Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΛΗΘΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ



Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων μετά το Καλοκαίρι, ακόμα και στις πιο ευνοικές εκδοχές για την Κυβέρνηση , επιβεβαιώνουν ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί δεν έχουν αλλάξει .Η Ν.Δ βρίσκεται μακράν πρώτη και στο κατώφλι της αυτοδυναμίας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιο πρόβλημα να πείσει πάνω από το 50-55% των πρώην ψηφοφόρων του και να ξανακερδίσει την ψήφο τους και από εκεί και πέρα σχεδόν μια από τα ίδια.Μόνο τα ερωτήματα για το νέο κόμμα στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς – ερωτήματα που σηκώνουν πολύ κουβέντα αφού αφορούν ένα κόμμα που δεν υπάρχει – εμφανίζουν ένα ενδιαφέρον και πιθανές δυναμικές που θα αναπτυχθούν.

Απ΄ότι φαίνεται έπεσε στο κενό η προσπάθεια αλλαγής ατζέντας που επιχειρήθηκε από τα επιτελεία της Κυβέρνησης όλο το Καλοκαίρι , όσο και σε κάποιες περιπτώσεις φάνηκε η Αντιπολίτευση να « τσιμπάει» ( συζητούσαμε για παράδειγμα επί μέρες αν έγιναν εγκλήματα επί Στάλιν η και γενικά στα καθεστώντα του πάλαι ποτέ Υπαρκτού Σοσιαλισμού,κάτι που είναι απαντημένο παγκόσμια ακόμα και από αριστερά,κομμουνιστκά κόμματα). Απ ότι φαίνεται, η προσπάθεια να εφανιστεί ένας άλλος Τσίπρας απ΄αυτόν που ξέρουμε χρόνια τώρα, πιο υπεύθυνο,πιο ώριμο και έχοντας ανακαλύψει το φως της αγοράς και των επενδύσεων και την μαγεία της Κεντροαριστεράς προσέκρουσε στην σκληρή πραγματικότητα των Σκουριών και του Ελληνικού. Το ίδιο φαίνεται και ότι η προσπάθεια να εμφανιστεί η Κυβέρνηση πιο συντονισμένη, πιο αποτελεσματική κάηκε στις πυρκαγιές της Αττικής και πνίγηκε στην πίσα του Αργοσαρωνικού.

Νομίζω ότι τα επικοινωνιακά επιτελεία του Μαξίμου κάνουν ένα βασικό λάθος .Ξεχνούν και ότι και τα πιο έξυπνα επικοινωνιακά τρυκ προσκρούουν στην σκληρή πραγματικότητα ,ότι εν πάσει περιπτώσει δεν μπορούν να την παραβλέπουν. Ο κ. Τσίπρας είναι πια ο μακροβιότερος μνημονιακός Πρωθυποργός, έχει κάνει την μεγαλύτερη κωλοτούμπα που θα μπορύσε να κάνει ένας ριζοσπάστης αριστερός, καταδιώκεται από την προδοσία του 62% του Δημοψηφίσματος του 2015 και του καταλογίζονται μέτρα που αν είχε αποφασίσει άλλη Κυβέρνηση θα γινόταν πανικός.Αυτά δεν ξεχνιούνται,πολύ περισσότερο που η υπερφορολόγηση πνίγει την αγορά και τον επαγγελματία και οι μισθοί των 350- 500 ευρώ σε συνδυασμό με την ανεργία κάνουν την μέση οικογένεια να ασφυκτιά.

Έτσι κάθε επιχείρηση ενός άλματος στο μέλλον από ένα μεταμορφισμένο Τσίπρα μοιάζει με άλμα στο κενό. Γι αυτό και η παρουσία του στην φετινή Δ.Ε,Θ ήταν τόσο ανούσια και αμήχανη. Γι αυτό και επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να μιλήσει για το πρόγραμμά του χωρίς να αναφερθεί καν στην Κυβέρνηση ήταν μια κίνηση που θα δημιουργήσει παραπέρα δυναμική για την Ν.Δ αφού εμφανίστηκε όχι ως εν δυνάμει ,αλλά ως ήδη, ως δεδομένος Πρωθυπουργός. Φάνηκε άλλωστε και από την αντίδραση του Μαξίμου που έδειχνε το λιγότερο αμηχανία. Ήταν αστείο για παράδειγμα να εμφανίζεται ως ακροδεξιός. Ήταν δε ακόμα πιο αστείο να εγκαλείται ως νεοφιλελεύθερος από μια Κυβέρνηση που έχει δεχτεί τα πάντα και έχει ψηφίσει τόσο σκληρά μέτρα. Είναι δε αδιέξοδο να εμφανίζεται ότι θα φέρει και 4ο Μνημόνιο, όταν το 4ο Μνημόνιο είναι ήδη εδώ με τα μέτρα ύψους 5 δις. ευρώ που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία και με επιτροπεία για πάρα πολά χρόνια.Αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει δεσμεύσει την χώρα με πλεονάσματα μέχρι το 2060 και δεν ψήφισε Υπερταμείο. Σ΄αυτή την Κυβέρνηση ακόμα και ο φίλος Μοσκοβισί δεν είπε ότι θα υπάρχει επιτροπεία μέχρι να αποπληρωθεί το 75% των δανεικών;

Τα αδιέξοδα είναι εμφανή στην Κυβέρνηση και δύσκολα μπορεί να ξεφύγει απ΄αυτά. Όσο και αν παλεύουν τα επικοινωνιακά επιτελεία της , δεν μπορούν να επιβάλουν μαζική λήθη για όσα συνέβησαν αυτά τα χρόνια ούτε μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτά που έρχονται ...