Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΗΜΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ


Όταν ως αυτοσκοπό βάζεις την παραμονή στην εξουσία, τότε αποφασίζεις να τα κάνεις όλα , να τα δεχτείς όλα. Τότε αποφασίζεις να πορεύεσαι χωρίς αυτοσεβασμό, αρχές, στοιχειώδη συνέπεια. Τότε στο εσωτερικό μιλάς σαν αριστερός, πράττεις σαν νεοφιλελεύθερος, πλασάρεσαι σαν λάτρης του Τσε. Στο εξωτερικό προσκυνάς τον Τραμπ και συμβουλεύεις τον Σουλτς να συνεργαστεί με την Μέρκελ αφού μια μέρα πριν έχεις καταγγείλει την Γερμανία επειδή βρίσκεσαι στην Γαλλία. Το αποτέλεσμα είναι να απαξιώνεσαι προσωπικά, να ευτελίζεις τις ιδέες που υποτίθεται ότι πίστευες και εκφράζεις, να αρχίζεις να μοιάζεις με τον ακροδεξιό συνεταίρο σου.Η ώσμωση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει επιφέρει μια τρομακτική προσέγγιση που τρομάζει. Αυτό το μπλοκ του εθνολαικισμού όπως ανέβηκε μαζί πρέπει να συντριβεί και μαζί. Είναι ανίκανο,αλλά πριν απ΄όλα είναι επικίνδυνο για την χώρα,για την Δημοκρατία.

Ο Αλέξης Τσίπρας πανικόβλητος προφανώς από τις δημοσκοπήσεις , την σίγουρη ήττα και τον κίνδυνο πολιτικής καταστροφής ανάμεσα στην άνοδο και της Ν.Δ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, σκιά του εαυτού του μετατρέπεται από ατου του ΣΥΡΙΖΑ σε βαρίδι του, κάνει λάθη το ένα μετά το άλλο, δείχνει την αδυναμία του να συντονίσει μια Κυβέρνηση έχοντας γράψει προ πολλού στα παλαιότερα των υποδημάτων του το Κόμμα ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρει καλά ότι έρχεται ήττα και φροντίζει βασικά για το μέλλον του και την επιβίωση της στενής ομάδας του ΜΑΞΙΜΟΥ.Τα άλλα ( Κοινοβουλευτική Ομάδα, Κ.Ε, Κόμμα ) απλά τα χρησιμοποιεί και αυτό το κατανοούν καλά σειρά στελεχών.Ο τρόπος και ο χρόνος της αντίδρασής τους είναι δικό τους πρόβλημα. Θα υπάρξει όμως.


Πάντως, η παρουσία Τσίπρα στην συζήτηση στην Βουλή για τα παιχνίδια Καμένου με τους εξοπλισμούς ήταν θλιβερή. Η όλη τοποθέτησή του, όπως και του συναρχηγού ήταν ασπόνδυλη, θλιβερή, αδιέξοδη. Η κοινή τους παράσταση συνδύασε  δύο τρομακτικά χαρακτηριστικά τους: το ήθος χοιροστάσιου του Καμένου  και το ύφος του έχοντος ψευδαισθήσεις και απολαμβάνοντος την εξουσία Τσίπρα έδειξε τον τυχοδιωκτισμό,τον λαικισμό,την λασπολογία μιας Κυβέρνησης που παραπαίει. Έπεισε ότι μόνο κακό μπορούν αυτοί οι δύο μαζί να κάνουν στην Δημοκρατία και την χώρα. Μαζί μ΄αυτούς και Υπουργοί που ζουν τις στιγμές. Ο κ. Κοτζιάς για παράδεγμα ανακάλυψε πράκτορες, μυστικά ,απείλησε σε άψογο παλιό ανατολικογερμανικό ύφος .Ο κ. Βούτζης πάλι, ο Πρόεδρος της Βουλής που λειτούργησε σαν ασπίδα του Ρουβίκωνα, έκανε μαθήματα για το πια έγγραφα μπορούν να γίνονται γνωστά.Όλοι μαζί ,σαν πολιτικά ανόητοι μπήκαν στο κάδρο των ευθυνών μαζί με τον συνεταίρο. Όλοι μαζί θα την πληρώσουν κιόλας. Πριν απ όλα ο κ. Τσίπρας.

Η δε λάσπη απ΄ότι φαίνεται έχει μπει ήδη στους ανεμιστήρες.Απείλησε ο Τσίπρας ότι θα γίνει συζήτηση για την φοροδιαφυγή.Πρόκειται γαι αστειότητες.Τι να πει για την φοροδιαφυγή ο Πρωθυπουργός ,η Κυβέρνηση του οποίου έχει μηδενικά αποτελέσματα. Είπε ότι θα γίνει συζήτηση για τς offshore ! Αυτό και αν μοιάζει με ανέκδοτο. Ο Πρόεδρος του Κόμματος η κομματική εφημερίδα του οποίου έχει μέτοχο μια περίεργη offshore απειλεί τα άλλα κόμματα για offshore! Τρέλα, σκιζοφρένεια.

Ο Τσίπρας και οι εταίροι του χάνουν. Το ξέρουν οι ίδιοι. Τους περικυκλώνουν στοιχεία πραγματικών σκανδάλων,το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα πάει περίπατο η κοινωνία φτωχοποιείται,ο Τσίπρας έχει περάσει στην συνείδηση της πλειοψηφίας των πολιτών ως ένας χαρισματικός ψεύτης. Δεν είναι όμως μόνο αυτό.Την τελευταία περίοδο υπάρχει και μια σημαντική πολιτική μεταβολή. Την ώρα που η Ν.Δ έχει διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται δυναμικά και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται όλο και περισσότερο στον κίνδυνο να διαμελιστεί, να συρρικνωθεί από μια πολιτική τανάλια που δεν υπήρχε.

Ας κάτσουν να τα υπολογίσουν όλα αυτά . Ας δουν τι θα κάνουν,έχοντας στον νου τους ότι είναι σημαντικό να χάνεις με αξιοπρέπεια. Αν συνεχΊσουν με τον ίδιο τρόπο, με τον διχαστικό λόγο τους , την λάσπη και τα ψέμματα, θα έχουν άσχημο τέλος .