Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

ΟΙ « ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ »


Τελικά αυτή η Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν θα περάσει στην Ιστορία μόνο ως η Κυβέρνηση των συνεχών ψεμάτων, ως η Κυβέρνηση του « άλλα σκέφτομαι, άλλα λέω κι άλλα κάνω ». Θα περάσει και ως η Κυβέρνηση του « δεν φταίμε για τίποτα » επικαλούμενη κουραστικά τις ευθύνες όλων των προηγούμενων. Ξεχνώντας βέβαια, ότι συμπληρώνει πια τρία ολόκληρα χρόνια και αγνοώντας (;) ότι οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν μια Κυβέρνηση αδύναμη, ψεύτικη, ανίκανη και μόνιμα κρυπτόμενη και μη αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που της αντιστοιχούν. 

Το είδαμε με τις πλημμύρες όπου αντικρίσαμε μια μοναδική αδυναμία του Κράτους , με τον Πρωθυπουργό να πηγαίνει βόλτα από την περιοχή χωρίς να μπαίνει καν στην κατεστραμμένη Μάνδρα που θρηνεί είκοσι θύματα. Αμέσως μετά και αφού κήρυξε εθνικό πένθος, έφυγε για Σουηδία όπου τον είδαμε να φωτογραφίζεται χαρούμενος πάνω σε μαι γέφυρα. Η Περιφερειάρχης γνωστή κυρία Δούρου δε, πρωτοτύπησε. Μήνυσε ουσιαστικά τον εαυτό της, αφού την αρμοδιότητα ρύθμισης , καθαριότητας ρεμάτων την έχει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Λέτε να μην το γνωρίζει; Ούτε καν ένα κεντρικό επιτελείο που να αναλάβει όλο το έργο της αποκατάστασης δεν στήθηκε επιτόπου. Πάλι καλά που έτρεξαν να βοηθήσουν εθελοντές και ιδιώτες.Αν περίμεναν οι κάτοικοι από τον Σκουρλέτη, τον Σπίρτζη και την Δούρου ...

Το είδαμε όταν μπροστά στον χώρο που στεγάζεται το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ξεκινούσε η καταστροφή του Σαρωνικού και ο αρμόδιος Υπουργός έλειπε στο Λονδίνο και επέστρεψε ωραίος και ψύχραιμος. Εν τω μεταξύ η καταστροφή προχωρούσε, ο Σαρωνικός πάθαινε ανεπανόρθωτη ζημιά και επαγγελματίες δέχονταν σκληρό πλήγμα. Ούτε τότε οι επτά συναρμόδιοι Υπουργοί φάνηκαν , ενώ ο κ. Α. Τσίπρας κρυβόταν.Έτσι θα τον είχαν συμβουλεύσει οι επικοινωνιολόγοι του.

Το είδαμε με τις πυρκαγιές το Καλοκαίρι, όταν κάηκαν χιλιάδες στρέματα και η Κυβέρνηση παρέα με την Περιφέρεια παρακολουθούσαν, με τον Πρωθυπουργό να κάνει διακοπές. Όταν τις ολοκλήρωσε πήρε ένα ελικόπτερο και ένα φωτογράφο.Κοίταξε τα καμένα θλιμένος, τραβήχτηκαν και οι απαραίτητες φωτογραφίες και αμέσως μετά δήλωσε ότι δεν έγινε δα και τόσο μεγάλη καταστροφή !

Το είδαμε και το βλέπουμε με τις καταστροφές και τις φωτιές των καλόπαιδων στα Εξάρχεια, με τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων χωρίς να κινείται κανείς, με τις επιδρομές του Ρουβίκωνα σε Δήμους, σε Υπουργεία, στην Ισπανική Πρεσβεία και τελευταία και στο Πεντάγωνο. Ειδικά με το τελευταίο περιστατικό τρίβουν τα μάτια τους σ΄όλο τον πλανήτη και γελάνε. Ασφαλώς και σ΄αυτόν τον τομέα ο φοβερός και τρομερός Υπουργός κ. Τόσκας δεν βλέπει και μεγάλα προβλήματα. Χρειάστηκε να χαροπαλεύει συνεργάτης του για να ψελίσει κάτι , χωρίς να κάνει και πάλι τίποτα. Αυτά στην χώρα που ο Κουφοντίνας πήρε άδεια και τον υποδέχτηκαν εκπρόσωποι του Ρουβίκωνα και των Πυρήνων Φωτιάς , μαζί με το ληστρόνι – συγγν΄μη απαλλοτριωτή – υιό του Προέδρου της Βουλής. Στην χώρα που ο Πρόεδρος της Βουλής ανερυθρίαστα έδωσε εντολή να απελευθερωθούν όλα τα μέλη του Ρουβίκωνα που είχαν συλληφθεί όταν « έκαναν ντου» στην Βουλή.
Η Κυβέρνηση μόνιμα για όλα, για αυτά και για άλλα , ρίχνει τις ευθύνες στους προηγούμενους, στο Καπιταλισμό, στη φύση, στην κλιματική αλλαγή.Ποτέ δεν ανέλαβε ευθύνες.Κυβερνάει χωρίς να κυβερνάει, χωρίς να διοικεί. Το μόνο που ξέρει είναι να στοχεύει σε ψήφους, όπως τώρα με το ψευτοκοινωνικό μέρισμα βγαλμένο από μια πρωτοφανή φορολογική επιδρομή. Το μόνο που γνωρίζει καλά είναι να αντιστρέφει την πραγματικότητα, να υβρίζει με πρωτοπαλήκαρα όπως ο Πολάκης και ο Καραντίνας, να φτωχοποιεί την μέση ελληνική οικογένεια, να ισχυρίζεται ότι κάνει πολιτική με ταξικό πρόσημο.

Μάλλον δεν τα έχει υπολογίσει καλά.Δεν είναι που δεν κυβερνάει. Δεν είναι που κοροιδεύει και ψεύδεται όσο κανένας στην Ελληνική Ιστορία.Είναι που δεν ξέρει καλά και πρόσθεση και αφαίρεση. Θα το καταλάβει όταν γίνουν εκλογές. Τότε , όλα δείχνουν ότι θα έχει αρκετό χρόνο να μάθει.

Εκτός και αν βρεθούν χρήσιμοι χορηγοί της και από την Κεντροαριστερά και από την Κενροδεξιά. Ποιος όμως γίνεται χορηγός ενός συντετριμένου κόμματος και μιας Κυβέρνησης που δεν φρόντισε τουλάχιστον να χάσει μη ευτελιζόμενη;


                                                                                           zzoupis@gmail.com