Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΥΧΟΛΟΓiΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ



Του Ζαχαρία Ζούπη, δημοτικού συμβούλου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, επικεφαλής της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»

Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και όλοι λίγο πολύ θίγουν με δηλώσεις κάποια θέματα, εκφράζουν κάποια ευαισθησία. Από τη επομένη δε, μια από τα ίδια. Δεν θα ήθελα λοιπόν να κάνω ευχές. Επιθυμώ να σταθώ σε κάποια θέματα που απασχολούν το Κερατσίνι και την Δραπετσώνα, μιας και θεωρώ ότι επί της ουσίας δεν γίνεται τίποτα από την Δημοτική Αρχή η οποία περιορίζεται σε εύκολες ψευτοαγωνιστικές κορώνες. 

Κάποια από αυτά τα έθιξα χθες ( 4-6-2018 ) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι απαντήσεις ήταν πάλι « με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», με φράσεις που δείχνουν προσπάθεια αποποίησης κάθε ευθύνης, ανευθυνότητα και υπεκφυγή. 

1. Αναφέρθηκα για παράδειγμα στο απαράδεκτο γεγονός επανάληψης διοργάνωσης εκδηλώσεων στο θεατράκι που έστησαν έξω από τις εγκαταστάσεις της OIL ONE, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πολιτών και ποντάροντας στη άγνοιά τους. Σήμερα μάλιστα ο Δήμος διοργανώνει εκδήλωση των ΚΑΠΗ δείχνοντας προκλητικά ότι αδιαφορεί για όλα και το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να προσφέρει « άρτον και θεάματα ». Είναι γνωστό ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει χαρακτηριστεί από την Περιφέρεια Αττικής ως χώρος επιπέδου επικινδυνότητας ΣΕΒΕΖΟ, που σημαίνει ότι είναι επικίνδυνος να συμβεί μια μεγάλη έκρηξη ! Ο Δήμαρχος το ξέρει. Ο Αντιπεριφερειάρχης ασφαλώς το γνωρίζει. Το θέμα είναι με ποιου ευθύνη λοιπόν καλείται κόσμος σε ένα τέτοιο χώρο.
Ο Δήμαρχος χθες ειρωνευόταν για αυτά που έλεγα, με ρωτούσε αν ξέρω τι σημαίνει ΣΕΒΕΖΟ (!) και έλεγε διάφορα ακαταλαβίστικα που δεν μπορώ να ερνηνεύσω, όμως υπόσχομαι πως μόλις βγουν τα Πρακτικά της συνεδρίασης θα τα δώσω στην δημοσιότητα μήπως και τα καταλάβετε εσείς.
Το ερώτημα όμως παραμένει και ο Δήμαρχος οφείλει σαφή απάντηση : Είναι ο χώρος πράγματι άκρως επικίνδυνος και αφού ξέρει ότι ειναι πως διοργανώνει εκδηλώσεις σ΄αυτόν; Όμως απάντηση οφείλει να δώσει και ο Αντιπεριφερειάρχης. Έχει κηρύξει επικίνδυνο τον χώρο η Περιφέρεια ή λέω ψέματα; Αν το έχει κάνει – που το έχει κάνει – πως επιτρέπι να γίνονται εκδηλώσεις; Έχει φροντίσει να υπάρχουν όλες οι απαραίτητες άδειες; Υπάρχει έτοιμο σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης μετά από έκρηξη, όπως προβλέπεται σ΄αυτές τις περιπτώσεις ; Γιατί αυτό το παιχνίδι αλληλοσυγκαλύψεων ;
Είναι φανερό ότι ο Δήμαρχος καμώνεται πως δεν καταλαβαίνει, ενώ χρησιμοποιεί τους δημότες ως πελάτες που μένουν ευχαριστημένοι από τον χώρο, κρατώντας τους σε καθεστώς άγνοιας. Από εκεί και πέρα ενώ εμφανίζεται φραστικά αγωνιστής για να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις της OIL ONE, στην πράξη συνειδητά ή όχι εξωραίζει την λειτουργία της αφού εθίζει τον λαό σε μια όμορφ συνύπαρξη καζανιών, λειτουργίας της OIL ONE , συναυλιών και φεγγαριού.
Ας πούμε δε κάτι για πρώτη φορά. Η πρώτη άδεια στον Μελισσανίδη δόθηκε επί προηγούμενης Κυβέρνησης τον Ιανουάριο του 2015. Η δεύτερη άδεια εμπορίας δόθηκε τον Ιούλιο του 2015 επί της τωρινής Κυβέρνησης και ο Χρήστος Βρετάκος το πήρε χαμπάρι τον Οκτώβριο από την Αντιπολίτευση ! Και οι δύο άδειες δόθηκαν επί Δημαρχίας του, δείχνοντας ότι δεν αρκούν τα μεγάλα λόγια γα να περιφρουρήσεις την πόλη από κινδύνους .



2. Από πέρυσι η περιοχή βασανίζεται από την δυσοσμία στην περιοχή της Ανάπλασης. Πέρυσι και με καθυστέρηση Δήμος και Περιφέρεια δεσμεύτηκαν ότι θα γίνουν μετρήσεις ώστε να εντοπιστεί η σύνθεση των αερίων, η τυχόν επικινδυνότητα και η πηγή από την οποία προέρχονται. Πέρασε ένας χρόνος και δεν μάθαμε τίποτα, δεν πληροφορηθηκαμε για κανένα πόρισμα. Επίσης δεν είδαμε να κατασκευάζεται ο μόνιμος Σταθμός μετρήσεων που είχε εξαγγείλει ο Δήμαρχος. Μπήκαμε στο 2018 και γευόμαστε μια από τα ίδια. Τώρα έγιναν μετρήσεις μας είπαν για « αταυτοποίητες οσμές » και βέβαια ο Δήμαρχός μας δεν γνωρίζει και πάλι τίποτα καια σφαλώς μας ξαναείπε ότι θα στηθεί ο Σταθμός Μετρήσεων.Ναι ! Αυτός που είχε υποσχεθεί από πέρυσι !
Ποιος κοροιδεύει ποιον; Ποιος συγκαλυτει ποιον; Ως πότε θα υπάρχει σιωπή και αταυτοποίητες οσμές ; Ως πότε αυτό που κάνει ο Δήμαρχος είναι καμια επαναστατική γυμναστική μια φορά το δίμηνο και ταυτόχρονα εκδηλώσεις για τις δημοσιες σχέσεις; 
Αυτά... Δεν έχω επίλογο... Το μόνο που έχω να πω είναι , ότι τα προβλήματα αυτά είναι πολύ σοβαρά για να τα χειρίζονται δήθεν αντισυστημικοί αγωνιστές που τις άλλες ώρες τις περνούν μιλώντας με Υπουργούς με το μυαλό σε κανένα νέο χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας το Δημοτικό Συμβούλιο ανενημέρωτο για τις επαφές αυτές και για τις επαφές με τον γνωστό επιχειρηματία.