Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ



Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου- Δραπετσώνας « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ »

Με χαρά έλαβα πρόσκληση για εκδήλωση που οργανώνει το Τμήμα Ένταξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου , στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του σχολείου για την Παγκόσμια Ημέρα τόμων με Αναπηρία ( 3/12 ) σε συνεργασία με τον « Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους » ( Σ.Κ.Ε.Π). Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία- συζήτηση « Προσεγγίζοντας την Διαφορετικότητα » στο πλαίσιο ενημέρωσης και εξοικείωσης με την Αναπηρία και την Διαφορετικότητα. Η ποιότητα των εισηγητών ,αλλά και του Μουσικού Προγράμματος από το Μουσικό Σύνολο jazz « ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ » που θα ακολουθήσει, με πείθει ότι η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 6-12, στις 7 μ.μ θα στεφτεί με απόλυτη επιτυχία.

Χαίρομαι και συγκινούμαι γιατί αποδεικνύεται έμπρακτα, ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί και σχολεία που αναλαμβάνουν τόσο σοβαρές πρωτοβουλίες και για τόσο μεγάλης ευαισθησίας θέματα. Συγχαίρω τους συντελεστές αυτής της κίνησης και πιστεύω ότι ο Δήμος πρέπει να αγκαλιάσει και να στηρίξει πρακτικά και αυτήν και όποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται από τα σχολεία της πόλης.Τα σχολεία μας πρέπει να αποτελέσουν χώρους ανάπτυξης πολιτιστικών, αθλητικών, κοινωνικών πρωτοβουλιών , εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης. Αυτήν τη παράδοση που την είχαν τα σχολεία της πόλης, πρέπει να την στηριξουμε και να την διευρύνουμε.

Τόσο εγώ , όσο και η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ θα σταθούμε κοντά σε κάθε δημιουργικό, ευαίσθητο σκίρτημα. Συγχαρητήρια και πάλι σε όσους προετοιμάζουν την εκδήλωση για ένα τόσο ιδιαίτερο θέμα.