Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Οι πιο μεγάλες στιγμές του Δημάρχου μας



    Άρθρο του Ζαχαρία Ζούπη, επικεφαλής της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» για τη εφημερίδα του Δήμου



Mου ζήτησαν και πάλι να γράψω ένα κείμενο 300 λέξεων  για την εφημερίδα του Δήμου.Μάλιστα ! 300 λέξεις σε μια εφημερίδα αρκετών σελίδων που μονοπωλεί ο Δήμαρχος με απέραντους μονόλογους και βέβαια κείμενα που εξωραίζουν τα πάντα.Ειαι κι αυτό μια αντίληψη περί Δημοκρατίας.Τι να κάνουμε! Επίσης αποτελεί δείγμα Δημοκρατίας και η άρνηση του Δημάρχου να συγκροτηθεί Συντακτική Επιτροπή από όλες τις παρατάξεις που να έχει τη ευθύνη του εντύπου. Σημειώνω , ότι πάντα λειτουργούσε τέτοια Επιτροπή επί όλων των Δημάρχων. Φαίνεται ότι οι πολύ επαναστάτες και αντισυστημικοί δεν θέλουν και πολλά πολλά.Είπαμε για Δημκρατία ,άρα μέχρι ενός σημείου. Τέλος πάντων.Ας γράψω , γιατί θα μου ζητήσουν να κόψω το άρθρο.

Σκέφτηκα λοιπόν να σας ενημερώσω για τις πιο μεγαλειώδεις στιγμές του Δημάρχου μας ! Έχουμε και λέμε :

-          Είναι ο πρώτος Δήμαρχος που κατάφερε από την ολιγωρία του να χάσει ο Δήμος 300.000 ευρώ που είχε προβλέψει η Περιφέρεια για πλήρεις εργασίες στο γήπεδο « ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ»! Η κατάληξη; Έγιναν σαφώς πιο περιορισμένες εργασίες αξίας 200.000 ευρώ που τα έβαλε ο Δήμος, δηλαδή εμείς!

-          Είναι ο Δήμαρχος που τρισήμισυ χρόνια θητείας δεν έχει καταφέρει να παραδόσει τις θρυλικές 15 παιδικές χαρές, αν και από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε είχε έγκριση, μελέτη και επιχορήγηση και πάλι από την Περιφέρεια.Τρία χρόνια είναι κλειστές και τώρα πανηγυρίζει γιατί τελειώνει κάποιες !

-          Είναι ο Δήμαρχος που ενώ φροντίζει να μας κάνει γνωστή την αγωνιστικότητά του, πληροφορήθηκε με καθυστέρηση μηνών ότι η MOBIL ONE πήρε και δεύτερη άδεια , εμπρίας αυτή την φορά.Παρ ΄όλη την επαγρύπνησή του το έμαθε από δημοτικό σύμβουλο άλλης παράταξης μετά από 4 μήνες!

-          Είναι ο μόνος Δήμαρχος που παραδέχτηκε πως ότι έγινε στην περιοχή των Λιπασμάτων, έγινε χωρίς να εφαρμόσει την Ελληνική Νομοθεσία. Δέχτηκε δηλαδή την κριτική της Αντιπολιτευσης για παρατυπίες και παρανομίες που πέρυσι κατακεραύνωνε!

-          Είναι ο μόνος Δήμαρχος που δεν έχει προτείνει κάτι νέο στον τομέα των υποδομών ( ότι προχωράει είναι παρεμβάσεις που ξεκίνησαν επί προηγούμενων Δημοτικών Αρχών ). Καμμια δεν έχει την σφραγίδα του.

-          Είναι ο Δήμαρχος που δεν έχει φέρει στον Δήμο ούτε ένα ευρώ από κάποια μεγάλη διεκδίκηση η από κάποια πρόταση στο ΕΣΠΑ ή το Πράσινο Ταμείο ή άλλον φορέα. Ίσως το ότι βρήκε Ταμείο με 17 εκατομ. ευρώ, τον εφησύχασε.

     

        Αυτά σαν ένα δείγμα των ικανοτήτων του.Το σταματάω, γιατί θα μου κόψουν το άρθρο. Τι έτε; Πρέπει να επιβραβευτεί με επνεκλογή ή να βγει μια Δημοτική Αρχή που να πάει μπροστά τον Δήμο ; Εγώ πιστεύω το δεύτερο...