Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

ΣΤΑΘΕΡΑ ΔΙΧΑΣΤΙΚΑ



Ο κ. Τσίπρας ήταν πολύ τυχερός άνθρωπος. Βρέθηκε σε ευνοικές συνθήκες για να χειριστεί το ανοικτό πρόβλημα με την γείτονα χώρα και να το οδηγήσει επιτέλους αποτελεσματικά σε λύση χωρίς προβλήματα. Υπήρχε μία και μόνο προυπόθεση για αυτό: Η διασφάλιση συννενοήσεων και των μέγιστων δυνατών συννενοήσεων με τα άλλα κόμματα.
Ασφαλώς το ήξερε, αλλά επέλεξε άλλο δρόμο, αυτόν της προσπάθειας δημιουργίας προβλημάτων ακόμα και διασπάσεων στα άλλα κόμματα και βασικά της Ν.Δ και του ΚΙΝ.ΑΛ. Αυτό έχει μάθει, αυτό έκανε και πάλι. Ανέβηκε στην εξουσία καβαλώντας ένα ρεύμα μίσους, σπίλωσης και ενοχοποίησης των πολιτικών του αντιπάλων, διχασμού. Έτσι συνέχισε και τώρα. Βλέποντας την δημοσκοπική κατάρρευσή του, τυχοδιωκτικά προπάθησε από την πρώτη στιγμή να δημιουργήσει προβλήματα στην Ν.Δ πρωτίστως ,αλλά και στο ΚΙΝ.ΑΛ. Έτσι, δεν τους ρώτησε, δεν τους ενημέρωσε , δεν κάλεσε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, κρατούσε μυστικό το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων. Αποτέλεσμα ; Υπέγραψε μια συζητήσιμη Συμφωνία χωρίς απόφαση ούτε καν του Υπουργικού Συμβουλίου, πολύ περισσότερο της Βουλής. Λίγοι προοδευτικοί καυτηρίασαν αυτή την τουλαχιστον θεσμική απρέπεια, αυτή την αντιδημοκρατική συμπεριφορά.
Ταυτόχρονα ο κ. Α. Τσίπρας επετίθετο ακούραστα στα στελέχη των κομμάτων, ενώ προσπαθούσε να δημιουργηθεί κόμμα εκ των δεξιών της Ν.Δ και βέβαια θυμήθηκε την Κεντροαριστερά έχοντας βρει δυο-τρεις προθύμους. Προφανώς και το έκανε συνειδητά. Όπως και πολύ καλά έκανε επομένως  ο Κ. Μητσοτάκης και μάζεψε το κόμμα του καλπάζοντας με 14% μπροστά προς τη αυτοδυναμία , αλλά και η Φώφη Γεννηματά που « έπιασε » καλύτερα από τον καθένα στο νέο κόμμα το κλίμα και την ανάγκη να αντιπαρατεθεί. Τι ήθελαν δηλαδή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τα άλλα κόμματα; Να κάθονται να τους σπιλώνουν και ταυτόχρονα να τον χειροκροτούν για μια λύση που δεν είναι δα και τόσο υπέροχη όπως ισχυριζονται κάποιοι;  Δεν είναι ανόητοι, ακολούθησαν το αισθητήριό τους και « τους βγαίνει». Ο ΣΥΡΙΖΑ καταβαραθρώνεται.
Στην Πολιτική αυτό μετράει και όλα τα άλλα για δεξιές στροφές και συντηρητικές θέσεις είναι για όσους θεωρούν τους εαυτούς τους « φωτεινή πρωτοπορία» κόντρα στο 75% που είναι ενάντια στην Συμφωνία. Θεωρώντας μάλιστα ότι οι παραχωρησεις για την γλώσσα και την ιθαγένεια δεν είναι και τίποτα σπουδαίο! Για τη δε Ακροδεξιά που « ανησυχεί», ο κ. Τσίπρας έχει ακέραια την ευθύνη και την εποχή που μαζί με τους Χρυσαυγίτες διαδήλωναν κατα των πρώτων Μνημονίων και τώρα που με την τακτική του ζωντάνεψε ξεχασμέα αντανακλαστικά.


Όπως σε όλες τις εκτιμήσεις και πρωτοβουλίες, εκτιμώ ότι θα πέσει πάλι έξω.