Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ




Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη, Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου – Δραπετσώνας , επικεφαλής της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ »

Έφτασε στα χέρια μου ένα καλαίσθητο – οφείλω να ομολογήσω – τρυκάκι της Δημοτικής Κίνησης « ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ » που έχει για επικεφαλής τον Δήμαρχό μας που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει. Το κοίταζα και κατάλαβα πόσο πολιτική κουτοπονηριά χαρακτηρίζει όσους το έστησαν. Από την μία πλευρά γράφει με μεγάλα γράμματα για συγκέντρωση που θα μιλήσεο ο Δήμαρχος Χρήστος Βρετάκος και από την άλλη, ότι ο Δήμαρχος Χρήστος Βρετάκος καλεί σε συγκέντρωση. Τι καταλαβαίνει κάποιος; Φαντάζομαι ότι ο Δήμος κάνει μια συγκέντρωση. Έτσι γα να τσιμπάμε στα θολά νερά, για να μαζέψουμε γενικά κόσμο που τον αντιμετωπίζουμε ως πελάτες. Δεν το βλέπω και τόσο ηθικό αυτό και δεν ξέρω αν υπερβάλω όπως καμιά φορά μου λένε οι όλο και λιγότεροι οπαδοί του Δημάρχου, αλλά και άλλοι που έχουν αναλάβει να τον εμφανίζουν περίπου ως ανίκητο( sic! ). Δεν έχουν καταλάβει ούτε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή, ούτε τι θα συμβεί.

Τρυκάκι λοιπόν που αφήνει να εννοηθεί ότι ο Δήμος κάνει συγκέντρωση. Όπως πριν λίγες βδομάδες με την συγκέντρωση για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Ανάπλασης των Λιπασμάτων, για την οποία δεν υπήρχε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μόνο που αν κάποιος δει το τρυκάκι προσεκτικά, θα δει κάτω μικρό,μα πάρα πολύ μικρό το σήμα του « ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ », ίσα ίσα για να φαίνεται. Άρα ; Άρα η συγκέντρωση δεν είναι του Δήμου, αλλά μια παραταξιακή συγκέντρωση.Και γιατί το κρύβουν ουσιαστικά; Γιατί είπαμε, ότι τσιμπήσουμε για συμμετοχή και μετά θα δούμε πως θα παρουσιάσουμε, πως θα εκμεταλευτούμε την οποια συμμετοχή των πολιτών. Επιπλέον, αφού είναι «δική μας» η συγκέντρωση, αποκλείουμε όσους ανήκουν στην Αντιπολίτευση να συμμετέχει , να πάρει τον λόγο. Ο Δήμαρχος προτιμάει τους μονόλογους. Μην το παρακάνουμε κιόλας. Είναι ώρα για διάλογο; Είμαστε από παντού ανοικτοί και υπάρχουν θέματα που αν πάρουν τον λόγο κάποιοι « θα μας την χαλάσουν». Τώρα που διαλυόμαστε ( 2 έχουν φύγει ήδη από την παράταξη τους τελευταίους μήνες και ο « έρωτας » κάποιων με κάποιους δε κρύβεται.

Αυτή είναι η Δημοκρατία του Δημάρχου μας και της στενής παρέας που διοικεί τον Δήμο. Και μετά γράφουν στο τρυκάκι το σύνθημα « Μαζί χτίζουμε την πόλη που μας αξίζει» και δεν ξέρεις αν πρέπει να κλαις ή να γελάς. Μόνος του προχωράει ο αξιότιμος Δήμαρχος χωρίς να ρωτάει κανένα, χωρίς να ακούει κανένα, κάνοντας ότι θέλει, παραβλέποντας νόμους ,κανόνες. Άντε για ξεκάρφωμα μιλάει το τελευταίο διάστημα με κανένα κιόλας ή διαδίδει ότι θα κάνει ανοίγματα (!), αλλά μην το παρακάνουμε. Μόνος του προχωράει και μόνος του θα μείνει. Γιατί αν κάτι είναι σίγουρο, είναι ότι στις επόμενες εκλογές θα χάσει και τότε θα καταλάβει τι είναι να σου τα δίνουν όλα, να βγαίνεις από καραμπόλα και να μην έχεις εκτιμήσεις την τύχη σου και να φέρεσαι σαν τσιφλικάς. Γι αυτό άλλωστε κάνει αυτή την συγκέντρωση.Γιατί τον έχουν « ζώσει τα φίδια» και αρχίζει να νιώθει μέγιστη ανασφάλεια που τον οδηγεί σε λάθη και αυτοαποκάλυψη της αντιδημοκρατικής αντίληψής του.

Καλή επιτυχία στην Συγκέντρωση του « ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ » και με την ευκαιρία θέλω να θυμήσω στον Δήμαρχο ότι χρωστάει θεσμικά ένα Απολογισμό του έργου του, Απολογισμό που θα ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο και θα μπει σε διάλογο δημόσια που θα μπορούν να τοποθετηθούν όλοι. Προσωπικά έχω προτείνει και ξαναπροτείνω δημόσια συγκέντρωση του Δήμου με πάνελ στο οποίο θα είναι ο Δήμαρχος και όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης και « θα ανακριθούν » από τους πολίτες. Αν αυτή η πρόταση γινόταν δεκτή, θα ήταν μια γιορτή της Δημοκρατίας και της πραγματικής λαικης συμμετοχής. Δεν είμαι όμως αισιόδοξος, αν και παρόμοιες πρωτοβουλίες προωθούνταν από την δεκαετία του ΄80 από τον Δήμο. Δεν είμαι αισιόδοξος γιατί ο Δήμαρχος φοβάται και είναι ανασφαλής, αντιμετωπίζει δε τον Δήμο ως μαγαζί του που καλύτερα είναι να ακούει τις συνήθως ανούσιες, φλύαρες, εξωραιστικές ομιλίες του.   

Υ.Γ: Φαντάζομαι  πως τα τρυκάκια θα τα πλήρωσε ο « ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ » και ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί ο μηχανισμός του Δήμου για αυτή την παραταξιακή συγκέντρωση.