Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΛΙΓΟ ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ! ΛΙΓΟ ΝΤΡΟΠΗ !



Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη , Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου- Δραπετσώνας – επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Πριν λίγο διάβασα ένα κατάπτυστο κείμενο για γέλια και για κλάματα με το οποίο υποτίθεται ότι ο Δήμαρχος απαντάει στην επιστολή των 8 δημοτικών συμβούλων – ανάμεσά τους και εγώ – με το οποίο εξηγούσαμε γιατί δεν θα παραβρεθούμε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα συζητούσε το θέμα για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου , αφού δεν μας δόθηκε ούτε εισήγηση για το θέμα, ούτε αναλυτικά οικονομικά στοιχεία που να εξηγεί το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων και βέβαια δεν το έφερνε ως θέμα προς συζήτηση και έγκριση .

Λυπάμαι , αλλά με υποχρεώνει το περιεχόμενο και το ύφος αυτής της αστείας και γραμμένης υπό καθεστώς πανικού επιστολής, να το πω. Ο κ. Χ. Βρετάκος δεν αναδεικνύεται σε Δήμαρχο του αυταρχισμού, της υποβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου, του ετσιθελισμού, της αντιδημοκρατικής αντίληψης και της αδιαφάνειας. Αναδεικνύεται και σε Δήμαρχο που για να εξηγήσει τα ανεξήγητα ,συνηθίζει να καταφεύγει σε ασύστολη ψευδολογία, σε λάσπη κατά όσων « τολμούν » να αμφισβητήσουν ότι λέει και σε κοινή συκοφαντία.

Το τραγικό για τον κύριο Βρετάκο είναι,  ότι όποιος διαβάζει την  δήθεν απάντησή του, καταλαβαίνει τελικά , ότι οι 8 δημοτικοί σύμβουλοι έχουμε δίκιο σε όλα, ότι δικαιώνονται !


-          Πράγματι σε ένα τόσο σοβαρό  θέμα δεν υπήρχε καν  εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο !
-          Πράγματι,, ενώ  πετάει διάφορα νούμερα για τα έξοδα αποσπασματικά , στο τέλος παραδέχεται ότι το κόστος συνολικά ξεπέρασε το εκατομμύριο. Αν κάποιος προσθέσει όλους τους αριθμούς που αναφέρει προκύπτει αυτό το κόστος . Τι διαψεύδει λοιπόν ο κ. Βρετάκος; Θεωρεί  ότι υπάρχουν έξοδα που μπαίνουν στον λογαριασμό και άλλα που κατά το δοκούν δεν μπαίνουν ; Ποιον κοροϊδεύει ;
-          Πράγματι δέχεται ότι το θέμα δεν μπήκε για συζήτηση και ψηφοφορία. Καταφεύγει δε στο ευφυολόγημα ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει γιατί  φορέας  υλοποίησης ήταν το ΚΕΚ. Ξεχνάει (;)πρώτον, ότι ούτε το ΚΕΚ συζήτησε και ψήφισε κανένα απολογισμό , για το κομμάτι των εξόδων που το αφορά !  Ξεχνάει δεύτερον, ότι και ο ψηφισμένος απολογισμός του ΚΕΚ θα έπρεπε να μπει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο , αλλά ιδιαίτερα ότι υπάρχουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που ξοδεύτηκαν από τον Δήμο που δεν εγκρίθηκαν ποτέ και που ποτέ δεν εμφανίστηκαν ως απολογισμός. Γιατί άραγε κύριε Δήμαρχε;  Έχετε να κρύψετε κάτι ;Γιατί  δεν μας λέτε που πήγαν τα περίπου 700.000 ευρώ που ξοδευτηκαν από τον Δήμο ;
-          Μιλάει ότι στους δημοτικούς συμβούλους δόθηκαν αναλυτικά στοιχεία. Ψέματα! Δόθηκε ένα χαρτί με τα έξοδα του ΚΕΚ που είναι τόσο πολύ αναλυτικά ,ώστε να μην εμφανίζονται καν μια μία η συναυλία με το κόστος της. Γιατί άραγε; Γιατι αυτή η άρνηση; Εγώ που είμαι και μέλος του Δ.Σ δεν έχω πάρει τα κόστη αυτά αναλυτικά. Μετά από αγώνα τριών μηνών , ειδοποιήθηκα χθες ότι μπορώ να πάω να τα δω. Επαναλαμβάνω… Μετά από τρεις μήνες ! Τι περιμένεις όμως από ένα Δήμαρχο που δεν άφησε το δικαίωμα στο Δ.Σ του ΚΕΚ που μας λέει ότι ήταν ο υπεύθυνος φορέας- διοργανωτής , να αποφασίσει καν για το ποιες εκδηλώσεις θα γίνουν. Τις αποφάσισε πολύ δημοκρατικά μόνος του με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού. Τόση Δημοκρατία, τόση διαφάνεια.

