Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΡΥΠΟΓΟΝΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ


Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη, δημοτικού συμβούλου Κερατσινίου- Δραπετσώνας – επικεφαλής της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»

Μάλλον σε πλήρη σύγχυση βρίσκεται ο Δήμαρχος της πόλης Χρήστος Βρετάκος. Στις 16.4 είχαμε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σ΄αυτή  δεν ανέφερε τίποτα γα την πρόθεσή του να οργανωθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ρυπογόνες εστίες στην περιοχή των Λιπασμάτων. Λίγες μέρες μετά και από τη σελίδα της Δημοτικής Κίνησης « ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ » πληροφορηθήκαμε , ότι με την ιδιότητα του Δημάρχου καλούσε φορείς για να συζητήσει μαζί τους την οργάνωση συγκέντρωσης. Δυο μέρες μετά, όπως και στους φορείς, έτσι ήρθε πρόσκληση και προς τους Δημοτικούς συμβούλους. Η σύσκεψη εγινε στΙς 24-4. Τώρα μαθαίνουμε από τα Μέσα Ενημέρωσης ότι ο « ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ » ως παράταξη οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να απομακρυνθούν οι ρυπογόνες εστίες ,  στις 5 Μαίου! Αλήθεια, άλλες στιγμές καλεί φορείς ο Δήμαρχος με την θεσμική του ιδιότητα και άλλες στιγμές καλεί σε συγκέντρωση για το ίδιο θεμα ως επικεφαλής παράταξης; Ειναι ή δεν είναι θεσμική απρέπεια, κοροιδία των φορέων, αυτοδιοικητικοπολιτικός διχασμός;
Προσοχή λοιπόν ! Ο Δήμαρχος της πόλης δεν οργανώνει μια συγκέντρωση με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ! Οργανώνει μια συγκένρωση σαν « ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» και αυτό γράφει στις αφίσσες που έχουν ανέβει ήδη σε social media. Επιλέγει την προσωπική του προβολή και την συντήρηση ενός πολύ αγωνιστικού προσωπικού προφίλ, παρά την δημιουργία ενός ευρύτατου κινήματος που θα παλέψει για τις ρυπογόνες εστιες ; Προφανώς επιλέγει το πρώτο και μ΄αυτό τον τρόπου κάνει ζημιά, δεν δημιουργεί όρους συσπείρωσης , δραστηριοποίησης της κοινωνίας, αποτελεσματκότητας. Με τον τρόπο αυτό υπονομεύει τον αγώνα . Δεν διδάσκεται τίποτα από την εμπειρία των αντιδράσεων προσώπων και δυνάμεων από όλο το πολιτικό – αυτοδιοικητικό φάσμα δυνλαμεων κατά των ρυθμίσεων Μανιάτη. Αυτό ας το γνωρίζουν καλά όσοι προβάλουν την κινητοποίηση του Βρετάκου. Προβάλουν μια προσωπική επιλογή. Προβάλουν μια στενά παραταξιακή επιλογή. Δικαίωμά τους, αλλά αυτό κάνουν.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βρετάκος γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το Δημοτικό Συμβούλιο.Αυτό αποτελεί συνήθη πρακτική του. Μάλλον θεωρεί ότι ο ρόλος ενός Δημάρχου μοιάζει με τον ρόλο ενός τσιφλικά που μπορεί να κάνει ότι θέλει, όποτε θέλει. Άλλωστε το ίδιο έχει κάνει σε όλα όσα έχει πράξει για την απομάκρυνση των εγκαταστασεων της ΟΙL ONE. Στα λόγια Επανάσταση και στην πράξη εξωραισμός των εγκαταστάσεων με την πραγματοποίηση των περυσινών εκδηλώσεων στον καταγγελούμενο  κατά τα άλλα επικίνδυνο χώρο. Στα λόγια καταγγελίες κατά των « φερομένων ιδιοκτητών » και του Μελισσανίδη και στην πράξη ανώδυνες πρωτοβουλίες .
Με την ευκαιρία, θα ήθελα να του απευθύνω δημόσια τις εξής ερωτήσεις. Του τις απευθύνω ως Δημοτικός Σύμβουλος και ως επικεφαλής παράταξης:
-          Πόσες φορές έχει συναντηθεί με τον κ. Μελισσανίδη ( τον ξεχωρίζω,γιατί το θέμα της OIL ONE έχει μπει και από τον ίδιο ως αιχμή του αγώνα) ;
-          Που έγιναν αυτες οι συναντήσεις, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν έγιναν στον θεσμικά σωστό χώρο που είναι το γραφείο του Δημάρχου και μόνο ( θυμίζω ότι όλοι – ο κ. Βρετάκος δεν υφίστατο αυτοδιοικητικά τότε- καταγγείλαμε τον κ. Λ.Τζανή γιατι είχε επισκεφτεί τον επιχειρηματία και τον είχε βραβεύσει για το πετρέλαιο που είχε δώσει για σχολεία)
-          Ποιοι ακριβώς συμμετείχαν σ΄αυτές τις συναντήσεις από τον Δήμο ;
-          Γιατί δεν καλέστηκαν εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης ;
-          Γιατί δε έγινε στην συνέχεια, καμία ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για το περιεχόμενο αυτών των συζητήσεων ;

Απευθύνω αυτά τα ερωτήματα, γιατί όταν γίνεται ένας αγώνας, όλα πρέπει να είναι γνωστά, όλα να γίνονται με διαφάνεια, τα συλλογικά όργανα να μπορούν να μετράνε, να εκτιμούν τα πάντα για να καθορίσουν την τακτική του Δήμου.
Προφανώς περιμένω απαντήσεις όχι με το γνωστό στυλ της απεραντολογίας χωρίς ουσία και προπαντλως σαφήνεια.Περιμένω απαντήσεις συγκεκριμένες επί των συγκεκριμένων ερωτήσεων .