Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΙΧΩΣ ΑΡΧΕΣ, ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ


Απ ΄ότι φαίνεται, αν το σίγουρο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί ήττα στις επόμενες εκλογές ότι και να κάνει , όποτε και αν γίνουν αυτές, αυτό που παίζεται είναι ο βαθμός ευτελισμού ενός κόμματος που ήθελε να αλλάξει την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η συνεδρίαση της Βουλής την Δευτέρα που πέρασε και η απόρριψη της πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση του θέματος που είχε ανακύψει από τις επανηλειμένες συζητήσεις του Υπουργού Άμυνας με τον βαρυποινίτη και όλα όσα έχουν συμβεί με επίκεντρο αυτές τις συζητήσεις,αποτελεί τον απόλυτο ευτελισμό του πάλαι ποτέ κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Η γνωστή για την δυνατότητά της να ψηφίζει τα πάντα - πλην θεμάτων που αφορούν ανθρώπινα δικαιώματα και ευαίσθητα εθνικά ζητήματα – Κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αρνήθηκε την διερεύνηση του θέματος, λειτούργησε σαν κοινός μηχανισμός συγκάληψης και σαν προστάτης του ακροδεξιού Υπουργού Άμυνας που πριν λίγες βδομάδες ζητούσε ο ίδιος από την Αντιπολίτευση να προτείνει την σύσταση Επιτροπής αν έχει τα κότσια! Αφού το είπε, κρύφτηκε ως δειλός λασπολόγος στην συνέχεια στην αγκαλιά του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος για να διατηρηθεί λίγους μήνες ακόμα στην εξουσία « έκανε το καθήκον του ». Προστάτεψε τον λάτρη του Τραμπ, ίσως – ποιος να ξέρει άραγε- για να προστατέψει και τον εαυτό του. Γιατί τώρα , προβάλει πια και ένα ακόμα ερώτημα: Λειτουργούσε μόνος του ο κ.Π.Καμένος ; Δεν είχε γνώση του τι συνέβαινε ο κ. Τσίπρας και αν δεν είχε , τι Πρωθυπουργός είναι; Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;

Οι βουλευτές της Αριστεράς αρνήθηκαν την διερεύνηση του θέματος, είπαν όχι στην διαφάνεια, είπαν ένα σωρό ανοησίες και στην συνέχεια τράβηξαν το κουρτινάκι.Η ψήφος αυτή θα τους συνοδεύει για πάντα και μάλιστα τσάμπα. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι αυτό το θέμα δεν θα διερευνηθεί και μάλιστα πολύ σύντομα και το πιο πιθανό έχοντας απωλέσει ο κ. Πάνος Καμένος την βουλευτική ιδιότητα, άρα και την ασυλία; Όμως η εξουσία ζαλίζει ειδικά αυτούς που την γεύονται πρώτη φορά . Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Φαίνεται ότι η συνύπαρξη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, έφερε περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ προς τους ΑΝΕΛ, παρά τους ΑΝΕΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχοντας χάσει κάθε ίχνος ευαισθησίας, ηθικής , αριστερής ταυτότητας και πολιτικής , γίνεται εύκολο θύμα. Ποιος να ξεχάσει ότι όταν ανακίνησαν θεμα αλλαγής του βιβλίου των Θρησκευτικών, υπό τον εκβιασμό του Π.Καμένου το βιβλίο έμεινε ως ειχε και εκπαραθυρώθηκε ο κ.Νίκος Φίλης ; Και πως να μην γελάς μετά όταν ο Γ.Γ του Υποργείου Εσωτερικών έθετε ζήτημα κατάργησης της προσευχής στα σχολεία. Κυβέρνηση είναι, ας το κάνουν. Σε ποιον το έλεγε άραγε;

Θα μπορούσε κάποιος να ρωτησει εύλογα : Μα τώρα ανακάλυψες την απώλεια κάθε αριστερού ιδεολογικού στίγματος από το ΣΥΡΙΖΑ, κάθε ίχνος ηθικής της Πολιτικής. Εδώ εξαπάτησε ένα ολόκληρο λαό με τις δεσμεύσεις για σκίσιμο των Μηνημονίων, με ένα δημοψήφισμα υπόδειγμα κοροιδίας όσων ψήφισαν, με μέτρα που δεν περνούσαν με άλλη Κυβέρνηση. Σωστό,αλλά υπάρχουν στιγμές που σημειολογικά παίζουν μεγαλη σημασία. Τέτοια ήταν η τελευταία συνεδρίαση της Βουλής. Όπως τέτοια είναι και η χοντροπετσιά δήθεν αριστερών ,ακροδεξιών και βεβαίως των πολύ ευαίσθητων οικολόγων που συγκυβερνούν για το έγκλημα στον Σαρωνικό.

Όταν σου παίρνουν το πουκάμισο και το παντελόνι, το μόνο που μένει είναι να συνεχίσεις μόνοπς σου το στριπτήζ. Όταν δεν έχεις αρχές , ιδέες, ηθική και ευαισθησία , το μόνο που μένει είναι να περιμένεις το μαύρο,το σκληρό μαύρο στος κάλπες.