Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ !


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ " ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ " ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΗΡΩΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ  ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ





Tέσσερα ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την γνωστή εγκληματική , νεοναζιστική συμμορία  . Το σοκ διαδέχτηκε η οργή και την οργή διαδέχτηκε η πεποίθηση ότι χρειάζεται να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ,ώστε να απομονωθεί αυτή η ανοικτά φασιστική δράση στις γειτονιές μας , αλλά και σ' όλη την Ελλάδα .

Η στυγερή δολοφονία του Παύλου λειτούργησε ως αφορμή αφύπνισης όλων μας και πριν απ΄ολα αυτών που παρακολουθούσαν επί χρόνια την  προκλητική δράση της Χρυσής Αυγής ,τις επιθέσεις της , τις απειλές  και τους τραμπουκισμούς της  χωρίς να μιλάνε, χωρίς να αντιδρούν .Σήμερα αυτή η δράση έχει περιοριστεί .Μια σειρά στελέχη της διώκονται ως κοινοί εγκληματίες. Οι δολοφόνοι του Παύλου περνούν  δίκη , μια δίκη βέβαια που προχωράει αδικαιολόγητα αργά με αποτέλεσμα ο θύτης να είναι εκτός φυλακής . Ως πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση καθυστερήσεων και ολιγωρίας να απονεμηθεί Δικαιοσύνη;

Πολλοί πολίτες συνειδητοποίησαν μετά το έγκλημα τι συμβαίνει, τι σημαίνει Χρυσή Αυγή .Ωστόσο , αυτά δεν αρκούν. Η Χρυσή Αυγή είναι παρούσα , αξιοποιεί την ανοχή τμημάτων του πολιτικού συστήματος ,την συνεχιζόμενη φτωχοποίηση του λαού μας , την ανεργία,την ανέχεια , συγκεντρώνει σημαντικά ποσοστά από πολίτες που αγανακτούν με την σημερινή κατάσταση και αντιλαμβάνονται μια τέτοια στάση ως αντισυστημική συμπεριφορά και περίπου  ως « τιμωρία ». Αξιοποιεί το κλίμα διαχωρισμών , διχαστικών γραμμών, την ρητορική μίσους από διάφορες πλευρές που εκδηλώνεται συχνά και λουφάζοντας ετοιμάζει την αντεπίθεσή της , εμφανιζόμενη ως συνεπής αντιμνημονιακή ,αντικαπιταλιστική δύναμη  .Ωστόσο , δεν υπάρχουν πια  άλλοθι για μια τέτοια συμπεριφορά  . Όλοι πια γνωρίζουν . Ο κάθε πολίτης αναλαμβάνει και την δική του καθοριστική ευθύνη για το μέλλον ,για την χώρα ,για τις εξελίξεις, για την Δημοκρατία  .

Είναι φανερό , ότι πάλη ενάντια τον φασισμό σημαίνει πάλη για να αρθούν τα οικονομικά ,κοινωνικά , πολιτισμικά αίτια που τροφοδοτούν αυτό το φαινόμενο. Σημαίνει αλλαγές πολιτικών που περιθωριοποιούν μεγάλα τμήματα της κοινωνίας και τροφοδοτούν αγανάκτηση και οργή  . Σημαίνει προσπάθεια ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους να μάθουν και να διδαχτούν από την ιστορία του τόπου .Σημαίνει πάλη για εμβάθυνση της προβληματικής δημοκρατίας μας . Σημαίνει κυριαρχία πολιτισμικών προτύπων  που θα στηρίζονται στον σεβασμό της ανθρώπινης υπόστασης , στον σεβασμό των διαφορετικών απόψεων –θρησκευτικών πεποιθήσεων – ιδιομορφιών, σεβασμό στην Δημοκρατία , τους θεσμούς, την διάκριση των εξουσιών .Σημαίνει πάλη ενάντια στον ρατσισμό, την βία, το μίσος.

Ιδιαίτερα στις γειτονιές μας , στις γειτονιές των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων , της αντιφασιστικής πάλης ,των αγώνων για πρόοδο ,  είναι αδιανόητο να έχουν δημιουργηθεί αντιδημοκρατικοί, νεοναζιστικοί πυρήνες και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να συγκεντρώνει τόσο μεγάλα ποσοστά  .Στο χέρι όλων μας είναι να ξεριζώσουμε τις ρίζες που θρέφουν το φαινόμενο αυτό ,που θρέφουν ακόμα την Χρυσή Αυγή.  Στο χέρι όλων μας είναι να δείξουμε στάση μηδενικής ανοχής απέναντι στους εγκληματίες .

Σ΄αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται μαζική , ενωτική , δημοκρατική « επίθεση » με συνεχείς πρωτοβουλίες , κινήσεις, παρεμβάσεις . Σ΄αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται δέσμη πρωτοβουλιών από τον Δήμο με την συνείδηση ,ότι δεν αρκούν τα γενικά συνθήματα και οι ρητορικές αντιφασιστικές κορώνες .  Σ΄αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλουμε και ως « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ » με όλες μας τις δυνάμεις .

Παύλε Φύσσα ,χάθηκες άδικα από τα δολοφονικά χέρια των Χρυσαυγιτών !
Είσαι όμως μόνιμα στην σκέψη μας .Μας θυμίζεις ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τον φασιστικό κίνδυνο! Προτεραιότητα είναι να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Βαρεθήκαμε τις γενικές κουβέντες !