Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΙΝ ΒΡΕΘΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ



Αρχικά εμφανίστηκε η Common view , μια εταιρεία δημοσκοπήσεων φάντασμα, δίχως διεύθυνση , τηλέφωνο και εκπρόσωπο, δίχως καν παρουσία στο Μητρώο του ΕΣΡ. Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρεε δημοσκοπικά και εκτοξευόταν, αυτή παρουσίαζε σε γνωστές φιλοκυβερνητικές εφημερίδες ,αυτή παρουσίαζε έρευνες με τον ΣΥΡΙΖΑ ... να προηγείται ! Ήταν τόσο χοντροκομένο το στήσιμό αυτής της θλιβερής και πρωτοφανούς  ιστορίας, που φαίνεται ότι οι εμπνευστές της ιδέας δημοσιοποίησης ερευνών από ανύπαρκτες εταιρείες , σκέφτηκαν να πετάξουν στην πιάτσα άλλες δύο μέσα σε ένα μήνα. Αναφερόμαστε στις εταιρείες Bridging Europe και Citizen momentum που έδειχναν λίγο χαμηλότερο ζήλο. Παρουσίαζαν τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο μεν, αλλά σε απόσταση αναπνοής από την Ν.Δ.

Ιστορίες για γέλια και για κλάματα, αφού όλοι κατάλαβαν. Τα επικοινωνιακά επιτελεία του Μαξίμου προσπαθούν να συσπειρώσουν αυτούς που θέλουν να συσπειρωθούν έτσι κι αλλιώς. Πρέπει κανείς να είναι πολύ ενταγμένος στο « σύστημα ΣΥΡΙΖΑ » η πολύ ανόητος για να πιστέψει τέτοια ευρήματα. Τελικά, το μόνο που κατάφεραν οι εμπνευστές αυτού του μεγαλοφυούς σχεδίου ήταν από την μια να εκτεθούν μιας όλοι κατάλαβαν ποιοι μπορεί να το έκαναν και από την άλλη να φέρουν στην επιφάνεια το άγχος τους μήπως υπάρξει αποσυσπείρωση ακόμα και όσων σήμερα δείχνουν συσπειρωμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει βέβαια και μια άλλη εκδοχή. Να πιστεύουν ότι είναι πάρα πολλοί οι ανόητοι. Πάντα υπήρχε άλλωστε το σύνδρομο της αριστερής αυθεντίας και υπεροχής.

Παλιότερα έβρισκες κανένα τέτοιο φαινόμενο σε κάποιο μικρό Δήμο ,σε κάποια Κοινότητα όπου κάποιος απελπισμένος υποψήφιος Δήμαρχος για να μην του φύγουν και οι συγγενείς του, καθόταν ένα βράδυ , έφτιαχνε μια έρευνα μόνος του και την πρόβαλε σε κάποια τοπική εφημερίδα με το αζημίωτο. Ανήθικο μεν,αλλά γινόταν σε κάποιο χωριό. Είχε και μια γραφικότητα. Τώρα οι εγκέφαλοι αυτής της ανήθικης πρακτικής το μετέφεραν σε εθνικό επίπεδο.Μπράβο τους. Μιλάμε για πρόοδο. Για να μιλήσουμε τώρα σοβαρά, ας το σταματήσουν αυτό το παραμύθι γιατί μόνο ανηθικότητα, παρακμή και γκαιμπελισμό αποπνέει ,πέραν της υποτίμησης της νοημοσύνης μιας ολόκληρης κοινωνίας και αυτό ενίοτε τιμωρείται όταν ανοίγουν οι κάλπες.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η ιστορία είναι πολύ διδακτική αφού αναδεικνύει μια επικίνδυνη αντίληψη περί Δημοκρατίας και ελέγχου του μηνύματος. Ζήσαμε άλλωστε την προσπάθεια να ζούμε σε μια χώρα τεσσάρων Κρατικών Καναλιών ( τρεις ΕΡΤ ) και τεσσάρων αν είναι δυνατόν ελεγχόμενων Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών ,προσπάθεια που κατάρρευσε ,αν και άφησε πίσω της ουρά . Η εικόνα της πιο « προσεκτικής » από άποψης ερωτήσεων Συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην φετινή   Δ.Ε.Θ δεν είναι και ότι και πιο κολακευτικό για μερίδα του δημοσιογραφικού κόσμου και την Δημοκρατία μας. Ζήσαμε και ζούμε μια σταθερή προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης με επικεφαλής τους Παπαγγελόπουλο και Θάνου και δεν νομίζω να θεωρεί κανείς ότι έχει μηδενικά αποτελέσματα. Γιατί οι εταιρείες δημοσκοπήσεων να μην είναι ο επόμενος στόχος για την επίτευξη του οποίου δεν έχουν ήδη κάνει η και δεν θα κάνουν προσπάθειες δίχως κανένα ενδοιασμό;

Ας μην γελιόμαστε και ας μην αυταπατάται πριν απ΄όλα η Αντιπολίτευση. Το « σύστημα ΣΥΡΙΖΑ » είναι ήδη εδώ και ασφαλώς θα γίνει η προσπάθεια να διευρυνθεί. Θα δώσει σκληρή μάχη συγκράτησης δυνάμεων χωρίς όρια η κρατήματα. Ας αντιδράσουν πριν βρεθούν προ απροόπτου και ιδιαίτερα πριν βρεθεί η Δημοκρατία μας προ απροόπτων