Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΟ , ΑΔΥΝΑΜΟ ΔΗΜΑΡΧΟ !



Δήλωση Δημοτικού Συμβούλου Ζαχαρία Ζούπη, επικεφαλής « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ »

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι ο  Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χ. Βρετάκος δεν έχει καταλάβει ότι η αλαζονεία, ο εξωραϊσμός της κατάστασης , η υποτίμηση και ο παραγκωνισμός/ φραστικός προπηλακισμός κάθε ενός που έχει άλλη άποψη από αυτόν, το " σύνδρομο τσιφλικά" που έχει αποτελούν σίγουρη συνταγή απομόνωσης και συντριβής.
Είδαμε και πάλι ειρωνίες , υπαινιγμούς απέναντι ακόμα και σε δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, κατασκευή ενόχων και ακατάσχετη πολιτική αρλουμπολογία.

 Μάθαμε για παράδειγμα, ότι η προσφυγή κάποιου κατά παράνομων ενεργειών κάποιου είναι " δόσιμό του " ! Η προσφυγή δηλαδή κατά τον αξιότιμο κύριο Βρετάκο στα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας για παράνομες ενέργειες είναι « δόσιμο» και επομένως αυτός που κάνει την προσφυγή περίπου καταδότης !Για δεν ντρέπεται καθόλου !
Αυτή όμως είναι η δημοκρατική Παιδεία του που τον οδηγεί σε ολοκληρωτικής αντίληψης λόγια και πρακτικές. Αδυνατεί έτσι να λειτουργήσει συνθετικά, σοβαρά , δημοκρατικά, με σεβασμό στην αντίθετη άποψη. Στην περίπτωση δε της προσφυγής του δημοτικού συμβούλου Νίκου Βρετάκου κατά του Προέδρου του Δ.Σ Νίκου Μαρτάκη και σοβαρή παράβαση καθήκοντος , αφού δεν ενήργησε κατ΄επανάληψη σύμφωνα με τον Νόμο για όσους δημοτικούς σύμβουλους λείπουν κατ΄επανάληψη μέχρι και τρία χρόνια , καμία θρασεία τοποθέτηση του Δημάρχου δεν μπορεί να καλύψει την αλήθεια πίσω από ευχολόγια περί επίλυσης των προβλημάτων με πολιτικούς χειρισμούς !
Κανένα πολιτικό χειρισμό δεν έκανε ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ όλα αυτά τα χρόνια.Είχα προτείνει για παράδειγμα να ανακοινώνονται τα στοιχεία των παρουσιών όλων των Δημοτικών Συμβούλων στο site του Δήμου, ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες για την συμμετοχή τουλάχιστον όσων τίμησαν με την ψήφο τους. Δεν υλοποιήθηκε ποτέ! Γιατί άραγε ; Είναι απλό. Ο Δήμαρχος ψάχνει άλλοθι και ψεύτικα επιχειρήματα κάτι που συνηθίζει. Έκανε δε κάτι ακόμα πιο σοβαρό.Σχεδόν προανάγγειλε ότι το θέμα θα πάει στις καλένδες από τον Γ.Γ της Αποκεντρωμένης , με αποτέλεσμα να υπάρχει αποτέλεσμα μετά από την λήξη θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου! Τον ενημέρωσα λοιπόν ότι α σε εύλογο δάστημα δεν υπάρχουν αποφάσεις του Γ.Γ , θα υπάρχει προσφυγή στην Επιτροπή του 152 και στην Δικαιοσύνη. Όλοι ελέγχονται στις Δημοκρατίες που φαίνεται ότι δεν πιστεύει ο πολύ επαναστάτης Χ.Βρετάκος.Οι δε απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί του μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με το πολιτικό θράσσος του και τον τσιφλικαδισμό του! Τελεία...
Στο Δημοτικό Συμβούλιο όμως φάνηκαν καθαρά και οι ευθύνες του για την μη εφαρμογή από φέτος της πρόβλεψης για συμμετοχή των παιδιών της πόλης πάνω από 4 ετών  στην Δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Αν και έκανε τα πάντα για να κρυφτεί πίσω από άλλους φέρει ακέραια την ευθύνη. Εμφάνισε ότι ο Προιστάμενος Εκπιδευσης κ. Νίκας θεώρησε ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές. Αστεία εξήγηση αφού ο Προιστάμενος δεν έχει τέτοια ευθύνη, τέτοια αρμοδιότητα. Την ευθύνη των υποδομών την έχουν οι Δήμοι. Από την άλλη κατηγόρησε τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Αβάθμιας Εκπαίδευσης « Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ » για τον αρνητισμό του. Όμως τι μας λέει ακριβώς; Την ευθύνη της απόφασης την έχει η τριμερής Επιτροπή που συμμετέχουν ο Προιστάμενος, ο Δήμαρχος και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου.Αυτός μαζί με τον Προιστάμενο θα μπορούσαν να πάρουν απόφαση με 2-1 ψήφους ακόμα και αν διαφωνούσε ο Σύλλογος. Είναι όμως απλό. Ο Δήμαρχος δεν φρόντισε να έχει σαφές σχέδιο για τις 12-13 αίθουσες που χρειάζονταν ( σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Αντιδημάρχου) και έτσι και ο Προιστάμενος δεν μπορούσε να πειστεί για να καταθέσι πρόταση προς το Υπουργείο , αφού είδε ότι όλα ήταν αερολογία. Ο Δήμαρχος δεν φρόντισε επίσης να καλέσει την Επιτροπή Παιδείας που είναι η αρμόδια Επιτροπή για τις υποδομές. Αναρωτιέμαι πως τα δέχονται όλα αυτά τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας.Πως νιώθουν όταν δεν ρωτούνται με αποτέλεσμα περίπου 300 παιδιά να μείνουν εκτός Προσχολικής Αγωγής και με δική τους ευθύνη ; Πως αισθάνθηκαν που κάποτε δεν τους ενημέρωναν επί ένα χρόνο γα τις συστάσεις του Γ.Γ της Αποκεντρωμένης για τον τρόπο που κατανέμονταν τα λειτουργικά στην Δευτεροβάθμια; Νομίζουν άραγε ότι η σιωπή είναι χρυσός;
Η αποκάλυψη όμως για το « ενδιαφέρον » του Δημάρχου φάνηκε και όταν δεν δέχτηκε την πρόταση της δημοτικής συμβούλου του « ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ » κ.Λίτσας Νικάνδρου, αν πράγματι μπορεί να εξασφαλίσει τις αίθουσες και το πρόβλημα ήταν ο Προιστάμενος, να στείλει επιστολή προς το Υπουργείο που να ζητάει την ένταξη του Δήμου από φέτος στην Δίχρονη Προσχολική Αγωγή και να ζητηθεί συνάντηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Η πρόταση αυτή , πρόταση σωστή, αποσιωπήθηκε, δεν έγινε αποδεκτλη και αποτέλεσε αφορμή και προσωπικής επίθεσης κατά της δημοτικής συμβούλου που « τόλμησε » να μιλήσει! Τόση Δημοκρατία !

