Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ – ΑΝΤΙΡΡΙΟ!


Δήλωση Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου – Δραπετσώνας  Ζαχαρία Ζούπη , επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ »

Αν δεν κάνω λάθος, από την μέρα που ανέλαβε ο νέος Δήμαρχος μας Χρήστος Βρετάκος ( 1- 9- 2014 ) έχουν περάσει τρεισήμισι ολόκληρα χρόνια. Ε ποτέ δεν θα καταλάβω πως μπορεί ένας Δήμαρχος μέσα σε τρεισήμισι χρόνια να μην μπορεί να αναπλάσει μερικές Παιδικές Χαρές επί 43 μήνες! Πολύ περισσότερο, αν αναλογιστεί κάποιος ότι αναλαμβάνοντας, παρέλαβε έγκριση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής που υπήρχε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, διασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 900.000 ευρώ και Μελέτη !  
Στον Δήμαρχο βέβαια αρέσει να διαψεύδει τα πάντα, να εμφανίζει την Αντιπολίτευση ότι τον πολεμάει  και να εμφανίζει ότι παράγει φοβερό έργο σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές που επί πάνω από 40 χρόνια απλά  κατέστρεφαν την πόλη. Εν ολίγοις να αυτοεμφανίζεται  ως ένας έρμος Δήμαρχος που πολεμάει ενάντια στο Σύστημα και παρ΄όλα αυτά, ηρωικώς προχωράει! Είναι καλή συνδικαλιστική τακτική! Δεν λέω ! Ωστόσο δεν είναι τώρα αγωνιστής συνδικαλιστής δάσκαλος , αλλά Δήμαρχος του 16ου Δήμου της χώρας.
Γι αυτό, αντί να περιφέρεται  και να λέει ανακρίβειες ( για να είμαι ευγενής ) περί των παρεμβάσεών του στις Παιδικές Χαρές , ας μας πει.
-          Τι από τα παραπάνω που αναφέρω δεν ισχύει ; Όταν ανέλαβε δεν είχε έγκριση του έργου, χρηματοδότηση και Μελέτη ;
-          Πότε επιτέλους σκοπεύει να τελειώσει την Ανάπλαση των 15 Παιδικών Χαρών που εντάσσονται στην χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ; Μπορεί να απαντήσει συγκεκριμένα;
Επί θητείας Χρήστου Βρετάκου έχουμε προϋπαντήσει και αποχαιρετίσει  3 και με την φετινή 4 φορές Άνοιξη και Καλοκαίρι , με 15 Παιδικές Χαρές κλειστές  ! Έχουμε ζήσει 43 μήνες με 15 χώρους για τα παιδιά μας, χώρους ψυχαγωγίας, παιχνιδιού, πρασίνου και συνεύρεσης κλειστούς ! Αυτό είναι ένα πραγματικό επίτευγμα του κυρίου Δημάρχου .


Δεν το λες και αποτελεσματική παρέμβαση αυτό. ’Ετσι δεν είναι; Ας αναλογιστεί  λοιπόν τις ευθύνες του ο Δήμαρχος και ας δώσει σαφείς απαντήσεις, ας ανασκουμπωθεί να κάνει την δουλειά του. Όλα τα άλλα είναι απλά κουβέντες και υπεκφυγές. Ας μην περιμένει δε από την Αντιπολίτευση να του χαρίζεται. Ο θεσμικός ρόλος της είναι να καταθέτει προτάσεις, να ασκεί κριτική και όχι να βοηθάει στον εξωραϊσμό της αναποτελεσματικότητάς του . Ούτε να του λέει και συγχαρητήρια  όοοοταν τελειώσει την παρέμβαση. Λες και φτιάχνουμε την γέφυρα Ρίο- Αντίρριο !