Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ΩΣ ΠΟΤΕ ;



Αν κάποιος ακούσει κυβερνητικά στελέχη να ομιλούν για την κατασταση στην Οικονομία, νομίζεις ότι ζεις σε άλλη χώρα, ότι προέρχεσαι από άλλο πλανήτη. Βλέπουν επιτυχίες , ανοδική πορεία της Οικονομίας. Κι όμως το 80% των πολιτών περίπου σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις αισθάνονται ότι η χώρα κινείται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία παίρνει θέση ότι αργεί αρκετά η πραγματική έξοδος από την κρίση, η είσοδος σε μια φάση βελτίωσης του βιωτικού επιπέδου της μέσης ελληνικής κοινωνίας.
Τι συμβαίνει αλήθεια; Βλέπει κάτι η Κυβέρνηση που δεν βλέπουν οι πολίτες; Ασφαλώς όχι. Η Κυβέρνηση συνειδητά δημιουργεί μια ψευδή εικόνα , κάνει μια προπαγανδιστική εκστρατεία να πείσει όσους πείσει και ξέροντας πως ότι και να κάνει, έχει χάσει από τα αποδυτήρια τις επόμενες εκλογές.

Είναι αυτή η διαπίστωση μια αβάσιμη κατηγορία; Όχι. Η Κυβέρνηση γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τους δείκτες της πραγματικής Οικονομίας, τους δείκτες της πραγματικής ζωής των ανθρώπων και αυτοί είναι απελπιστικά καταθλιπτικοί. Οι ισχυρισμοί της επομένως αποτελούν μια συνειδητή προσπάθεια διαστρέβλωσης της κατάστασης, ωραιοποίησής της.

Ας δούμε κάποιους δείκτες, όσο και αν οι αριθμοί κουράζουν :
-          2,4 εκατομ.άνθρωποι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΟΒΕ βρίσκονται σε συνθήκες σοβαρής υλικής στέρησης ! Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ταξικής πολιτικής της Κυβέρνησης .Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και η μεσαία τάξη συντρίβεται, λιώνεται.
-          Την στιγμή που η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για την υπεραπόδοση των φόρων και την υπέρβαση του πλεονάσματος, το διαθέσιμο εισόδημα – σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ – μειώθηκε κατά 2,7 δις. ευρώ το 2016 σε σχέση με το 2015, που με την σειρά του είχε μειωθεί σε σχέση με το 2014.

-          Παρουσιάζεται πλεόνασμα ,όταν οι ληξιπρόθεσμες και συνεπώς αμέσως απαιτητές υποχρεώσεις του Δημοσίου ανέρχονται σε 6 δις. ευρώ.Μιλάμε για πρωτοφανές στέγνωμα της αγοράς. Όταν σε 300.000 συνταξιούχους καθυστερούν επί μήνες τις κύριες η επικουρικες συνταξεις η και τα εφάπαξ. Αυτό δεν αποτελεί αναλγησία; Δεν είναι ντροπή οι δανειστές να πιέζουν να αποδοθεί τμήμα έστω αυτών των υποχεώσεων και η Ελληνική Κυβέρνηση να μην ανταποκρίνεται; Δεν ντρέπονται όσοι θέλουν να εμφανίζονται ως αριστεροί κυβερνώντες ,να μην αποδίδει συντάξεις;
  Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που περιγράφουν αυτή την ζοφερή πραγματικότητα και αναδεικνύουν την υποκρισία της Κυβέρνησης και την διαρκή ροπή της προς τα ψέματα και τον εμπαιγμό μιας ολόκληρης κοινωνίας.Τι να πει όμως κανείς . Η ίδια Κυβέρνηση δεν είναι που μιλάει για έξοδο από τα Μνημόνια και απαλλαγή από από την εποπτεία όταν η ίδια φρόντισε και ψήφισε επιπλέον μέτρα ύχους 5 δις. ευρώ από την θεωρητική λήξη των Μνημονίων μέχρι και το 2021 ,ενώ έχει δεχτεί το ύψος των επιτοκίων μέχρι το 20160 και το Υπερταμείο για 100 περίπου χρόνια;

Πολλά τα ψέμματα που ζήσαμε. Πολλά τα ψέμματα που ανέβασαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία αλλά και τον κρατάνε ακόμα με την βοήθεια ξένων κέντρων, σημαντικού τμήματος του μεγάλου κεφαλαίου. Ως πότε άραγε; Ως πότε οι πολίτες θα αντιμετωπίζονται ως ιθαγενείς που κάποιοι θα αισθάνονται υπερήφανοι που θα τους δώσουν καθρεφτάκια – δες επίδομα η χαρτζηλίκι -  λίγο πριν τις γιορτές ; Ως πότε θα μένουμε σιωπηροί περιμένοντας εκλογές απαλλαγής , βλέποντας μια κοινωνία να πεθαίνει,να παρακμάζει και οι κυβερνώντες αισθάνονται όμορφα που θα δώσουν λίγο νερό σε κάποιους πριν σβήσουν και αφού έχουν ευτελιστεί ανθρώπινα,ηθικά ,οικονομικά;