Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΣΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ

               ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΟΥΠΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


                                                        Προς – Δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας
-          Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
                                                        Κοινοποίηση- Δημοτικό Συμβούλιο
                                                        ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, 17- 10- 2017



Κύριε Δήμαρχε ,

Κύριε Πρόεδρε ,

Στην επόμενη συνεδρίαση θα συζητήσουμε το θέμα των Καλοκαιρινών εκδηλώσεων .

Για να έχει νόημα και να γίνει ουσιαστική, συγκροτημένη συζήτηση προαπαιτούνται στοιχειωδώς και απαραιτήτως οι εξής προυποθέσεις :
1.       Έγκαιρα να δοθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν στις δαπάνες που έγιναν και μέσω Δήμου και μέσω ΚΕΚ δια των Προγραμματικών Συμβάσεων  για την υλοποίηση των εκδηλώσεων. Αναφέρομαι εν ολίγοις σε ένα ολοκληρωμένο, αναλυτικό Αναλυτικό .

2.       Ο συνολικός Απολογισμός  δεν μπορεί να έχει την μορφή Προυπολογσμού  των δύο Προγραμματικών που μας δόθηκε τελευταία στιγμή από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΚΔΒΜ ΙΙ . Η ίδια έχει τεράστια εμπειρία, ώστε να προετοιμάσει και να μας δώσει ένα πραγματικά αναλυτιό Απολογισμό.

3.       Ο Προυπολογισμός των δύο Προγραμματικών πριν δοθεί στους Δημοτικούς Συμβούλους , θα πρέπει να τεθεί σε συζήτηση στο Δ.Σ του ΚΔΒΜ ΙΙ και να εγκριθεί. Έτσι γινόταν πάντα στο παρελθόν έτσι είναι σωστό να γίνει και τώρα.

4.       Ο συνολικός Απολογισμός των εκδηλώσεων δεν μπορεί να μπει γενικώς προς συζήτηση και ενημέρωση. Οι οικονομικοί Απολογισμοί σε όλα τα θέματα συζητούνται και τίθενται προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι πρέπει να γίνει και στο θέμα που αναφερόμαστε. Διαφορετικά μια γενική συζήτηση, με μερικά στοιχεία στην διάθεσή μας αποτελεί μια άνευ ουσίας διαδικασία που μετατρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο από αποφασιστικό όργανο σε ομάδα προβληματισμού .

5.       Όταν αναφέρομα σε Απολογισμό , αναφέρομαι όχι μόνο σε οικονομικό απολογισμό,αλλά και σε ουσιαστικό Απολογισμό εφ΄όλης της ύλης . Στοιχειώδες επομένως από την Διοίκηση είναι να υπάρχει εισήγηση με σκεπτικό, φιλοσοφία, συμπεράσματα.  

Θεωρώ ότι ζητάω τα αυτονόητα. Είναι όμως ανάγκη να να το κάνω. Ελπίζω να γίνει αποδεκτή η λογική που αναφέρομαι , λογική που ταιριάζει σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που λειτουργεί ουσιαστικά, με ευθύνη και γνώση, διαφάνεια και δημοκρατικότητα.