Ο κ. Βρετάκος όσο περνάει ο καιρός αποθρασύνεται και εκτίθεται. Θεωρεί ότι θα κάνει ότι θέλει χωρίς αντιρρήσεις, χωρίς έλεγχο ! Ότι θα κάνει ότι θέλει χωρις να απολογείται και να δίνει εξηγήσεις . Φαίνεται ότι θεωρεί ότι δεν διοικεί Δήμο, αλλά κανένα μαγαζάκι του. Αυτά ας τα ξεχάσει .Τους 8 ,αλλά και άλλους θα τους βρίσκει συχνά πια μπροστά του γιατί πολύ απλά αυξάνει πολύ ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων και των πολιτών που αισθάνονται ότι όλα αυτά τα φαινόμενα δεν ταιριάζουν σε ένα Δήμο δημοκρατικό, που λειτουργεί με διαφάνεια, συλλογικότητα, συναινέσεις. Δεν μπορώ δε να μην εκφράσω  δε την απορία μου, πως οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του και ιδιαίτερα οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ( αφού ο ΣΥΡΙΖΑ τον βρήκε και από το πουθενά τον έκανε Δήμαρχο )  ανέχονται αυτές τις αντιλήψεις, αυτές τις πρακτικές και αυτού του είδους την λειτουργία του Δήμου. Δεν αισθάνονται ότι εκτίθενται και οι ίδιοι;

Αναφέρει κι άλλα ο Δήμαρχος στην επιστολή του που δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς. Αποπνέουν οσμή αυριανισμού και την διαστρέβλωση μιας πραγματικότητας  που ταιριάζει στην σχολή σκέψης που υπηρετεί . Αλλά σημειώνω:
-          Δεν ντρέπεται να εμφανίζει τους 8 ότι δεν πάνε στις συνεδριάσεις; Αφού το θέλει όμως, του πετάω το γάντι. Να δώσει στην δημοσιότητα τις παρουσίες όλων των Δημοτικών Συμβούλων από 1.9.2017 μέχρι σήμερα και να στείλει το παρουσιολόγιο αυτό και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ώστε να ενημερωθούν όλοι για την αλήθεια. Σε ότι με αφορά η συμμετοχή μου είναι σε ποσοστό 75-80% .Τολμάει να με εμφανίζει μετά από τρεις δεκαετίες πορείας στον Δήμο ως περίπου κοπανατζή ; Αυτό είναι το ήθος του; Ιδού η Ρόδος , ιδού και το πήδημα! Δώσε Δήμαρχε όλα τα στοιχεία στην δημοσιότητα ! Διαφορετικά μην ξαναμιλήσεις.
-          Δεν ντρέπεται να εμφανίζει κάποιους – ανάμεσά τους και εμένα- ότι καταψηφίσαμε το προχώρημα του Κέντρου Υγείας ;Όταν παλεύαμε κάποιοι για το Κέντρο Υγείας δεν ήταν πουθενά, αφού αρεσκόταν να εμφανίζεται ως πολύ αγωνιστής συνδικαλιστής Δήμαρχος . Δεν ήξερε καν για το Κέντρο Υγείας. Ακόμα και τώρα , την υπόθεση την καθάρισε η Περιφέρεια Αττικής και ο κ. Βρετάκος το εμφανίζει ως αποτέλεσμα των αγώνων του, των ανύπαρκτων αγώνων του. Τι να περιμένει  όμως από ένα Δήμαρχο που ανέλαβε κληρονομώντας 17 εκατομ. ευρώ Ταμείο στον Δήμο, σειρά έργων από την Περιφέρεια με έγκριση και χρηματοδότηση και άλλα έργα που προωθούνταν και τώρα απλά ξοδεύει , χωρίς να έχει κανένα σχέδιο, χωρίς να έχει διεκδικήσει ούτε ένα ένα ευρώ ;

Ας είναι λοιπόν προσεκτικός ο κ. Δήμαρχος .Αφού δε μιλάει ότι αναζητεί την γόνιμη συνεργασία της Αντιπολίτευσης, τον καλώ να ζητήσει τις δεκάδες ερωτήσεις και προτάσεις που έχω καταθέσει και ας κάνει μόνος του ένα απολογισμό ,πόσες από αυτές έλαβε στοιχειωδώς υπόψη. Πορεύεται μόνος του, δεν ενδιαφέρεται για συναινέσεις, φέρεται σαν τσιφλικάς , αποφασίζει μόνος του και υβρίζει  όποιον τον ελέγχει και όποιον έχει άλλη άποψη.

Ε όχι! Αυτά δεν θα περάσουν…Αυτά δεν θα γίνουν ανεκτά !