Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΚΤΩ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 23-10-2017

Προς  - Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας
-         Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
-              Δημοτικό Συμβούλιο
Κερατσίνι, 23/10/2017


Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Πρόεδρε,

Για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου φέρνετε κορυφαίο θέμα για συζήτηση- ενημέρωση χωρίς δικαίωμα καν ψηφοφορίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, δίχως να φέρετε ούτε εισήγηση με τις θέσεις, τις απόψεις και τις προτάσεις της Διοίκησης, δίχως όμως και τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία που θα ήταν απαραίτητα!
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (17/10/2017) συζητήθηκε με αυτούς τους απαράδεκτους όρους το θέμα της Διαδημοτικής Επιχείρησης ¨ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ¨. Αποδεχτήκαμε τη συνέχιση αυτής της απαράδεκτης διαδικασίας, αν και καταγράφτηκε η διαφωνία 8 από τους 25 παρόντες δημοτικούς συμβούλους, για να μην θεωρηθεί ότι υπεκφεύγουμε αλλά και γιατί είχατε σπεύσει να κάνετε με διαδικασίες αμφισβητήσιμες Γενική Συνέλευση της Διαδημοτικής Α.Ε. και να αποφασίσετε για λύση της, χωρίς να φέρετε το θέμα από πριν στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι για το οποίο είχατε επανειλημμένως δεσμευτεί τα τελευταία δύο χρόνια.
Φαίνεται όμως ότι έχετε παρεξηγήσει την καλή μας θέληση. Φαίνεται ότι στην αντίληψη σας υπάρχουν εμπεδωμένα στοιχεία αντιδημοκρατικής λειτουργίας, αδιαφάνειας και υποβάθμισης του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου. Φαίνεται ότι δεν σας αρέσει να ακούτε και να συνθέτετε απόψεις. Για αυτό και μας καλείτε σε ¨συζήτηση -ενημέρωση¨  τώρα για τις Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις που φαίνεται να κόστισαν συνολικά 1,2 εκατ. ευρώ, χωρίς κανένα εισηγητικό, χωρίς να μας δοθούν συνολικά, αναλυτικά στοιχεία Απολογισμού! Μάλιστα, επιδεικνύετε πρωτοφανή αδιαφορία και ετσιθελισμό απέναντι σε προτάσεις δημοτικών συμβούλων που κατατέθηκαν έγκαιρα και με σκοπό την ουσιαστικοποίηση της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αν δεν το έχετε καταλάβει, εμείς ζητούσαμε τα αυτονόητα για ένα Δημοτικό Συμβούλιο: Να υπάρχει εισήγηση- να υπάρχουν όλα τα οικονομικά στοιχεία- να υπάρχει δυνατότητα ψηφοφορίας! Αν αυτά είχαν διασφαλιστεί θα μπορούσαμε να συμβάλουμε με τις απόψεις μας.
Αρνηθήκατε όμως στην πράξη να καταθέσετε εισηγητικό. Αρνηθήκατε να μας χορηγήσετε αναλυτικά, ουσιαστικά στοιχεία. Μας πετάξατε ένα χαρτί δήθεν Απολογισμού για τις 500.000 ευρώ που ξοδεύτηκαν μέσω ΚΔΒΜ ΙΙ για την διοργάνωση των εκδηλώσεων, όπου δεν υπάρχει καν η λίστα των συναυλιών με το κόστος της κάθε μιας. Στο Δ.Σ. του ΚΔΒΜ ΙΙ δεν συζητήθηκε καν από πριν το περιεχόμενο των εκδηλώσεων, οι συναυλίες που θα πραγματοποιούνταν και το κόστος των εκδηλώσεων. Δεν έχει συζητηθεί ούτε ο Οικονομικός Απολογισμός, ενώ δεν έχουν δοθεί μέχρι και σήμερα στοιχεία που ζητούνται μήνες. Όμως πέραν του Οικονομικού Απολογισμού για τις 500000 ευρώ δεν μας αποδώσατε κανένα Απολογισμό και για τις υπόλοιπες 700000 ευρώ περίπου, που ξοδεύτηκαν απευθείας από το Ταμείο του Δήμου. Επιπλέον, επιμένετε να φέρνετε το θέμα αυτό ως θέμα για ¨Ενημέρωση- Συζήτηση¨, χωρίς δηλαδή να έχει δικαίωμα το Δημοτικό Συμβούλιο να υπερψηφίσει ή να καταψηφίσει τον Απολογισμό, λες και είναι κανένα καφενείο συζητήσεων!
Αυτά που συμβαίνουν είναι καταπληκτικά πράγματα, πρωτοφανείς καταστάσεις. Αποτελούν τον θρίαμβο του ετσιθελισμού, της αδιαφάνειας και της υποβάθμισης του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα συμμετέχουμε, δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στην σημερινή συνεδρίαση (23/10/2017). Τυχόν συμμετοχή μας θα ισοδυναμούσε με συνενοχή στα θεσμικά ατοπήματά σας και στάση σιωπής απέναντι σε νοσηρά για τον Δήμο φαινόμενα. Καθήκον μας είναι να ενημερώσουμε την κοινωνία, τους δημότες και αυτό θα κάνουμε. Καθήκον μας είναι να αντιταχθούμε με κάθε τρόπο σε συμπεριφορές και πρακτικές που πληγώνουν τον Δήμο και την Αυτοδιοίκηση.

Υ.Γ : Προφανώς, θέλουμε να διαβαστεί η επιστολή μας και να καταγραφεί στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου.


Βρετάκος Νίκος
Δαβγιώτη Ελένη
Δατσέρη Βάνα
Ζούπης Ζαχαρίας
Καψοκόλης Πέτρος
Λάλος Μηνάς
Μελάς Φώτης
Σαββοπούλου Γιούλη