Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ!



Η στυγερή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου σόκαρε, πολυσυζητήθηκε, τροφοδότησε πολλές συζητήσεις για το σημείο που έχει φτάσει η χώρα. Η Αντπολίτευση αντέδρασε πολιτισμένα. Δεν έλειψαν ακραίες φωνές, αλλά η αντίδραση ήταν θεσμικά και πολιτισμικά μετρημένη. Άλλοι θα έκαιγαν την Αθηνα, όπως το έχουμε ζήσει άλλωστε και μάλιστα όχι μόνο μια φορά. Η Κυβέρνηση; Αντέδρασε χυδαία και με ανευθυνότητα, υβρίζοντας τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ! Αυτό ξέρουν καλά τα επικοινωνιακά επιτελεία του Μαξίμου, αυτά κάνουν!

 Συμπέρασμα: Την στιγμή που κυριαρχεί η αίσθηση ότι τίποτα δεν ελέγχεται σ΄αυτή την χώρα, ότι το μικροέγκλημα νιώθει το πεδίο ελεύθερο και το οργανωμένο έγκλημα αποθρασύνεται, η Κυβέρνηση εμφανίζεται όχι απλά ανήμπορη, αλλά και ασυγχώρητα επιτιθέμενη. Με την θλιβερή φιγούρα του Υπουργού κ.Τόσκα να κυραρχεί στο άναρχο τοπίο που χαρακτηρίζεται από αυξανόμενη κυριαρχία της ανομίας και σειράς παραβατικών συμπεριφορών, τα επικοινωνιακά επιτελεία του Μαξίμου αισθάνονται ότι μπορεί να κατηγορούν κιόλας. Ανίκανη Κυβέρνηση, τραγελαφικές καταστάσεις, επικοινωνιακή θρασύτητα !  Το τρίπτυχο που έτσι κι αλλιώς κυριαρχεί
Δύσκολα μπορεί κάποιος να απαντήσει για αυτή τη στάση της Κυβέρνησης και ασφαλώς δεν υπάρχει μονοσήμαντη ερμηνεία. Σίγουρα πάντως επιδεικνύεται πλήρης ανοχή, πλήρης αδυναμία και έλλειψη βούλησης να διασφαλιστεί η τάξη και ασφάλεια στην Πρωτεύουσα ,αλλά και σ όλη την χώρα. Στην Πολιτική μετράει το αποτέλεσμα και όποια και αν είναι η ερμηνεία, η Κυβέρνηση θα πληρώσει και αυτή την κατάσταση. Αδιάφορο αν φταίνε ιδεοληψίες, η ανικανότητα,  η ανοχή. Η κυριαρχία της βίας σε διάφορα επίπεδα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και επεκτείνεται τροφοδοτώντας φόβο.

Όλοι οι δείκτες εγκληματικότητας έχουν εκτοξευτεί σύμφωνα με τα επίσημα και αδιαμφισβήτητα  στοιχεία της Αστυνομίας. Ο ιστορικής ανυθυνότητας « Νόμος Παρασκευόπουλου » έφερε σαν αποτέλεσμα να απελευθερωθούν μέσα σε διόμισυ χρόνια περίπου 12.500 φυλακισμένοι , ανάμεσά τους μερικές εκατονταδες βαρυποινίτες! Δεν είναι όμως μόνο αυτά.
 Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κλείδωσαν πριν λίγες μέρες την Σύγκλητο επειδή έτσι ήθελαν κάποιοι πολύ επαναστάτες, μια Σύγκλητο η οποία μαζεύει νεκρούς από ναρκωτικά στον χώρο πίσω από το Πολυτεχνείο! Ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ μπουκάρει όπου θέλει και όποτε θέλει και όταν μπούκαρε στην Βουλή, οι συλληφθέντες αγωνιστές αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή ... του Προέδρου της Βουλής! Κάποιοι έδειραν φοιτητή με αναπηρία μέσα σε εκδήλωση του Οικονομικού Πανειστημίου από κάποιους κοινούς αλήτες και ουδείς αντέδρασε, ουδείς συνελήφθη. Ο καθηγητής Συρίγος ξυλοφορτώνεται μέσα στο Πάντειο, διαλύουν εκδήλωση στην οποία μιλούσε στα Γιάννενα και στην συνέχεια επικηρύσσεται κιόλας από ανθρώπους που ότι και αν δηλώνουν , όπως και αν αυτοκαθορίζονται, είναι πολύ απλά φασίστες μέχρι το μεδούλι. Στα Εξάρχεια έχει καθιερωθεί πια το άβατο, οι γύρω δρόμοι καίγονται όταν, όποτε θελήσουν οι αμφισβητίες του γλυκού νερού οι οποίοι δρουν ανενόχλητα. Όταν δε τους καταλάβει ο καταλληλος οίστρος, περνούν και από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ να πετάξουν καμμία μολότωφ.

Αυτή είναι η κατάσταση, μια κατάσταση που δεν αμφισβητείται από κανένα και η Κυβέρνηση δεν κάνει πολύ απλά τίποτα. Αφήνεται δε να καλλιεργηθεί και ένα κλίμα ανοχής στην βία ανάλογα με τον χαρακτήρα της, γυρνώντας πίσω την χώρα στις εποχές που κάποιοι αν δεν χαίρονταν, συναινούσαν το λιγότερο σιωπηρά στις στυγνές δολοφονες της 17 Νοέμβρη. Μόνο που οι διάφορες μορφές βίας αλληλοτροφοδοτούνται.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να μείνει έτσι. Δεν μπορεί να υπάρχει κανένας συμβιβασμός. Ασφαλώς μια νέα Κυβέρηση είναι αναγκαίο να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα καταστήσει την χώρα, χώρα με τάξη και ασφάλεια, με σεβασμό στην νομιμότητα. Ωστόσο, χρειάζεται και η κοινωνική αντίδραση, η μαζική καταδίκη όσων συμβαίνουν γύρω μας, η απομόνωση όσων θεωρούν ότι δεν συμβαίνει και τίποτα με ολίγη βία. Η λίγη βία φέρνει και την μεγάλη, φέρνει το μίσος , την απαξία της ζωής με την πιο διαφορετική μορφή, τον φόβο, τον συντηρητισμό.

Για αυτό πρέπει να αντιδράσουμε χωρίς καθυστέρηση!