Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΝΑ ΣΥΓΚΛΙΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΚΔΒΜ ΙΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΝ ΜΑΙΟ

                                                           Προς - Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΚΔΒΜ ΙΙ
-          Δ.Σ ΚΔΒΜ ΙΙ
                                                           Κοινοποίηση – Δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας
-          Δημοτικό Συμβούλιο
-          Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής
-          Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
-          Πρόεδρο Ελεγκτικού Συνεδρίου
-          Σωματείο εργαζομένων Δήμου
-       Νομικό Σύμβουλο ΚΔΒΜ ΙΙ
                                                           Κερατσίνι, 30-11- 2017





Στις 9 Μαίου 2017 το Δ.Σ του ΚΔΒΜ ΙΙ συνεδρίασε και αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αποδοχή πέντε Προγραμματικών Συμβάσεων με τον Δήμο, για :
1.       Τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον χώρο των Λιπασμάτων
2.       Την λειτουργία εγκαταστάσεων στον χώρο των Λιπασμάτων
3.       Το Δημιουργικό Καλοκαίρι
4.       Την λειτουργία των κινηματογράφων ΜΕΛΙΝΑ- ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
5.       Την λειτουργία του κινηματογράφου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ
Η άποψή μου για αυτές είναι γνωστή, αφού θεωρώ ότι ελέγχονται ως προς την νομιμότητα ,γιατί συνιστούν παράνομη χρηματοδότηση δημοτικής επιχείρησης και μεταφορά δραστηριοτήτων από τον Δήμο, την στιγμή που υπάρχουν δομημένες Υπηρεσίες στον Δήμο που μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτές τις δραστηριότητες. Σημειώνω, ότι μόνο αυτές οι πέντε Προγραμματικές είναι ύψους ...1 εκατομ. ευρώ και μόνο οι δύο πρώτες από αυτές ύψους ... 500.000 ευρώ. Αν δε, σ΄αυτές τις πέντε προσθέσουμε προηγούμενες και επόμενες Προγραμματικές , το σύνολο του ύψους των Προγραμματικών υπερβαίνει τα 2 εκατομ. ευρώ!! Τις απόψεις μου τις έχω εκφράσει κατ΄επανάληψη, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη από την Δημοτική Αρχή και την Διοίκηση του Κ.Δ.Β.Μ ΙΙ.

Υπάρχει όμως, άλλο ένα θέμα. Έξι μήνες μετά την ψήφισή τους , δεν έχει έρθει στο Δ.Σ του ΚΔΒΜ ΙΙ που είναι Α.Ε της  οποίας είμαι μέλος ,ο Οικονομικός Απολογισμός τους!  Δεν κατανοώ γιατί συμβαίνει αυτό, όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο που συζητήθηκε ενημερωτικά ο Απολογισμός των καλοκαιρινών εκδηλώσεων ( χωρίς δικαίωμα απόφασης-έγκρισης παρακαλώ) παρουσιάστηκε ένας υποτιθέμενος Απολογισμός από το ΚΔΒΜ ΙΙ χωρίς προηγουμένως να έχει συζητηθεί στο Δ.Σ του!

Σε κάθε περίπτωση ζητάω να συγκληθεί άμεσα το Δ.Σ του ΚΔΒΜ ΙΙ με θέμα την συζήτηση και την έγκριση η μη του Απολογισμού των πέντε Προγραμματικών που ανέφερα.

Παρεπιπτόντως, θέλω να σας θυμίσω , ότι δεν φτάνει που σαν μέλος του Δ.Σ ποτέ δεν ρωτήθηκα για το ποιες εκδηλώσεις θα γίνουν και με ποιο κόστος μιας εκάστης, δεν έχω λάβει μέχρι τώρα και αυτό που ζητάω μήνες : Μια απλή λίστα με τις συναυλίες που έγιναν και το κόστος κάθε μίας ξεχωριστά. Είναι ανάγκη να θυμίσω και πάλι , ότι με βάση τον « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ »  οφείλεται εντός μηνός απάντηση σε ερώτημα δημοτικού συμβούλου ;

Υ.Γ: Θεωρώ αυτονόητο, ότι στους Θεσμούς και τις Αρχές που κοινοποιώ αυτή την επιστολή, θα κοινοποιηθεί από την Διοίκηση και την Υπηρεσία του ΚΔΒΜ ΙΙ προς τους οποίους την απευθύνω.


                                                       Ζαχαρίας Ζούπης
                           Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ »