημοτικής Κίνησης που εμφανίζει οργανωμένη δραστηριότητα αυτά τα χρόνια, θα ήθελα να σημειώσω ορισμένες απαραίτητες διευκρινήσεις για την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ( 21-6-2017) .Το κάνω μιας και περισσεύει η υποκρισία και ο λαϊκισμός στις μέρες μας και δεν μου αρέσει να με ερμηνεύουν άλλοι.

1.      Χθες έλειπα από την συνεδρίαση γιατί είχα προσωπικές, επαγγελματικές και άλλες υποχρεώσεις που δεν μπορούσα να τις αλλάξω. Πολλές από αυτές ήταν προγραμματισμένες πολύ πριν ενημερωθώ για την συνεδρίαση και δεν μπορούσαν να αλλάξουν.

2.      Ουσιαστικά το θέμα που έκαιγε ήταν το ψήφισμα για το μέλλον των συμβασιούχων. Το θέμα αυτό είχε συζητηθεί και`στην προηγούμενη συνεδρίαση όπου και τοποθετήθηκα με σαφήνεια γα το θέμα.
Το ψήφισμα υπερψηφίστηκε τότε κατά πλειοψηφία. Μετά η Διοίκηση του Δήμου και το Προεδρείο « ανακάλυψαν» ότι χρειάζονταν να έχει ψηφιστεί με 21 ψήφους γιατί έτσι προβλέπεται για όσα θέματα μπαίνουν στην Ημερήσια Διάταξη. Γι αυτό και ξαναμπήκε χθες.

3.      Το ψήφισμα αυτό είναι απαράδεκτο και αποτελεί μνημείο εμπαιγμού των συμβασιούχων , για να τους καθησυχάσει και μόνο. Προστίθεται στην αλυσίδα κοροϊδίας που έχουν δεχτεί οι άνθρωποι αυτοί όλο το τελευταίο διάστημα είτε με αντισυνταγματικούς νόμους , είτε με « κλείσιμο του ματιού » για μονιμοποίηση , είτε με ψηφίσματα άνευ ουσίας. Όλοι γνωρίζουν ότι οι απαγορεύονται οι αλλεπάλληλες συμβάσεις , όπως και οι μονιμοποιήσεις συμβασιούχων και μάλιστα από το Σύνταγμα.

4.      Σαν πολίτης ,σαν δημοτικός σύμβουλος ,αλλά πρωτίστως ως άνθρωπος που έχει ζήσει την ανεργία, την απόλυση , την λύση σύμβασης ορισμένου χρόνου ( που στα απλά ελληνικά δεν είναι απόλυση) και την κάρτα ανεργίας συμπάσχω με όλους αυτούς που αγωνιούν για το μέλλον τους, για το μέλλον των οικογενειών τους .Μ΄αυτό το θάρρος τους λέω φωναχτά: Μην τσιμπάτε ! Μην αφήνετε περιθώριο να σας κοροϊδεύουν και τώρα , όπως σας κορόιδευαν και περίπου δύο χρόνια τώρα ! Μην δίνετε αυτό το δικαίωμα σε κανένα ! Πολλοί από αυτούς που σας χτυπάνε την πλάτη η βγάζουν επαναστατικά λογίδρια, ξέρουν την αλήθεια, ην σκληρή πραγματικότητα και δεν σας την λένε.

5.      Έχω το χρέος να δημοσιοποιήσω ότι την ευαισθησία μου την έδειξα πολύ έγκαιρα και πολύ πριν ο κ. Βρετάκος πρωτοφέρει καν το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο .Πριν ένα μήνα , ακριβώς όταν « έσκασε το θέμα» ως επικεφαλής της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» ζήτησα συνάντηση με το Σωματείο ακριβώς για αυτό το θέμα και για να ανταλλάξουμε απόψεις για το τι μπορεί να γίνει. Η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ ,όπως και ποτέ δεν πήρα μια απάντηση. Προφανώς το Σωματείο είχε έντονη δραστηριότητα και δεν προλάβαινε, αλλά και εγώ είμαι υποχρεωμένος να αναφέρω τις πρωτοβουλίες που προσπάθησα να πάρω, να υπερασπιστώ την αυθεντική ευαισθησία της Δημοτικής Κίνησης που ηγούμαι, με πράξεις και όχι λόγια. Προφανώς, το αίτημα για συνάντηση με το Σωματείο συνεχίζει να υφίσταται.

6.      Τέλος, θεωρώ ωμή παράβαση του Κανονισμού όσα έγιναν χθες και τα πληροφορήθηκα για να γίνει απαρτία. Ο δε σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Αυτό που προβλέπεται είναι ότι στην μισή ώρα από την προβλεπόμενη ώρα συνεδρίασης πρέπει να παίρνονται παρουσίες για να διαπιστωθεί η απαρτία του σώματος η όχι. Είναι στοιχείο φθοράς του Δημοτικού Συμβουλίου να τραβιέται αυτή η διαδικασία κατά μία η μιάμισυ ώρα , μέχρι να γίνει απαρτία . Αν είναι, ας περιμένουμε και μέχρι το πρωί. Τα προβλήματα της πλειοψηφίας η και η συστηματική ασυνέπεια δημοτικών συμβούλων της Αντιπολίτευσης δεν μπορούν να μετατρέπονται σε θεσμικά προβλήματα λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.