Είναι φανερό, ότι ο Δήμαρχος δεν μιλάει καθαρά, δεν θέλει να αναλάβει ευθύνες, ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα και επιλέγει διπή και τριπλή γλώσσα , διπλή και τριπλή τακτική.
Μ΄αυτά και με εκείνα , 300 περίπου παιδιά θα μείνουν εκτός Προσχολικής Αγωγής , ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουν και εκτός Βρεφονηπιακών Σταθμών. Θυμίζω ότι πέρυσι είχαν γίνει πάνω από 800 αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς και απορροφήθηκαν πρίπου 600. Με το δεδομένο ότι αυτή η φοβερή και τρομερή Δημοτική Αρχή δεν έχει κατασκευάσει κανένα νέο Παιδικό Σταθμό, η αξιοποίηση των νέων προβλέψεων θα επέτρεπε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να απορροφηθούν όλα τα παιδιά της πόλης.

Με λόγια όμως δεν γίνονται αυτά, ούτε με ψευδολογίες και αποφυγή ευθύνης. Ας χαίρονται αυτόν τον Δήμαρχο όσοι τον στηρίζουν ή τον ανέχονται η και σπεύδουν να προωθήσουν όσα παραπλανητικά λέει.


Ο καθένας έχει τις ευθύνες του και κρίνεται...