Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΕΚΕΙ


Δήλωση- Καταγγελία  Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Ζαχαρία Ζούπη , επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» για παρατυπίες στην Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου

Τελικά από την Επιτροπή Β΄βάθμιας Επιτροπής του Δήμου μας πρέπει να τα περιμένω όλα . Μόλις ενημερώθηκα ότι υπάρχει δακτυλογραφημένη απόφαση της Επιτροπής στις 19-5 – 2017 στην οποία ήμουν παρών ( επομένως γνωρίζω τι συζητήθηκε και τι αποφασίστηκε ) ,στην οποία λέγεται ότι « το 113 ΣΣΚ να πληρώνει κατά το ήμισυ με το 112 ΣΣΚ τους λογαριασμούς  τους λογαριασμούς ». Συγγνώμη, αλλά τέτοια απόφαση δεν ελήφθη ποτέ !Πρόκειται για ωμή αλλοίωση της απόφασης της Επιτροπής ,όταν συζητήσαμε το θέμα. Προκαλεί δε εντύπωση ότι εκτός από την Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής , μόνο δύο ( ο κ.Χαρακλιάς και η κ. Δρόσου ) εμφανίζεται να την υπογράφουν αυτή την δήθεν απόφαση , ενώ 6 παρόντες δεν υπογράφουμε! Γιατί άραγε ; Γιατί υπογράφουν 2 και όχι οι άλλοι 6; Μήπως γιατί γράφτηκε μια απόφαση κατά το δοκούν; Ασφαλώς και έτσι είναι.

Αυτό που συζητήθηκε στην Επιτροπή είναι η ενημέρωση από την Πρόεδρο ότι ο Διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου κ. Σταυρόπουλος Π. δεν πληρώνει λογαριασμούς ,κάτι που εκ των υστέρων πληροφορήθηκα ότι δεν ισχύει. Είναι όπως τότε που τον ίδιο Διευθυντή τον παρουσίαζαν να « ζητάει συγγνώμη» που προσέφυγε στον Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  και στην Επιτροπή του Α.152 για τον τρόπο που γίνονταν οι κατανομές των λειτουργικών κονδυλίων ( στις οποίες δικαιώθηκε κιόλας!) και μετά κανείς δεν ήξερε τίποτα και ασφαλώς δεν εμφανιζόταν τίποτα στα πρακτικά της Επιτροπής Παιδείας. Συζητήσαμε γενικά το θέμα και πήρα θέση ότι όλοι οι Διευθυντές πρέπει να πληρώνουν λογαριασμούς. Είπα δε κάτι το απλό και αυτονόητο. Ότι η Πρόεδρος πρέπει να κάνει αναλογιστική μελέτη για να στηρίζεται το ποσοστό της κάθε μονάδας στα έξοδα. Αυτό προβλέπεται άλλωστε από ρυθμίσεις και εγκυκλίους .Δύο συστεγαζόμενα σχολεία δεν σημαίνει οπωσδήποτε ποσοστό 50%-50% .Υπάρχουν παράγοντες που καθορίζουν το ποσοστό συμβολής της κάθε σχολικής μονάδας. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει αναλογιστική Μελέτη. Αντίθετα υπάρχει μια ανύπαρκτη απόφαση της Επιτροπής !

Ως εδώ και μη παρέκει !
-          Ζητάω να μου αποδοθούν άμεσα τα ηχογραφημένα Πρακτικά της Επιτροπής εδώ και τώρα!
-          Ενημερώνω , ότι δεν θα ανεχτώ να βλέπω ένα χορό παρανομιών , παρατυπιών και πρωτοφανών κινήσεων από τους ιθύνοντες της Επιτροπής και ότι θα προσφύγω στα Διοικητικές και Δικαστικές Αρχές για το θέμα.
Το παραπάνω περιστατικό δεν είναι το μοναδικό που έχει συμβεί σ ΄όλο το τελευταίο διάστημα και γι αυτό δηλώνω προβληματισμένος για αυτή την κατάσταση ,αλλά και οργισμένος.
-          Επί μήνες γινόταν κατανομή λειτουργικών κονδυλίων στην Δευτεροβάθμια πέραν των προβλεπομένων από τον Νόμο και τις Υπουργικές Αποφάσεις αν και στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε θέσει το ζήτημα ο τότε Διευθυντής του ( ενδιάμεσα τιμωρήθηκε για αυτό από την φετινή Επιτροπή κρίσεων και δεν επελέγη για Διευθυντής αν και προηγούταν μακράν του δεύτερου και είχε και την στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του Συλλόγου Διδασκόντων . Αποκεφαλίστηκε στην Συνέντευξη παίρνοντας…2,2 με άριστα το 8 από τον Προϊστάμενο Β΄βάθμιας  Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Μουμούρη )
-          Η παρατυπία αυτή συνεχίστηκε και μετά την σύσταση του Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής  επί σχεδόν ένα χρόνο ! Μόνο όταν ήρθε η Απόφαση της Επιτροπής του Α.152 η Διοίκηση του Δήμου και η Επιτροπή συμμορφώθηκαν στην νομιμότητα και μετά από γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου που έκρινε ότι η συμμόρφωση με την Απόφαση είναι υποχρεωτική ! Όλη αυτή η διαδικασία δημιουργεί πρόβλημα τώρα, αφού το Εργαστηριακό Κέντρο διεκδικεί πόρους που δεν του αποδόθηκαν. Ποιος θα πληρώσει αυτά τα κονδύλια;  
-          Πριν λίγους μήνες είχαμε μια ανύπαρκτη συνεδρίαση της Επιτροπής  που κατήγγειλα αμέσως μόλις το πληροφορήθηκα. Την ανυπαρξία της συνεδρίασης την παραδέχτηκε η ίδια η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μπουζάνη
-          Πριν λίγες βδομάδες ενημέρωσα με δημόσια δήλωσή μου ότι καταγγέλθηκε η ανάληψη ποσών από λογαριασμό σχολείου για να πληρωθούν λογαριασμοί του σχολείου από την Πρόεδρο Της Επιτροπής  , χωρίς να ξέρει τίποτα ο Διευθυντής ! Μιλάμε για πρωτοφανή διαδικασία που δεν έχω ξαναδεί κοντά 30 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος  και 7 χρόνια Αντιδήμαρχος Παιδείας . Για διαδικασία που « γλαστροποιεί » τους Διευθυντές που κρίνονται ότι μπορεί να μην είναι συνεπείς.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ! ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ  ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ  ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΩ ΣΤΙΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Η ανοχή είναι συνενοχή !