Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΙ



Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη για τα επεισόδια στον Πειραιά

Με ρώτησαν ποια είναι η γνώμη μου για τα γεγονότα στον Πειραιά προχθές.Εννοώ για τα επεισόδια με αφορμή την ομιλία Τσακαλώτου στον Πειραιά..
Δεν μου αρέσει να κρύβομαι, για αυτό θέλω να είμαι σαφής :

1. Ήμουν και είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή χρήσης βίας, οπότε δεν μπορώ να συμφωνήσω με όσα έγιναν για να μην μιλήσει ο Τσακαλώτος. Ο καθένας μπορεί να μιλάει όποτε θέλει και όπου θέλει. Επίσης δεν μπορώ να συμφωνήσω ότι υπάρχουν " persona no grata" εκτός αν μιλάμε για φασίστες και τρομοκράτες. Διαφωνώ με την λογική των αντισυγκεντρώσεων . Τελεία... Καλώ όλους να καταδικάσουν οποιαδήποτε μορφή βίας ανεξαρτήτως αιτίας,σκεπτικού , ιδεολογικής τοποθέτησης. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία ... Βαρεθήκαμε για παράδειγμα να βλέπουμε την περιοχή των Πατησίων και το Ε.Μ.Π να είναι άντρα επιδρομών, χωρίς να μιλάει τότε κανείς και με τον κ. Τόσκα απλά να παρακολουθεί " τα παιδιά".

2. Μ΄αυτό το σκεπτικό έγραφα και αντιμετώπιζα τους φραστικούς και σωματικούς τραμπουκισμούς διαφόρων " επαναστατών" , ανάμεσά τους και στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης ιδιαίτερα την περίοδο 2010- 2013. Τότε που έκαναν συστηματικά αντισυγκεντρώσεις, που εμπόδιζαν την δράση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ , που χτυπούσαν και γιαούρτωναν στελέχη άλλων κομμάτων ακόμα και σε ιδιωτικές στιγμές. Τότε που η μισή Ελλάδα βαφτίζονταν δοσίλογοι,προδότες και η Βουλή μπουρδέλο. Γι αυτές τις τοποθετήσεις μου δέχτηκα αμέτρητες προσωπικές επιθέσεις.  Γι αυτό, ας μην κάνουν κάποιοι ότι ξαφνιάζονται από τα γεγονότα. Είδαν απλά στον καθρέπτη μορφές που και οι ίδιοι ή ομοϊδεάτες τους στο όνομα της αγανάκτησης έκαναν απίθανα πράγματα. Χρωστάνε κάποιοι μια συγγνώμη για όσα έκαναν ή στήριξαν, πριν κατακεραυνώσουν οποιονδήποτε.


3. Υπάρχουν δυστυχώς και με την ανοχή της Κυβέρνησης χώροι που αποτελούν άβατο, ενώ θα έπρεπε να είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Η Κυβέρνηση δυστυχώς με την επαναφορά του Πανεπιστημιακού Ασύλου ,άνοιξε περισσότερο τις πόρτες στην αυθαιρεσία και την ολοκληρωτικού τύπου απαγόρευση σε εκδηλώσεις που μπορεί να διατυπωθούν απόψεις αντίθετες από αυτές που μπορεί να διαφωνούν κάποιες μειοψηφίες. Άνοιξε τον δρόμο σε φαινόμενα ανοικτής βίας, όπως στην περίπτωση του καθηγητή Συρίγου μέσα σε καθεστώς ατιμωρησίας.
4. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την ποδοσφαιροποίηση της Πολιτικής ζωής , ούτε την ανοικτή πολιτική παρέμβαση στην έκβαση του Πρωταθλήματος ,όπως και την ανοικτή, προκλητκή έκφραση προτίμησης άποψης για τον ποιον θα προτιμούσαμε για Πρωταθλητή, όπως κατ΄επανάληψη έκαναν Κυβερνητικά στελέχη. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΟΠΑΔΟΥΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ.Αντικειμενικά αυτό εξοργίζει πολλούς.
Επίσης , ας μην παίζουν κάποιοι διακόπτοντας το Πρωτάθλημα , δήθεν για να πάρουν μέτρα, για να το ξαναξεκινήσουν χωρίς να έχουν κάνει τίποτα και φέρνοντας το Ελληνικό Ποδόσφαιρο μπροστά στον κίνδυνο grexit

5. Υπενθυμίζω, ότι ζούμε σε Δημοκρατία και όχι σε καθεστώς Πούτιν ή Μαδούρο. Έτσι δεν μπορεί κανένας ξεκινώντας από τον κ. Κοντονή να ενοχοποιούν οποιονδήποτε αν δεν έχει αποδείξεις και πολύ περισσότερο όταν η Δικαιοσύνη έχει απαλλάξει κάποιον από τις περισσότερες κατηγορίες .Τέτοια είναι και η περίπτωση του Προέδρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Τέτοια είναι και κάθε περίπτωση ανθρώπου που πρώτα του πετάμε λάσπη και μετά του ζητάμε να αποδείξει ότι δεν είναι ένοχος!!!
Όποιος παραβαίνει τον Νόμο, πρέπει να τιμωρείται.
Τιμωρείται όμως μέσα από διαδικασίες της Δικαιοσύνης και όχι από σχόλια στα socialmedia, δηλώσεις ακόμα και Υπουργών ή από Λαϊκά Δικαστήρια.