Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ !



Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου- Δραπετσώνας με αφορμή επιστολή του Δημοτικού Αθλητικού Συλλόγου Δραπετσώνας

Πριν λίγες μέρες έπεσε στα χέρια μου μια πολύ ενδιαφέρουσα και καυστική επιστολή του ΔΑΣ προς τον Δήμαρχο Κερατσινίου Χρήστο Βρετάκο. Ασφαλώς δεν ενημερώθηκα ούτε εγώ, όπως και κανένας Δημοτικός Σύμβουλος για αυτή την επιστολή από ανακοίνωση έστω σε κάποιο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτά έχουν σταματήσει επί Δημαρχίας Χ.Βρετάκου. Δεν διαβάζονται οι επιστολές πολιτών η φορέων , όπως πάντα γινόταν. Ασφαλώς δεν συζητήθηκαν  ποτέ τα θέματα που τίθενται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όλα έτσι κι αλλιώς, τα χειρίζονται « αρμοδίως » και κατά το δοκούν.

Κι όμως. Ο ΔΑΣ δεν είναι κάποιος τυχαίος Αθλητικός Σύλλογος. Είναι ο μεγαλύτερος Αθλητικός Σύλλογος στον Δήμο που στην 15χρονη πορεία του έχει προσφέρει στα παιδιά της πόλης μας μαζική εκμάθηση αθλημάτων αλλά και πρωταθλητισμό σε 14 Ολυμπιακά αθλήματα, από τα οποία σήμερα λειτουργούν τα 11 ! Είναι ο Σύλλογος που αυτοχρηματοδοτούμενος κατάφερε να ενώσει δυνάμεις και πέτυχε να έχει πάνω από 1.000 νέους που αθλούνται. Φέτος η προσέλευση των νέων έφτασε τους 1350 ! Μάλιστα ! Είναι ο μαζικότερος Σύλλογος της Β΄Πειραιά και ο Δήμαρχος της πόλης πάρα πολύ δημοκρατικά απλά δεν του απαντάει ! Θαυμάστε τον ! Σ΄αυτή την Δημοκρατία και σ΄αυτήν την λειτουργία της Αυτοδιοίκησης πιστεύει. Μπορείτε να τον κρίνετε !

Δεν είναι όμως μονο τα « διαδικαστικά» θέματα , τα θέματα συμπεριφοράς. Είναι βασικά το περιεχόμενο της επιστολής που θέτει :

-          Την μη εξασφάλιση χώρων και των αναγκαίων ωρών για να αναπτύξει την δράση του ο Σύλλογος ,κάτι που είναι αποκλειστικό καθήκον του Δήμου
-          Την συνεχή προσπάθεια απαξίωσης της προσπάθειας που γίνεται , με συνεχείς περικοπές που γίνονται από την Δημοτική Αρχή.
-          Την περικοπή ωρών υπέρ τρίτων που συχνά δεν έχουν σχέση με την πόλη
-          Την ενθάρυνηση ουσιαστικά διασπαστικών κινήσεων στο εσωτερικό του Συλλόγου που ωθεί σε ένα παρελθόν κατακερματισμού.

Εν ολίγοις, ο Δήμαρχος τίθεται μπροστά στς ευθύνες του :

1.       Γιατί δεν έχει κατορθώσει να παραδοθεί το ανακαινισμένο κλειστό γήπεδο « ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ » που θα κάλυπτε ανάγκες. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι ο Σύλλογος επί Προεδρίας του αείμνηστου Αριστείδη Παπαμιχαήλ είχε διεκδικήσει και το πέτυχε, η Περιφέρεια Αττικής να χρηματοδοτήσει ανακαίνιση που θα περιλαμβάνει και την λειτουργία « μπαλονιού ».Ο Σύλλογος μπορεί να το πέτυχε, ο Δήμαρχος είχε όμως άλλη γνώμη.Έτσι δεν φτιαχτηκε ποτέ το μπαλόνι που θα έλυνε γρήγορα κάποια προβληματα.Άλλοι πάλεψαν και με άλλο σκεπτικό, άλλα κάνει ο κ. Χ.Βρετάκος. Ζήτω η λαική συμμετοχή στην οποία πιστεύει ...

2.       Γιατί προωθεί και ενθαρύνει αποσχιστικές τάσεις από τον Σύλλογο, κάτι απαράδεκτο για Δημοτική Αρχή που δεν μπορεί να παρεμβαίνει ωμά με διάφορες μεθόδους ( π.χ το « παιχίδι «»στα εσωτερικά ενός Συλλόγου, ενός Σωματείου. Ας το πούμε πιο απλά ο Δήμαρχος προσπαθεί εν ψυχρώ , να παίξει με τη συνοχή του Συλλόγου αφού από την πρώτη μέρα της θητείας του έδειξε τη αντιπάθειά του και αφού το δόγμα που πιστεύει είναι το « ότι δεν το ελέχω, όποιον δεν με χειροκροτάει, τον βάζω απέναντι». Γνωστή αντίληψη γα δημοκράτες σαν τον κ. Βρετάκο.

Ο Δήμαρχος όμως δεν απαντάει και τι να πει κιόλας. Όλα είναι φανερά

-          Κρύβει το πρόβλημα, δεν απαντάει, φέρεται εχθρικά προς τον Σύλλογο

-          Δείχνει για άλλη μια φορά την ανικανότητά του να ολοκληρώσει να ολοκληρώσει ένα έργο. Τώρα είναι η ανακαίνιση του « ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ» . Χθες ήταν η ανακαίνιση του γήπεδου « ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ » που την παίδεψε δύο ολόκληρα χρόνια , χάνοντας μάλιστα την χρηματοδότηση ύψους 300.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής και υλοποιώντας την με χρήματα του Δήμου μη συμπεριλαμβάνοντας στο έργο σειρά εργασιών που είχε ζητήσει το σωματείο και ήταν αναγκαίες. Σήερα και αύριο είναι το γήπεδο ΒΑΖΟΣ που έχει βαλτώσει κάθε κίνηση για την δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού πολυχώρου.

-          Δείχνει την απουσία εκ μέρους του ίδιου και της Δημοτικής Αρχής οπιασδήποτε ουσιαστικης αθλητικής πολιτικής και πολιτικής υποδομών που θα απαντάνε στς ανάγκες που δημιουργούνται από την αύξηση των νέων που αθλούνται.Ουσαστικά ο κ. Βρετάκος δεν έχει εμφανίσει ούτε μία νέα πρόταση για νέες υποδομές. Απολαμβάνει τις υποδομές που δημιούργησαν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές , τις οποιες καταγγέλει. Η έλλειψη κάθε σχεδίου είναι κάτι παραπανω από φανερή.

 Και σ΄αυτό το θέμα ο Χ.Βρετάκος δείχνει την ανικανότητά του, την έλλειψη προτάσεων, την απουσία δημοκρατικής αντίληψης και διαλόγου.

Κρίμα για το Κερατσίνι και την Δραπετσώνα!

Κρίμα για τον Αθλητισμό στον Δήμο μας !