Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ OIL ONE ΣΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΚΑΝΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ


Ανακοίνωση – Καταγγελία Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου – Δραπετσώνας  « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ »

Η Δημοτική Κίνηση « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ »  καταγγέλει την υπογραφή από τον Υπουργό Γ. Σταθάκη για την χορήγηση Άδειας Εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων κατηγορίας Α της Εταιρείας OIL ONE . Πρόκειται για ενέργεια όχι μόνο παραπέρα εδραίωσης της λειτουργίας του Διυλιστηρίου στον χώρο της υπό Ανάπλαση περιοχής Λιπασμάτων , αλλά και επέκτασής της δραστηριότητας της Εταιρείας. Για αγνόηση των ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για απομάκρυνση της συγκεκριμένης δραστηριότητας και των θέσεων των φορέων της πόλης. Πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, για μια ιδιαιτέρως αρνητική εξέλιξη για την πόλη μας.
Ταυτόχρονα, θεωρούμε καθήκον μας να ασκήσουμε έντονη κριτική στον Δήμαρχο Χρήστο Βρετάκο γιατί εμφανίζεται αιφνιδιασμένος και ανενημέρωτος για μια Απόφαση που υπογράφτηκε στις … 28- 7 – 2017 , την περίοδο ακριβώς που κορυφώνονταν οι συναυλίες στον χώρο και εμφανίζονταν ως « αγώνας » για να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις Μελισσανίδη  !  Ο Δήμαρχος ισχυρίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν γνώριζε τίποτα ,αφού ενημερώθηκε για την εξέλιξη  από τον σύλλογο « ΤΕΡΨΗΧΩΡΟ », την Λαϊκή Συσπείρωση και τον τ. Δήμαρχο Δραπετσώνας Ν. Μπεάζογλου.
-          Αναρωτιόμαστε πως μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο για ένα μείζον πρόβλημα που υποτίθεται ότι απασχολεί κεντρικά τον Δήμο, πολύ περισσότερο που η αίτηση της OIL ONE προς το Υπουργείο υπεβλήθη από τις .. 20-1- 2017 !
-          Αναρωτιόμαστε, τελικά με τι ασχολείται ο Δήμαρχος  αν όχι με κορυφαία θέματα  όπως αυτό, το οποίο μάλιστα φαίνεται ότι ήταν υπό συζήτηση τουλάχιστον επτά μήνες  !
-          Αναρωτιόμαστε αν είναι δυνατόν να ξοδεύονται 1,2 εκατομ. ευρώ για τις εκδηλώσεις στον χώρο δίπλα στο Διυλιστήριο που τον έχει χαρακτηρίσει επικίνδυνο σαν νέο Σεβέζο και ταυτόχρονα κανείς από την Διοίκηση του Δήμου να μην έχει ακούσει τίποτα !
-          Αναρωτιόμαστε αν εξ ορισμού πρέπει να πιστέψουμε τους ισχυρισμούς του Δημάρχου, ο οποίος τώρα εμφανίζεται να τρέχει κάνοντας δηλώσεις η οργανώνοντας αγωνιστική σύσκεψη τώρα, εκ των υστέρων. Ο κύριος Βρετάκος με ευκολία έχει καταγγείλει τους πάντες για καταστροφη της πόλης η ότι έχουν ανεχτεί αρνητικές αποφάσεις. Γιατί η καχυποψία να αφορεί άλλους και όχι και τον ίδιο ;
-          - Αναρωτιόμαστε πως γίνεται να πληροφορείται ένας Σύλλογος πιο έγκαιρα για την εξέλιξη από ένα ολόκληρο Δήμο με δεκάδες πολιτικά στελέχη και εκατοντάδες εργαζόμενους, ειδικούς επιστήμονες, μηχανισμό.
Είτε έτσι , είτε αλλιώς, βρισκόμαστε μπροστά σε μια αρνητική εξέλιξη με ευθύνη της Κυβέρνησης ,αλλά και της Δημοτικής Αρχής. Καλούμε τους πάντες να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε μια ακόμα απόφαση πριν από τους πολίτες για τους πολίτες. Εκφράζουμε ταυτόχρονα ότι ο αγώνας μας είναι υποθηκευμένος. Πρώτον, γιατί οι Αποφάσεις ελήφθησαν και η Δημοτική Αρχή κοιμόταν. Δεύτερο, γιατί κατά την άποψή μας όλα όσα έγιναν το Καλοκαίρι στον συγκεκριμένο χώρο εξωράισαν – ανεξάρτητα από προθέσεις – την λειτουργία του Διυλιστηρίου αφού εμφάνισαν εντελώς συμβατές την λειτουργία του με την παράλληλη λειτουργία  πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Θα τον δώσουμε όμως τον αγώνα μέχρι τέλους και για την ανατροπή της Απόφασης και για να προχωρήσει μια σοβαρή Ανάπλαση στο σύνολο της έκτασης .